Вернуться назад Распечатать

Як готувати печериці?

Як готувати печериці?
Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Кулінари в своїх рецептах використовують штучно вирощені печериці. Вони чудово поєднуються і з м'ясними, і з овочевими стравами, і з сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам зараз розповімо.
Як готувати печериці з картоплею?
Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • печериці - 400 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершки 20 %-ної жирності - 200 г;

  • рослинне масло - 100 г;

  • сіль, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Печериці миємо й нарізаємо пластинками. Очищену картоплю ріжемо кружечками або соломкою. Нарізаємо півкільцями цибулю. На рослинному маслі обсмажуємо гриби. На окремій сковороді смажимо картопля. Практично в кінці приготування картоплю солимо і додаємо нарізану цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо гриби, трохи тушкуємо і вливаємо вершки. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуємо ще хвилин 5. Перед подачею до столу посипаємо печериці з картоплею подрібненою зеленню.
    Як готувати жульєн з печериць?
    Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • молоко - 400 мл;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • твердий сир - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • мелений мускатний горіх - 05 ч. ложки;

  • чорний мелений перець - щіпка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Гриби миємо й нарізаємо пластинками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Сир тремо на тертці. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо гриби, обсмажуємо, поки вони пустять сік. Потім додаємо цибулю, сіль і перець і перемішуємо. Обсмажуємо все разом, поки цибуля не стане прозорим. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і перемішуємо.
    Потім потроху вливаємо молоко, не перестаючи заважати, щоб не утворилися грудочки. Доводимо соус до кипіння, знімаємо його з вогню і додаємо мускатний горіх і перемішуємо. Викладаємо у форми гриби, додаємо тертий сир (по щіпці) і акуратно перемішуємо. Зверху викладаємо залишився сир. Відправляємо формочки з жульєном у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин 15 поки не з'явиться золотава скоринка.
    Як готувати печериці у сметані?
    Інгредієнти:

  • гриби - 800 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 250 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо пластинками, обсмажуємо спочатку на сильному вогні 2 хвилини, потім вогонь зменшуємо і додаємо цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується рідина. Після цього додаємо сметану, солимо і перчимо за смаком. Після того, як сметана стане кипіти, вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо хвилин на 5.
    Як готувати консервовані шампіньйони?
    У продажу можна зустріти консервовані стерилізовані печериці. Вони, фактично, вже готові до вживання, але на смак вони не дуже. Потрібно докласти ще трохи зусиль, щоб вони стали по-справжньому смачним блюдом.
    Отже, на сковороді розігріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо консервовані гриби (як правило, вони продаються нарізані часточками), солимо і перчимо за смаком. За бажанням також можна додати сушений кріп. Все це перемішуємо і смажимо хвилин 7. По закінченню цього часу смачні смажені гриби готові!
    Як готувати заморожені печериці?
    Хоч ці гриби і продаються цілий рік, іноді їх все ж зручно заморозити. Як в такому разі їх готувати, зараз розповімо. Викладаємо заморожені гриби на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо, поки не випарується вся рідина, потім додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції і смажимо ще хвилин 10.
    Як готувати фаршировані шампіньйони?
    Інгредієнти:

  • печериці (великі) - 1 кг;

  • шинка - 300 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • рослинна олія;

  • зелень;

  • сіль, спеції.


  • Як готувати печериці?
    Приготування
    Гриби миємо, акуратно відокремлюємо ніжки від шляпок. Сир тремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо кубиками й викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Додаємо спеції і, помішуючи, обсмажуємо близько 5 хвилин.
    Духовку нагріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером. Кожну капелюшок грибів фаршируємо шинкою, змащуємо олією і викладаємо на деко. Зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо близько 20 хвилин. Час може змінюватися залежно від розміру грибів. Фаршировані печериці подаємо до столу гарячими, посипавши подрібненою зеленню.