Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в томатному соусі

Курка в томатному соусі

19-03-2015, 16:23
2 117
Курка в томатному соусі
Куряче м'ясо - один з найбільш часто вживаних продуктів харчування у багатьох країнах світу. Тушкована курка або жарке з курячого м'яса - смачне, ситне блюдо. Однак не всі частини курки - це нежирне, дієтичне м'ясо, а тільки філе з грудки. М'ясо з стегон і гомілок містить достатню кількість жиру, і це без урахування шкіри (зазвичай ми готуємо з шкірою).
Щоб збалансувати ситуацію, корисно буде готувати тушковану курку в томатному соусі (томат - чудовий антиоксидант, що містить суперкорисний лікопін та інші важливі для організму людини речовини). Можна купити цілого підрощеного курчати, молоду курочку або купити стегна, стегна, гомілки, грудки (інші частини тушки курки більше підходять для бульйонів).

Курка в томатному соусі з часником по-грузинськи (чахохбілі)


Інгредієнти:

  • невеликі курячі стегна і стегна - близько 600-800 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • томат-паста (без консервантів) - 2 ст. ложки;

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • невеликий шматочок натурального вершкового масла - 20-25 г;

  • трохи курячого жиру;

  • перець гострий червоний;

  • сухі мелені спеції (суміш хмелі-сунелі);

  • свіжа зелень (цибуля, петрушка, кінза, базилік, естрагон і ін);

  • сіль.


  • Приготування
    Подрібнюємо пристойний шматочок курячого жиру і витапливаем його в товстостінному сотейнику. Обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю до легкого золотистого відтінку. Додаємо частини курки (якщо великі стегна, можна розрубати кожну на 2 частини). Обсмажуємо все разом до легкого позолочения скоринки, помішуючи лопаткою, після чого додаємо трохи води або легкого несульфитированного світлого столового вина і тушкуємо, прикривши кришкою, до готовності. У процесі додаємо сухі мелені спеції, якщо треба, подбавляем води. В кінці додаємо шматочок вершкового масла і томат-пасту, трохи охолоджуємо, додаємо мелкорубленний або продавлений часник і гострий червоний перець.
    Розкладаємо порційно, посипаємо рубаною зеленню. Як гарнір можна використовувати рис, поленту , картоплю, квасолю. Добре також подати свіжі порізані крупно овочі: помідори, огірки, солодкий перець, зелень гілочками і незрівнянного грузинського столового вина, світлого, зрозуміло, ну, або чарку-іншу чачі.

    Курка з картоплею в томатно-вершковому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • курячі стегна та гомілки - по 1+1 на порцію (або по 200 г м'яса з філе з шкірою);

  • картопля довгастої форми дрібний - 3 картоплини на порцію;

  • перетоплений курячий жир або топлене натуральне вершкове масло;

  • томат-паста - 2-3 ст. ложки;

  • вершки натуральні густі - близько 100-150 мл;

  • спеції сухі мелені (наприклад, суміш каррі);

  • зелень свіжа різна.


  • Приготування
    Готуємо в глибокій формі. Рясно змащуємо дно форми жиром або маслом. Картопля, якщо молодий, можна не зрізати шкірку, а лише злегка очистити і вимити. Розрізаємо кожен бульба на чотири частини вздовж красивими скибочками. Викладаємо разом з частинами курки (стегна можна розрубати на 2 частини). Запікаємо в духовій шафі під кришкою (або фольгою) протягом 40 хвилин при температурі
    Курка в томатному соусі
    близько 200 градусів С.
    Поки курка з картоплею запікається, готуємо соус: змішуємо томат-пасту з вершками і заправляємо сумішшю карі, трохи підсолюємо. Вершки можна замінити живим несолодким йогуртом або сметаною. Густоту соусу можна регулювати додаванням води або крохмалю.
    Виймаємо форму з духовки, знімаємо кришку або фольгу (можна перевернути картоплю і м'ясо лопаткою) і поливаємо соусом, рівномірно розподіляючи. Повертаємо форму в духовку, але вже без кришки, щоб все красиво підрум'янилося. Запікаємо ще протягом 20 хвилин. Можна ще присипати тертим твердим сиром, коли вже готове. Подаємо із зеленню, столовим світлим вином або темним пивом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тріска з морквою
    Тріска з морквою
    Тріска - смачна і корисна рибка, яка в приготуванні чудово поєднується з цибулею і морквою. І в нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як її
    Печеня з баранини
    Печеня з баранини
    Баранина - смачне дієтичне м'ясо, яке їдять у багатьох країнах світу. З неї можна зробити багато цікавих страв. І сьогодні мова піде про жаркому з
    Запечена курка з картоплею
    Запечена курка з картоплею
    Куряче м'ясо - одне з найбільш популярних продуктів вживання в їжу. З нього можна зробити безліч дивовижних страв різними способами. І сьогодні ми
    Курка у медовому соусі
    Курка у медовому соусі
    Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
    Куряче каррі з вершками
    Куряче каррі з вершками
    Каррі - це популярна індійська приправа, дуже корисна для організму людини. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо,
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш з курячого філе
    Гуляш - це угорське національне блюдо, яке відноситься до категорії густих супів. У класичному варіанті його готують з молодої яловичини. Але можна