Куряче каррі з вершками
Відома з незапам'ятних доарийских часів в Індії і поширена до теперішнього часу в усьому світі приправа каррі дуже корисна для організму людини. Додавання до цієї суміші в різні страви надає їм характерний колір, смак і аромат.
Одне з класичних страв - курка каррі з вершками, рецепт його приготування нескладний. Вершки чудово поєднуються з каррі і курячим філе в такому з'єднанні страва виходить особливо ніжним.
Така їжа хороша для повсякденного меню і для сімейних обідів у вихідні дні.
Розповімо, як приготувати куряче каррі з вершками. Вершки (обов'язково молочні і натуральні, а не рослинні замінники) краще вибрати середньої або високої жирності. Не обов'язково купувати цілу курку, для цього рецепта більше всього підійде філе без шкіри з грудки і/або стегон курки. Готову приправу каррі можна купити без проблем вже фасовану або її при вас розфасує продавець у спеціалізованій крамниці спецій, враховуючи тип каррі та індивідуальні переваги в домінуванні тих чи інших смаків.
Інгредієнти:
куряче філе - близько 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вершки молочні натуральні - близько 150 мл;
суха суміш каррі - 1-3 ст. ложки;
масло рослинне (а краще топлене вершкове або курячий жир);
часник - 2-3 зубчики;
лимон;
ароматна зелень свіжа різна, але без кропу.
Приготування
Куряче філе наріжемо поперек волокон шматочками середнього розміру, зручними для їжі, і викладемо в миску. Засиплемо м'ясо сумішшю каррі і збризніть соком лимона. Перемішаємо і дамо хвилин на 20-40 - нехай злегка промаринується. В процесі маринування відбувається ферментування основного продукту, в результаті його структура, деяким чином, змінюється (чого ми, власне, і добиваємося).
До того моменту, коли, на вашу думку, куряче м'ясо добре просочилося в достатній мірі, вже нарізаний чверть кільцями очищений ріпчасту цибулю.
Сковороду краще використовувати товстостінну чавунну, сталеву або, або з керамічним покриттям (тефлонове покриття виділяє шкідливим речовини в таку, що готується їжу).
Добре розігріваємо в глибокій сковороді жир або масло й обсмажуємо цибулю до появи легкого золотистого відтінку, після чого додаємо курку. Обсмажуємо все разом на середньому вогні, перевертаючи лопаткою, до зміни кольору м'яса. Зменшуємо подачу вогню і тушкуємо протягом 20 хвилин. Якщо необхідно, можна додавати води або томатного соку (або розвести томат-пасту з водою).
Тепер вливаємо вершки і зменшуємо вогонь до самого слабкого. Перемішуючи, протушиваем ще протягом 3-8 хвилин, не доводячи до кипіння. В якості гарніру використовуємо рис. Викладаємо на тарілку порцію рису, поряд - м'ясо і поливаємо соусом. Присипаємо мелкорубленними часником і зеленню.
Інгредієнти:
курячі стегенця невеликі (стегна і гомілки зі шкірою) - 3-4 шт.;
каррі (суха суміш) - 2 ст. ложки;
вершки молочні натуральні середньої або високої жирності - 200 мл;
паприка солодка - 1 ст. ложка;
часник - 2-3 зубчики;
масло вершкове натуральне топлене - близько 50 м;
зелень різна свіжа.
Приготування
Стегенця рубаємо або розрізаємо на більш дрібні частини (відрізаємо гомілка, стегно разрубаем на 2-3 шматка). Викладаємо шматки курки на деко або у форму і запікаємо в духовій шафі до готовності.
Вершковий соус готуємо окремо. Розтоплюємо масло, додаємо вершки, паприку, каррі і прогріваємо все на слабкому вогні протягом 3 хвилин. Трохи охолоджуємо соус і додаємо в нього продавлений часник. Подаємо запечену курку з рисом і поливаємо соусом безпосередньо перед їжею. Присипаємо рубаною зеленню.
Одне з класичних страв - курка каррі з вершками, рецепт його приготування нескладний. Вершки чудово поєднуються з каррі і курячим філе в такому з'єднанні страва виходить особливо ніжним.
Така їжа хороша для повсякденного меню і для сімейних обідів у вихідні дні.
Розповімо, як приготувати куряче каррі з вершками. Вершки (обов'язково молочні і натуральні, а не рослинні замінники) краще вибрати середньої або високої жирності. Не обов'язково купувати цілу курку, для цього рецепта більше всього підійде філе без шкіри з грудки і/або стегон курки. Готову приправу каррі можна купити без проблем вже фасовану або її при вас розфасує продавець у спеціалізованій крамниці спецій, враховуючи тип каррі та індивідуальні переваги в домінуванні тих чи інших смаків.
Куряче каррі з вершками
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе наріжемо поперек волокон шматочками середнього розміру, зручними для їжі, і викладемо в миску. Засиплемо м'ясо сумішшю каррі і збризніть соком лимона. Перемішаємо і дамо хвилин на 20-40 - нехай злегка промаринується. В процесі маринування відбувається ферментування основного продукту, в результаті його структура, деяким чином, змінюється (чого ми, власне, і добиваємося).
До того моменту, коли, на вашу думку, куряче м'ясо добре просочилося в достатній мірі, вже нарізаний чверть кільцями очищений ріпчасту цибулю.
Сковороду краще використовувати товстостінну чавунну, сталеву або, або з керамічним покриттям (тефлонове покриття виділяє шкідливим речовини в таку, що готується їжу).
Добре розігріваємо в глибокій сковороді жир або масло й обсмажуємо цибулю до появи легкого золотистого відтінку, після чого додаємо курку. Обсмажуємо все разом на середньому вогні, перевертаючи лопаткою, до зміни кольору м'яса. Зменшуємо подачу вогню і тушкуємо протягом 20 хвилин. Якщо необхідно, можна додавати води або томатного соку (або розвести томат-пасту з водою).
Тепер вливаємо вершки і зменшуємо вогонь до самого слабкого. Перемішуючи, протушиваем ще протягом 3-8 хвилин, не доводячи до кипіння. В якості гарніру використовуємо рис. Викладаємо на тарілку порцію рису, поряд - м'ясо і поливаємо соусом. Присипаємо мелкорубленними часником і зеленню.
Курка каррі у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця рубаємо або розрізаємо на більш дрібні частини (відрізаємо гомілка, стегно разрубаем на 2-3 шматка). Викладаємо шматки курки на деко або у форму і запікаємо в духовій шафі до готовності.
Вершковий соус готуємо окремо. Розтоплюємо масло, додаємо вершки, паприку, каррі і прогріваємо все на слабкому вогні протягом 3 хвилин. Трохи охолоджуємо соус і додаємо в нього продавлений часник. Подаємо запечену курку з рисом і поливаємо соусом безпосередньо перед їжею. Присипаємо рубаною зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в томатному соусі
З курячого м'яса готують безліч смачних і цікавих страв. Це можуть бути як варені, смажені, так і тушковані основні страви. І зараз ми підкажемо вам
Курка у медовому соусі
Куряче м'ясо - дуже смачне і корисне, його використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами
Смажені овочі
Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених
Соус каррі
Каррі - мабуть, найвідоміша індійська приправа. Приготувати її непросто, але при бажанні можна роздобути всі необхідні інгредієнти. Крім того, можна
Курка каррі - рецепт
Курка каррі відноситься до індійської кухні, а тому має досить незвичний пряний смак. Але багатьом це блюдо по душі, а тому ми вирішили розповісти,
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І