Курка каррі - рецепт
Гостра і пряна азіатська кухня просто немислима без курки каррі. Вона завоювала величезну популярність у всьому світі. Але найчастіше так називають будь-яке блюдо, приготовлене з додаванням однойменної спеції, що не зовсім вірно. Сьогодні ми пропонуємо рецепти максимально наближені до традиційної індійської кухні настільки, наскільки це дозволяють наші супермаркети. Долучайтеся!
Інгредієнти:
філе куряче - 4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
перець солодкий - 2 шт.;
бульйон курячий - 400 мл;
молоко кокосове - 400 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
сік лайма - 1 ст. ложка;
каррі - 2 ч. ложки;
перець чилі - 1 щіпка;
горіхи кешью 100 г;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
кінза - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Як приготувати курку каррі з кокосовим молоком? Філе промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо курку на серветку і даємо зайвому маслу стекти.
Зменшуємо вогонь і смажимо на тій же сковороді нарізані кубиками цибулю і перець. Через 5 хвилин посипаємо спеціями, повертаємо курку і вливаємо бульйон. Додаємо цукор, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.
Вливаємо кокосове молоко, воно пом'якшить гостроту спецій. Даємо закипіти, і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин, до готовності. За 5 хвилин до кінця додаємо горіхи.
Готову курку каррі поливаємо соком лайма, посипаємо кінзою і подаємо з рисом.
Інгредієнти:
крила курячі - 700 г;
квасоля зелена стручкова (заморожена) - 100 г;
картопля - 1 кг;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
каррі - 1 ч. ложка;
паста томатна - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Крила розрізаємо на частини, рясно посипаємо каррі і перемішуємо. Обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» 10 хвилин з невеликою кількістю масла. Додаємо квасолю (не розморожуючи!). Після того як вона відтане і підрум'яниться, закладаємо кружечки моркви і нарізаний кубиками картоплю. Перемішуємо і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо півкільця цибулі, знову накриваємо. За 5 хвилин до закінчення програми «Випічка» закладаємо в каструлю томатну пасту, дрібно нарубані часник і зелень. Перемішуємо. При необхідності солимо і перчимо.
Інгредієнти:
грудка куряча - 2 шт.;
ананаси консервовані - 1 б.;
вершки - 1/2 ст.;
цибуля - 1/2 шт.;
масло - для смаження;
соус соєвий - 1 ст. ложка;
паприка червона - 1/2 ч. ложки;
каррі - 1 ч. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Філе нарізаємо кубиками, солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом і залишаємо на півгодини в холодильнику. Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору, додаємо м'ясо, збільшуємо вогонь і швидко підрум'янюємо курочку з усіх боків. Посипаємо приправами, вливаємо вершки і половину ананасового сиропу з банки. Накриваємо і тушкуємо хвилин 5. Після знімаємо кришку і даємо рідини випаруватися. Додаємо кубики ананаса, обсмажуємо. Вливаємо залишки сиропу і тушкуємо на повільному вогні ще кілька хвилин.
Подаємо курку карі на вершковому соусі зі спагеті і тертим сиром.
Інгредієнти:
грудки курячі - 4 шт.;
масло вершкове - 75 г;
мед - 4 ст. ложки;
каррі - 4 ч. ложки;
гірчиця (не гостра) - 4 ст. ложки;
перець кайенский мелений - 1 щіпка;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
Змішуємо розтоплене масло, мед, гірчицю, сіль, каррі і перець. Ретельно промазуємо цим соусом грудки, загортаємо його в харчову плівку і маринуємо не менше 4-х годин (можна залишити на всю ніч у холодильнику).
Після викладаємо курку у форму для запікання, закриваємо фольгою і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 190 градусів. Потім фольгу знімаємо й даємо грудкам підрум'янитися.
Курка каррі з кокосовим молоком - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати курку каррі з кокосовим молоком? Філе промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо курку на серветку і даємо зайвому маслу стекти.
Зменшуємо вогонь і смажимо на тій же сковороді нарізані кубиками цибулю і перець. Через 5 хвилин посипаємо спеціями, повертаємо курку і вливаємо бульйон. Додаємо цукор, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.
Вливаємо кокосове молоко, воно пом'якшить гостроту спецій. Даємо закипіти, і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин, до готовності. За 5 хвилин до кінця додаємо горіхи.
Готову курку каррі поливаємо соком лайма, посипаємо кінзою і подаємо з рисом.
Курячі крильця каррі з овочами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Крила розрізаємо на частини, рясно посипаємо каррі і перемішуємо. Обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» 10 хвилин з невеликою кількістю масла. Додаємо квасолю (не розморожуючи!). Після того як вона відтане і підрум'яниться, закладаємо кружечки моркви і нарізаний кубиками картоплю. Перемішуємо і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо півкільця цибулі, знову накриваємо. За 5 хвилин до закінчення програми «Випічка» закладаємо в каструлю томатну пасту, дрібно нарубані часник і зелень. Перемішуємо. При необхідності солимо і перчимо.
Курка каррі з ананасами в вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Філе нарізаємо кубиками, солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом і залишаємо на півгодини в холодильнику. Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору, додаємо м'ясо, збільшуємо вогонь і швидко підрум'янюємо курочку з усіх боків. Посипаємо приправами, вливаємо вершки і половину ананасового сиропу з банки. Накриваємо і тушкуємо хвилин 5. Після знімаємо кришку і даємо рідини випаруватися. Додаємо кубики ананаса, обсмажуємо. Вливаємо залишки сиропу і тушкуємо на повільному вогні ще кілька хвилин.
Подаємо курку карі на вершковому соусі зі спагеті і тертим сиром.
Курка каррі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо розтоплене масло, мед, гірчицю, сіль, каррі і перець. Ретельно промазуємо цим соусом грудки, загортаємо його в харчову плівку і маринуємо не менше 4-х годин (можна залишити на всю ніч у холодильнику).
Після викладаємо курку у форму для запікання, закриваємо фольгою і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 190 градусів. Потім фольгу знімаємо й даємо грудкам підрум'янитися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з ананасами - рецепт
Курка з ананасами - прекрасне поєднання. Готувати страви з цими інгредієнтами - одне задоволення. Чому? Робляться вони швидко з'їдаються ще швидше, а
Куряча грудка, тушкована з овочами
Куряча грудка, тушкована з овочами - це легке і смачне блюдо, яке може прикрасити як святкового, так і буденного стіл. І процес його приготування
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І
Куряче каррі з вершками
Каррі - це популярна індійська приправа, дуже корисна для організму людини. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо,