Запечена курка з картоплею
Курятина - один з найбільш популярних, доступних і легко засвоюваних видів м'ясних продуктів. З курячого м'яса можна приготувати безліч різних страв різними способами. Один з найбільш простих, вдалих і здорових способів приготування курки - запікання в духовій шафі. Вигляд у запечений курятини чудовий, вона чудово підійде як для буденного столу, так і для святкового.
Розповімо, як смачно запекти курку.
Можна, звичайно, запекти курку цілком, але не всі частини з її тушки гарні для запікання (з деяких краще готувати інші страви). Більше всього для запікання підходять стегенця і гомілки. До того ж окремі частини курки запікаються значно швидше, а це важливо, особливо, якщо ми готуємо запечену курку з картоплею. Зрозуміло, в будь-якому випадку, краще готувати з молодої охолодженої курятини (а не з замороженої). Особливо для святкового столу.
Інгредієнти:
курячі стегна (і/або гомілки) - 1 кг;
сухі спеції (на ваш смак, можна використовувати готові суміші, без глутамату і солі);
часник - 4 зубчики;
ароматна зелень свіжа (не обов'язкова);
пиво живе світле без консервантів - 100 мл
Приготування
Спочатку підготуємо м'ясо (воно має бути чистим, без залишків пір'я).
Якщо хочете, можна розрубати стегна кожне на 2 шматка (буде зручніше при їжі), хоча, звичайно, краще купувати більш дрібні, від молодої птиці, вони, до речі, і смачніше.
Помістимо шматки курки в миску. Додамо сухі спеції в бажаному кількості, рубаний часник і подрібнену зелень. Можна і злегка присолити. Щедро плесни в миску пива і перемішаємо. Маринуємо курку в пиві хоча б 40 хвилин, а краще 2 години. Після закінчення потрібного часу курку промиваємо (якщо цього не зробити в процесі запікання скоринка карамелізується занадто швидко) і обсушуємо серветками.
Деко, форму або сковороду (краще форму з бортиками, щоб розмістити шматки компактно) змащуємо курячим жиром і викладаємо м'ясо. Не накриваємо.
Ставимо форму в розігріту духову шафу. Запікаємо при середній температурі протягом близько 50-60 хвилин (залежить від духовки). У процесі запікання двічі збризкуємо м'ясо пивом. Про готовність судимий за зовнішнім виглядом і ароматом (він буде досить апетитним). Скоринка повинна бути золотистої і рум'яної.
Ми хотіли запечену курку з картоплею. Виберемо невеликі довгасті коренеплоди приблизно одного розміру (з розрахунку по 2-4 шт. на людину). Картоплю можна відварити очищеним, або «в мундирі», або запекти знову-таки «в мундирі». Перед подачею поллємо соусом, що вийшов при запіканні курки.
Можна запекти картоплю разом з курятиною, тоді ми очищаємо його, розрізаємо кожну картоплину уздовж хрест-навхрест (дрібний можна цілком або половинками) і викладаємо у форму, зверху - курятину і запікаємо, але пивом збризкуємо менш рясно. У процесі запікання картопля просочиться курячим соком і жиром, що виділився з м'яса - буде смачно.
Можна запекти курку з картоплею в рукаві. Якщо ви не боїтеся, можна використовувати целофанові готові рукава для запікання. Але краще самостійно зробити рукав харчової фольги, це не складно. Зрозуміло, при запіканні в рукаві або в фользі у курки не буде такою красивою золотистої рум'яної скоринки. Однак деякі тримають дієту.
Приготування
Куряче філе (шматочки м'яса з грудки), трохи приправляємо спеціями, якщо це допустимо, і компактно запаковуємо кожен шматок у фольгу (краще змастити її жиром і/або хоча б збризнути водою, щоб м'ясо не прилипало). Запаковані шматки викладаємо на деко або решітку і запікаємо протягом години. Картоплю відварюємо (можна на пару) або запікаємо окремо. Подаємо з соусом, оскільки куряча грудка - досить «сухе» м'ясо, можна красиво нарізати скибками.
До запечене курячому філе з картоплею можна подати світлі столові вина, темне або світле пиво.
Розповімо, як смачно запекти курку.
