Як готувати печериці?
Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Кулінари в своїх рецептах використовують штучно вирощені печериці. Вони чудово поєднуються і з м'ясними, і з овочевими стравами, і з сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам зараз розповімо.
Як готувати печериці з картоплею?
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
печериці - 400 г;
цибуля - 1 шт.;
вершки 20 %-ної жирності - 200 г;
рослинне масло - 100 г;
сіль, зелень - за смаком.
Приготування
Печериці миємо й нарізаємо пластинками. Очищену картоплю ріжемо кружечками або соломкою. Нарізаємо півкільцями цибулю. На рослинному маслі обсмажуємо гриби. На окремій сковороді смажимо картопля. Практично в кінці приготування картоплю солимо і додаємо нарізану цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо гриби, трохи тушкуємо і вливаємо вершки. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуємо ще хвилин 5. Перед подачею до столу посипаємо печериці з картоплею подрібненою зеленню.
Як готувати жульєн з печериць?
Інгредієнти:
печериці - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
молоко - 400 мл;
борошно - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 50 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
твердий сир - 100 г;
сіль - щіпка;
мелений мускатний горіх - 05 ч. ложки;
чорний мелений перець - щіпка;
сіль - щіпка.
Приготування
Гриби миємо й нарізаємо пластинками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Сир тремо на тертці. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо гриби, обсмажуємо, поки вони пустять сік. Потім додаємо цибулю, сіль і перець і перемішуємо. Обсмажуємо все разом, поки цибуля не стане прозорим. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і перемішуємо.
Потім потроху вливаємо молоко, не перестаючи заважати, щоб не утворилися грудочки. Доводимо соус до кипіння, знімаємо його з вогню і додаємо мускатний горіх і перемішуємо. Викладаємо у форми гриби, додаємо тертий сир (по щіпці) і акуратно перемішуємо. Зверху викладаємо залишився сир. Відправляємо формочки з жульєном у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин 15 поки не з'явиться золотава скоринка.
Як готувати печериці у сметані?
Інгредієнти:
гриби - 800 г;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 250 г;
сіль, перець.
Приготування
Гриби нарізаємо пластинками, обсмажуємо спочатку на сильному вогні 2 хвилини, потім вогонь зменшуємо і додаємо цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується рідина. Після цього додаємо сметану, солимо і перчимо за смаком. Після того, як сметана стане кипіти, вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо хвилин на 5.
Як готувати консервовані шампіньйони?
У продажу можна зустріти консервовані стерилізовані печериці. Вони, фактично, вже готові до вживання, але на смак вони не дуже. Потрібно докласти ще трохи зусиль, щоб вони стали по-справжньому смачним блюдом.
Отже, на сковороді розігріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо консервовані гриби (як правило, вони продаються нарізані часточками), солимо і перчимо за смаком. За бажанням також можна додати сушений кріп. Все це перемішуємо і смажимо хвилин 7. По закінченню цього часу смачні смажені гриби готові!
Як готувати заморожені печериці?
Хоч ці гриби і продаються цілий рік, іноді їх все ж зручно заморозити. Як в такому разі їх готувати, зараз розповімо. Викладаємо заморожені гриби на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо, поки не випарується вся рідина, потім додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції і смажимо ще хвилин 10.
Як готувати фаршировані шампіньйони?
Інгредієнти:
печериці (великі) - 1 кг;
шинка - 300 г;
твердий сир - 150 г;
рослинна олія;
зелень;
сіль, спеції.
Приготування
Гриби миємо, акуратно відокремлюємо ніжки від шляпок. Сир тремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо кубиками й викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Додаємо спеції і, помішуючи, обсмажуємо близько 5 хвилин.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером. Кожну капелюшок грибів фаршируємо шинкою, змащуємо олією і викладаємо на деко. Зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо близько 20 хвилин. Час може змінюватися залежно від розміру грибів. Фаршировані печериці подаємо до столу гарячими, посипавши подрібненою зеленню.
Як готувати печериці з картоплею?
Інгредієнти:
Приготування
Печериці миємо й нарізаємо пластинками. Очищену картоплю ріжемо кружечками або соломкою. Нарізаємо півкільцями цибулю. На рослинному маслі обсмажуємо гриби. На окремій сковороді смажимо картопля. Практично в кінці приготування картоплю солимо і додаємо нарізану цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо гриби, трохи тушкуємо і вливаємо вершки. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуємо ще хвилин 5. Перед подачею до столу посипаємо печериці з картоплею подрібненою зеленню.
Як готувати жульєн з печериць?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби миємо й нарізаємо пластинками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Сир тремо на тертці. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо гриби, обсмажуємо, поки вони пустять сік. Потім додаємо цибулю, сіль і перець і перемішуємо. Обсмажуємо все разом, поки цибуля не стане прозорим. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і перемішуємо.
Потім потроху вливаємо молоко, не перестаючи заважати, щоб не утворилися грудочки. Доводимо соус до кипіння, знімаємо його з вогню і додаємо мускатний горіх і перемішуємо. Викладаємо у форми гриби, додаємо тертий сир (по щіпці) і акуратно перемішуємо. Зверху викладаємо залишився сир. Відправляємо формочки з жульєном у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин 15 поки не з'явиться золотава скоринка.
Як готувати печериці у сметані?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби нарізаємо пластинками, обсмажуємо спочатку на сильному вогні 2 хвилини, потім вогонь зменшуємо і додаємо цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується рідина. Після цього додаємо сметану, солимо і перчимо за смаком. Після того, як сметана стане кипіти, вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо хвилин на 5.
Як готувати консервовані шампіньйони?
У продажу можна зустріти консервовані стерилізовані печериці. Вони, фактично, вже готові до вживання, але на смак вони не дуже. Потрібно докласти ще трохи зусиль, щоб вони стали по-справжньому смачним блюдом.
Отже, на сковороді розігріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо консервовані гриби (як правило, вони продаються нарізані часточками), солимо і перчимо за смаком. За бажанням також можна додати сушений кріп. Все це перемішуємо і смажимо хвилин 7. По закінченню цього часу смачні смажені гриби готові!
Як готувати заморожені печериці?
Хоч ці гриби і продаються цілий рік, іноді їх все ж зручно заморозити. Як в такому разі їх готувати, зараз розповімо. Викладаємо заморожені гриби на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо, поки не випарується вся рідина, потім додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції і смажимо ще хвилин 10.
Як готувати фаршировані шампіньйони?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби миємо, акуратно відокремлюємо ніжки від шляпок. Сир тремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо кубиками й викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Додаємо спеції і, помішуючи, обсмажуємо близько 5 хвилин.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером. Кожну капелюшок грибів фаршируємо шинкою, змащуємо олією і викладаємо на деко. Зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо близько 20 хвилин. Час може змінюватися залежно від розміру грибів. Фаршировані печериці подаємо до столу гарячими, посипавши подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кукурудзи і печериць
Гриби відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про салати з кукурудзи і печериць. Така оригінальна закуска неодмінно
Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
Фаршировані шампіньйони - рецепти
Фаршировані шампіньйони - нечасте блюдо в нашій країні. Все тому, що не всі люблять гриби, так і витратити певну кількість часу на них потрібно. Але
Фаршировані печериці, запечені в духовці
Фаршировані печериці, запечені в духовці - чудове блюдо для святкового або фуршетного столу. Така вишукана страва неодмінно викличе захоплення ваших
Закуска з печериць
Печериці - смачні і доступні гриби, з яких можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні ми поговоримо про дивовижних закуски з цих популярних
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам