» » Курка каррі - рецепт

Курка каррі - рецепт

Курка каррі - рецепт
Гостра і пряна азіатська кухня просто немислима без курки каррі. Вона завоювала величезну популярність у всьому світі. Але найчастіше так називають будь-яке блюдо, приготовлене з додаванням однойменної спеції, що не зовсім вірно. Сьогодні ми пропонуємо рецепти максимально наближені до традиційної індійської кухні настільки, наскільки це дозволяють наші супермаркети. Долучайтеся!

Курка каррі з кокосовим молоком - рецепт


Інгредієнти:

  • філе куряче - 4 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • бульйон курячий - 400 мл;

  • молоко кокосове - 400 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • каррі - 2 ч. ложки;

  • перець чилі - 1 щіпка;

  • горіхи кешью 100 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • кінза - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати курку каррі з кокосовим молоком? Філе промиваємо, висушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на сильно розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо курку на серветку і даємо зайвому маслу стекти.
    Зменшуємо вогонь і смажимо на тій же сковороді нарізані кубиками цибулю і перець. Через 5 хвилин посипаємо спеціями, повертаємо курку і вливаємо бульйон. Додаємо цукор, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 15.
    Вливаємо кокосове молоко, воно пом'якшить гостроту спецій. Даємо закипіти, і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин, до готовності. За 5 хвилин до кінця додаємо горіхи.
    Готову курку каррі поливаємо соком лайма, посипаємо кінзою і подаємо з рисом.

    Курячі крильця каррі з овочами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • крила курячі - 700 г;

  • квасоля зелена стручкова (заморожена) - 100 г;

  • картопля - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Крила розрізаємо на частини, рясно посипаємо каррі і перемішуємо. Обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» 10 хвилин з невеликою кількістю масла. Додаємо квасолю (не розморожуючи!). Після того як вона відтане і підрум'яниться, закладаємо кружечки моркви і нарізаний кубиками картоплю. Перемішуємо і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо півкільця цибулі, знову накриваємо. За 5 хвилин до закінчення програми «Випічка» закладаємо в каструлю томатну пасту, дрібно нарубані часник і зелень. Перемішуємо. При необхідності солимо і перчимо.

    Курка каррі з ананасами в вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • грудка куряча - 2 шт.;

  • ананаси консервовані - 1 б.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • цибуля - 1/2 шт.;

  • масло - для смаження;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • паприка червона - 1/2 ч. ложки;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Філе нарізаємо кубиками, солимо, перчимо, заправляємо соєвим соусом і залишаємо на півгодини в холодильнику. Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору, додаємо м'ясо, збільшуємо вогонь і швидко підрум'янюємо курочку з усіх боків. Посипаємо приправами, вливаємо вершки і половину ананасового сиропу з банки. Накриваємо і тушкуємо хвилин 5. Після знімаємо кришку і даємо рідини випаруватися. Додаємо кубики ананаса, обсмажуємо. Вливаємо залишки сиропу і тушкуємо на повільному вогні ще кілька хвилин.
    Подаємо курку карі на вершковому соусі зі спагеті і тертим сиром.

    Курка каррі в духовці


    Інгредієнти:

  • грудки курячі - 4 шт.;

  • масло вершкове - 75 г;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • каррі - 4 ч. ложки;

  • гірчиця (не гостра) - 4 ст. ложки;

  • перець кайенский мелений - 1 щіпка;
  • Курка каррі - рецепт

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Змішуємо розтоплене масло, мед, гірчицю, сіль, каррі і перець. Ретельно промазуємо цим соусом грудки, загортаємо його в харчову плівку і маринуємо не менше 4-х годин (можна залишити на всю ніч у холодильнику).
    Після викладаємо курку у форму для запікання, закриваємо фольгою і відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 190 градусів. Потім фольгу знімаємо й даємо грудкам підрум'янитися.
    Додав: admin | 4-01-2015, 18:42
    Переглядів: 2473