Мариновані опеньки і куряче м'ясо дуже добре будуть поєднуватися в різних салатах, зрозуміло, крім цих продуктів, що використовуються в якості основної гармонійної вкусообразующей пари, нам знадобляться і деякі інші інгредієнти.
Розповімо, як і які салати можна приготувати з опеньками і куркою. Для дієтичних салатів краще використовувати біле м'ясо відварне з курячої грудки (зрозуміло, без шкіри), оскільки в ньому міститься мінімальна кількість жиру. Звичайно, можна використовувати і більш жирне м'ясо з стегон і гомілок - для більш ситні салатів. Опеньки ж краще використовувати штучно вирощені або зібрані в місцях з нормальною екологією. Можна використовувати і готові консервовані опеньки - цей продукт сертифікований.
Салат з маринованих опеньків, вареної курки та картоплі
Інгредієнти: куряче м'ясо відварне (без шкіри, хрящів і кісток) - близько 300 м; опеньки мариновані - 200 г; картопля - 4-5 шт. середнього розміру; цибуля ріпчаста - 1 шт. середнього розміру (а краще зелений - кілька пір'я); зелень свіжа різна (петрушка, кріп, кінза, базилік); часник - 2 зубчики; олія рослинна (соняшникова, гірчична або лляне); оцет фруктовий натуральний; гірчиця готова; мелений чорний перець. Приготування Очищений лук наріжемо чверть кільцями або півкільцями і відразу заллємо його заправкою. Готуємо його так: змішуємо масло з оцтом в співвідношенні 3:1 додаємо трохи гірчиці , продавлений через ручний прес часник і мелений чорний перець. Нехай цибулю промаринується. Картопля відваримо в «мундирі», остудимо, очистимо й наріжемо красивими не особливо дрібними скибочками. Куряче м'ясо подрібнити невеликими шматочками, зелень нарубим. Все це з'єднаємо в салатниці і додамо опеньків - їх можна додати цілком. Всі перемішаємо і можна сервірувати під горілку, джин, аквавіт, гіркі або ягідні міцні настоянки.
Для святкового столу можна приготувати і більш пряний і ситний салат з опеньками, копченою куркою і сиром. Копчене куряче м'ясо можна купити окремими частинами тушки, краще всього використовувати грудки і стегенця. Салат будемо робити листковий.
Салат з опеньками, копченою куркою і сиром
Інгредієнти: куряче м'ясо копчене - близько 400-500 г; опеньки мариновані - близько 300 м; картопля - 5-6 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт. середнього розміру (або зелений); лимон; сир твердий - 200 г; зелень свіжа різна (кріп, петрушка, кінза, базилік); часник - 2 зубчики; спеції сухі мелені; майонез - краще домашнього приготування. Приготування Очищену цибулю дрібно наріжемо, змішаємо з опеньками і збризніть соком лимона. Відваримо картоплю і зробимо з нього пюре в іншій мисці. Додамо в пюре мелкорубленный кріп, спеції і продавлений через прес часник. Перемішаємо. Куряче копчене м'ясо наріжемо досить дрібними шматочками. Першим шаром викладаємо на блюдо опеньки з цибулею. Робимо «сітку з майонезу і промазуємо. Зверху наступним шаром - приправлене пюре. Знову майонез.
Наступний шар - мелконарезанное або нарубленное копчене куряче м'ясо. Знову майонез, а останнім шаром - тертий сир. Прикрашаємо салат капелюшками опеньків і зеленню. Також можна для прикраси і додавання багатства страви оформити салат оливками без кісточок (темними або світлими - без різниці). До такого салату можна подавати столові або міцні несолодкі вина, світле пиво (стаут, пліч, лагер), темне, червоне або пшеничне пиво.
Якщо хочете салат з опеньками і куркою в найбільш дієтичному варіанті, використовуйте тільки відварену грудинку і відварні, а не мариновані опеньки (проварити протягом 15-20 хвилин в трохи підсоленій воді і відкинути на друшляк).