Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Кулінари в своїх рецептах використовують штучно вирощені печериці. Вони чудово поєднуються і з м'ясними, і з овочевими стравами, і з сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам зараз розповімо.
Як готувати печериці з картоплею?
Інгредієнти: картопля - 1 кг; печериці - 400 г; цибуля - 1 шт.; вершки 20 %-ної жирності - 200 г; рослинне масло - 100 г; сіль, зелень - за смаком. Приготування Печериці миємо й нарізаємо пластинками. Очищену картоплю ріжемо кружечками або соломкою. Нарізаємо півкільцями цибулю. На рослинному маслі обсмажуємо гриби. На окремій сковороді смажимо картопля. Практично в кінці приготування картоплю солимо і додаємо нарізану цибулю. Перемішуємо, обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо гриби, трохи тушкуємо і вливаємо вершки. Накриваємо сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуємо ще хвилин 5. Перед подачею до столу посипаємо печериці з картоплею подрібненою зеленню.
Як готувати жульєн з печериць?
Інгредієнти: печериці - 300 г; цибуля - 1 шт.; молоко - 400 мл; борошно - 2 ст. ложки; вершкове масло - 50 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; твердий сир - 100 г; сіль - щіпка; мелений мускатний горіх - 05 ч. ложки; чорний мелений перець - щіпка; сіль - щіпка. Приготування Гриби миємо й нарізаємо пластинками. Цибулю чистимо і дрібно ріжемо. Сир тремо на тертці. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо гриби, обсмажуємо, поки вони пустять сік. Потім додаємо цибулю, сіль і перець і перемішуємо. Обсмажуємо все разом, поки цибуля не стане прозорим. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і перемішуємо.
Потім потроху вливаємо молоко, не перестаючи заважати, щоб не утворилися грудочки. Доводимо соус до кипіння, знімаємо його з вогню і додаємо мускатний горіх і перемішуємо. Викладаємо у форми гриби, додаємо тертий сир (по щіпці) і акуратно перемішуємо. Зверху викладаємо залишився сир. Відправляємо формочки з жульєном у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин 15 поки не з'явиться золотава скоринка.
Як готувати печериці у сметані?
Інгредієнти: гриби - 800 г; цибуля - 1 шт.; сметана - 250 г; сіль, перець. Приготування Гриби нарізаємо пластинками, обсмажуємо спочатку на сильному вогні 2 хвилини, потім вогонь зменшуємо і додаємо цибулю, нарізану кубиками. Обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується рідина. Після цього додаємо сметану, солимо і перчимо за смаком. Після того, як сметана стане кипіти, вимикаємо вогонь. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо хвилин на 5.
Як готувати консервовані шампіньйони?
У продажу можна зустріти консервовані стерилізовані печериці. Вони, фактично, вже готові до вживання, але на смак вони не дуже. Потрібно докласти ще трохи зусиль, щоб вони стали по-справжньому смачним блюдом.
Отже, на сковороді розігріваємо олію, додаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, викладаємо консервовані гриби (як правило, вони продаються нарізані часточками), солимо і перчимо за смаком. За бажанням також можна додати сушений кріп. Все це перемішуємо і смажимо хвилин 7. По закінченню цього часу смачні смажені гриби готові!
Як готувати заморожені печериці?
Хоч ці гриби і продаються цілий рік, іноді їх все ж зручно заморозити. Як в такому разі їх готувати, зараз розповімо. Викладаємо заморожені гриби на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажуємо, поки не випарується вся рідина, потім додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції і смажимо ще хвилин 10.
Як готувати фаршировані шампіньйони?
Інгредієнти: печериці (великі) - 1 кг; шинка - 300 г; твердий сир - 150 г; рослинна олія; зелень; сіль, спеції. Приготування Гриби миємо, акуратно відокремлюємо ніжки від шляпок. Сир тремо на дрібній тертці. Шинку нарізаємо кубиками й викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Додаємо спеції і, помішуючи, обсмажуємо близько 5 хвилин.
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Деко застеляємо пергаментним папером. Кожну капелюшок грибів фаршируємо шинкою, змащуємо олією і викладаємо на деко. Зверху посипаємо тертим сиром. Запікаємо близько 20 хвилин. Час може змінюватися залежно від розміру грибів. Фаршировані печериці подаємо до столу гарячими, посипавши подрібненою зеленню.