Можна, звичайно, запекти курку цілком, але не всі частини з її тушки гарні для запікання (з деяких краще готувати інші страви). Більше всього для запікання підходять стегенця і гомілки. До того ж окремі частини курки запікаються значно швидше, а це важливо, особливо, якщо ми готуємо запечену курку з картоплею. Зрозуміло, в будь-якому випадку, краще готувати з молодої охолодженої курятини (а не з замороженої). Особливо для святкового столу.
Рецепт курки, запеченої в пиві з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо м'ясо (воно має бути чистим, без залишків пір'я).
Якщо хочете, можна розрубати стегна кожне на 2 шматка (буде зручніше при їжі), хоча, звичайно, краще купувати більш дрібні, від молодої птиці, вони, до речі, і смачніше.
Помістимо шматки курки в миску. Додамо сухі спеції в бажаному кількості, рубаний часник і подрібнену зелень. Можна і злегка присолити. Щедро плесни в миску пива і перемішаємо. Маринуємо курку в пиві хоча б 40 хвилин, а краще 2 години. Після закінчення потрібного часу курку промиваємо (якщо цього не зробити в процесі запікання скоринка карамелізується занадто швидко) і обсушуємо серветками.
Деко, форму або сковороду (краще форму з бортиками, щоб розмістити шматки компактно) змащуємо курячим жиром і викладаємо м'ясо. Не накриваємо.
Ставимо форму в розігріту духову шафу. Запікаємо при середній температурі протягом близько 50-60 хвилин (залежить від духовки). У процесі запікання двічі збризкуємо м'ясо пивом. Про готовність судимий за зовнішнім виглядом і ароматом (він буде досить апетитним). Скоринка повинна бути золотистої і рум'яної.
Ми хотіли запечену курку з картоплею. Виберемо невеликі довгасті коренеплоди приблизно одного розміру (з розрахунку по 2-4 шт. на людину). Картоплю можна відварити очищеним, або «в мундирі», або запекти знову-таки «в мундирі». Перед подачею поллємо соусом, що вийшов при запіканні курки.
Можна запекти картоплю разом з курятиною, тоді ми очищаємо його, розрізаємо кожну картоплину уздовж хрест-навхрест (дрібний можна цілком або половинками) і викладаємо у форму, зверху - курятину і запікаємо, але пивом збризкуємо менш рясно. У процесі запікання картопля просочиться курячим соком і жиром, що виділився з м'яса - буде смачно.
Можна запекти курку з картоплею в рукаві. Якщо ви не боїтеся, можна використовувати целофанові готові рукава для запікання. Але краще самостійно зробити рукав харчової фольги, це не складно. Зрозуміло, при запіканні в рукаві або в фользі у курки не буде такою красивою золотистої рум'яної скоринки. Однак деякі тримають дієту.
Дієтичний рецепт запеченої курки
Приготування
Куряче філе (шматочки м'яса з грудки), трохи приправляємо спеціями, якщо це допустимо, і компактно запаковуємо кожен шматок у фольгу (краще змастити її жиром і/або хоча б збризнути водою, щоб м'ясо не прилипало). Запаковані шматки викладаємо на деко або решітку і запікаємо протягом години. Картоплю відварюємо (можна на пару) або запікаємо окремо. Подаємо з соусом, оскільки куряча грудка - досить «сухе» м'ясо, можна красиво нарізати скибками.
До запечене курячому філе з картоплею можна подати світлі столові вина, темне або світле пиво.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свиняча рулька, запечена в духовці
Запечена свиняча рулька - відмінне блюдо для дружніх посиденьок з пивом. Почати готувати її краще заздалегідь, щоб дати м'ясу добре промаринуватися,
Мойва, запечена в духовці
Мойва - вельми поширена дрібна риба з сімейства корюшкових. Вона недорога, досить жирна, містить безліч корисних і навіть необхідних для організму
Курка в пиві - рецепт
Курка - частий гість на сучасних столах. Щоб не готувати схожі страви постійно, багато господинь шукають різні рецепти курячих ласощів. Тому ми
Індичка з рисом
Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
Курка в томатному соусі
З курячого м'яса готують безліч смачних і цікавих страв. Це можуть бути як варені, смажені, так і тушковані основні страви. І зараз ми підкажемо вам
Курка в банку в духовці
Якщо ви вирішили запекти курку в духовці, але під рукою не виявилося глиняних горщиків або просто фольги, то цілком можна використовувати звичайні