Салат з опеньками і куркою
Мариновані опеньки і куряче м'ясо дуже добре будуть поєднуватися в різних салатах, зрозуміло, крім цих продуктів, що використовуються в якості основної гармонійної вкусообразующей пари, нам знадобляться і деякі інші інгредієнти.
Розповімо, як і які салати можна приготувати з опеньками і куркою. Для дієтичних салатів краще використовувати біле м'ясо відварне з курячої грудки (зрозуміло, без шкіри), оскільки в ньому міститься мінімальна кількість жиру. Звичайно, можна використовувати і більш жирне м'ясо з стегон і гомілок - для більш ситні салатів. Опеньки ж краще використовувати штучно вирощені або зібрані в місцях з нормальною екологією. Можна використовувати і готові консервовані опеньки - цей продукт сертифікований.
Інгредієнти:
куряче м'ясо відварне (без шкіри, хрящів і кісток) - близько 300 м;
опеньки мариновані - 200 г;
картопля - 4-5 шт. середнього розміру;
цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру (а краще зелений - кілька пір'я);
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, кінза, базилік);
часник - 2 зубчики;
олія рослинна (соняшникова, гірчична або лляне);
оцет фруктовий натуральний;
гірчиця готова;
мелений чорний перець.
Приготування
Очищений лук наріжемо чверть кільцями або півкільцями і відразу заллємо його заправкою. Готуємо його так: змішуємо масло з оцтом в співвідношенні 3:1 додаємо трохи гірчиці , продавлений через ручний прес часник і мелений чорний перець. Нехай цибулю промаринується. Картопля відваримо в «мундирі», остудимо, очистимо й наріжемо красивими не особливо дрібними скибочками. Куряче м'ясо подрібнити невеликими шматочками, зелень нарубим. Все це з'єднаємо в салатниці і додамо опеньків - їх можна додати цілком. Всі перемішаємо і можна сервірувати під горілку, джин, аквавіт, гіркі або ягідні міцні настоянки.
Для святкового столу можна приготувати і більш пряний і ситний салат з опеньками, копченою куркою і сиром. Копчене куряче м'ясо можна купити окремими частинами тушки, краще всього використовувати грудки і стегенця. Салат будемо робити листковий.
Інгредієнти:
куряче м'ясо копчене - близько 400-500 г;
опеньки мариновані - близько 300 м;
картопля - 5-6 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт. середнього розміру (або зелений);
лимон;
сир твердий - 200 г;
зелень свіжа різна (кріп, петрушка, кінза, базилік);
часник - 2 зубчики;
спеції сухі мелені;
майонез - краще домашнього приготування.
Приготування
Очищену цибулю дрібно наріжемо, змішаємо з опеньками і збризніть соком лимона. Відваримо картоплю і зробимо з нього пюре в іншій мисці. Додамо в пюре мелкорубленный кріп, спеції і продавлений через прес часник. Перемішаємо. Куряче копчене м'ясо наріжемо досить дрібними шматочками. Першим шаром викладаємо на блюдо опеньки з цибулею. Робимо «сітку з майонезу і промазуємо. Зверху наступним шаром - приправлене пюре. Знову майонез. Наступний шар - мелконарезанное або нарубленное копчене куряче м'ясо. Знову майонез, а останнім шаром - тертий сир. Прикрашаємо салат капелюшками опеньків і зеленню. Також можна для прикраси і додавання багатства страви оформити салат оливками без кісточок (темними або світлими - без різниці). До такого салату можна подавати столові або міцні несолодкі вина, світле пиво (стаут, пліч, лагер), темне, червоне або пшеничне пиво.
Якщо хочете салат з опеньками і куркою в найбільш дієтичному варіанті, використовуйте тільки відварену грудинку і відварні, а не мариновані опеньки (проварити протягом 15-20 хвилин в трохи підсоленій воді і відкинути на друшляк).
Розповімо, як і які салати можна приготувати з опеньками і куркою. Для дієтичних салатів краще використовувати біле м'ясо відварне з курячої грудки (зрозуміло, без шкіри), оскільки в ньому міститься мінімальна кількість жиру. Звичайно, можна використовувати і більш жирне м'ясо з стегон і гомілок - для більш ситні салатів. Опеньки ж краще використовувати штучно вирощені або зібрані в місцях з нормальною екологією. Можна використовувати і готові консервовані опеньки - цей продукт сертифікований.
Салат з маринованих опеньків, вареної курки та картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Очищений лук наріжемо чверть кільцями або півкільцями і відразу заллємо його заправкою. Готуємо його так: змішуємо масло з оцтом в співвідношенні 3:1 додаємо трохи гірчиці , продавлений через ручний прес часник і мелений чорний перець. Нехай цибулю промаринується. Картопля відваримо в «мундирі», остудимо, очистимо й наріжемо красивими не особливо дрібними скибочками. Куряче м'ясо подрібнити невеликими шматочками, зелень нарубим. Все це з'єднаємо в салатниці і додамо опеньків - їх можна додати цілком. Всі перемішаємо і можна сервірувати під горілку, джин, аквавіт, гіркі або ягідні міцні настоянки.
Для святкового столу можна приготувати і більш пряний і ситний салат з опеньками, копченою куркою і сиром. Копчене куряче м'ясо можна купити окремими частинами тушки, краще всього використовувати грудки і стегенця. Салат будемо робити листковий.
Салат з опеньками, копченою куркою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Очищену цибулю дрібно наріжемо, змішаємо з опеньками і збризніть соком лимона. Відваримо картоплю і зробимо з нього пюре в іншій мисці. Додамо в пюре мелкорубленный кріп, спеції і продавлений через прес часник. Перемішаємо. Куряче копчене м'ясо наріжемо досить дрібними шматочками. Першим шаром викладаємо на блюдо опеньки з цибулею. Робимо «сітку з майонезу і промазуємо. Зверху наступним шаром - приправлене пюре. Знову майонез. Наступний шар - мелконарезанное або нарубленное копчене куряче м'ясо. Знову майонез, а останнім шаром - тертий сир. Прикрашаємо салат капелюшками опеньків і зеленню. Також можна для прикраси і додавання багатства страви оформити салат оливками без кісточок (темними або світлими - без різниці). До такого салату можна подавати столові або міцні несолодкі вина, світле пиво (стаут, пліч, лагер), темне, червоне або пшеничне пиво.
Якщо хочете салат з опеньками і куркою в найбільш дієтичному варіанті, використовуйте тільки відварену грудинку і відварні, а не мариновані опеньки (проварити протягом 15-20 хвилин в трохи підсоленій воді і відкинути на друшляк).
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Салат з м'ясом і огірками
Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами
Салат з курки з цибулею
Різновидів салатів існує безліч. Вони регулярно присутні на наших повсякденних і святкових столах. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
Літній салат з куркою
Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
Салат з куркою і квасолею
Для любителів легких і в той же час ситних салатів ми пропонуємо приготувати салат з курки з квасолею. Таке поєднання потрібно обов'язково розбавити
Салат з маринованими опеньками
Мариновані опеньки - не тільки чудова закуска на будь-якому святковому столі, але ще й один з найкращих інгредієнтів для приготування смачних