Курка з ананасами - рецепт
Курка - універсальний продукт. Як її тільки не готують - і запікають, смажать, варять і тушкують. При цьому вона прекрасно поєднується з іншими продуктами. При чому не тільки з традиційними овочами і гарнірами. Курка дуже добре гармонує з ананасами. Ми розповімо вам декілька рецептів приготування курячого філе з ананасами. До речі, таке поєднання продуктів дуже поширене в кулінарії азіатських країн.
Інгредієнти:
куряче філе - 05 кг;
ананаси - 220 г (1 банка);
перець солодкий - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
горіхи кешью 100 г;
соєвий соус - 40 р;
кетчуп - 4 ст. ложки;
оцет - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
соус чилі солодкий - 1 ст. ложка;
рослинна олія - 60 р.
Приготування
Куряче філе нарізаємо кубиками. Ананаси також нарізаємо кубиками, перець - соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, додаємо перець і смажимо практично до готовності. Тепер додаємо куряче філе, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім кладемо подрібнені горіхи і ананаси. Перемішуємо і кладемо соєвий соус, оцет, цукор, кетчуп і соус чилі. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин. У самому кінці додаємо пропущений через прес часник, солимо за смаком. На гарнір до курки подаємо рис.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
ананаси консервовані - 1 банка;
цибуля (невеликий) - 1 шт.;
вершки 11%-ної жирності - 100 мл;
сіль, чорний мелений перець, каррі, паприка - за смаком;
вершкове масло;
твердий сир;
соєвий соус.
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками, додаємо сіль, перець, трохи соєвого соусу, перемішуємо і ставимо в холодильник хвилин на 30. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо паприку. Тепер до цибулі додаємо курку і обсмажуємо на сильному вогні, додаємо карі. Перемішуємо, заливаємо вершками і половиною сиропу з ананасів. Тушкуємо 5-7 хвилин під кришкою, потім знімаємо кришку. Рідина повинна потихеньку випаруватися. Додаємо ананаси, порізані кубиками і залишився сироп, ще трохи протушиваем. Сир натираємо на крупній тертці, а далі - можна змішати сир з куркою, а можна викласти його зверху. Подаємо зі спагеті.
Інгредієнти:
курка - 1 шт.;
ананас - 1 шт.;
масло вершкове - 120 г;
лимон - 1 шт.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Курку розбираємо, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо їх на сковороді з вершковим маслом. Ананас очищаємо і нарізаємо часточками. Додаємо його до курки хвилин за 10 до закінчення приготування. Викладаємо смажену курку з ананасом на блюдо і скроплюємо лимонним соком.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
ананас - 1 шт.;
рис - 100 г;
арахіс солоний - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
перець чилі - 1/2 шт.;
часник - 4 зубчики;
кінза, м'ята;
овочевий бульйон - 05 л;
масло рослинне - 40 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Цибулю і часник дрібно кришимо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Філе нарізаємо тонкими смужками і відправляємо на сковороду з цибулею і часником. Обсмажуємо його близько 3 хвилин. Тепер додаємо промитий рис, солимо, перчимо за смаком і додаємо овочевий бульйон. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо близько 20 хвилин. Перчик чилі нарізаємо полуколечками. Арахіс подрібнюємо. Ананас розрізаємо вздовж навпіл, м'якоть виймаємо і нарізаємо кубиками, додаємо її до курки з рисом. Начиняємо Половинки ананаса отриманою начинкою і присипаємо зверху перцем, горіхами і прикрашаємо листочками м'яти і кінзи.
Курка, тушкована з ананасами і солодким перцем
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо кубиками. Ананаси також нарізаємо кубиками, перець - соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, додаємо перець і смажимо практично до готовності. Тепер додаємо куряче філе, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім кладемо подрібнені горіхи і ананаси. Перемішуємо і кладемо соєвий соус, оцет, цукор, кетчуп і соус чилі. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин. У самому кінці додаємо пропущений через прес часник, солимо за смаком. На гарнір до курки подаємо рис.
Курка з ананасами в вершках - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками, додаємо сіль, перець, трохи соєвого соусу, перемішуємо і ставимо в холодильник хвилин на 30. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо паприку. Тепер до цибулі додаємо курку і обсмажуємо на сильному вогні, додаємо карі. Перемішуємо, заливаємо вершками і половиною сиропу з ананасів. Тушкуємо 5-7 хвилин під кришкою, потім знімаємо кришку. Рідина повинна потихеньку випаруватися. Додаємо ананаси, порізані кубиками і залишився сироп, ще трохи протушиваем. Сир натираємо на крупній тертці, а далі - можна змішати сир з куркою, а можна викласти його зверху. Подаємо зі спагеті.
Курка з ананасами на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Курку розбираємо, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо їх на сковороді з вершковим маслом. Ананас очищаємо і нарізаємо часточками. Додаємо його до курки хвилин за 10 до закінчення приготування. Викладаємо смажену курку з ананасом на блюдо і скроплюємо лимонним соком.
Курка з ананасами і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю і часник дрібно кришимо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Філе нарізаємо тонкими смужками і відправляємо на сковороду з цибулею і часником. Обсмажуємо його близько 3 хвилин. Тепер додаємо промитий рис, солимо, перчимо за смаком і додаємо овочевий бульйон. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо близько 20 хвилин. Перчик чилі нарізаємо полуколечками. Арахіс подрібнюємо. Ананас розрізаємо вздовж навпіл, м'якоть виймаємо і нарізаємо кубиками, додаємо її до курки з рисом. Начиняємо Половинки ананаса отриманою начинкою і присипаємо зверху перцем, горіхами і прикрашаємо листочками м'яти і кінзи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з ананасом в духовці
Ви впевнені, що знаєте всі рецепти з птиці? Що ви можете сказати з приводу курки з ананасами? Така смакота - пальчики оближеш. Спробуєте? Та й
Яловичина з ананасами
Поєднання м'яса з фруктами - чудова ідея для святкового меню, романтичної вечері або легкого обіду. І сьогодні ми розповімо, як приготувати яловичину
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
Курка каррі - рецепт
Курка каррі відноситься до індійської кухні, а тому має досить незвичний пряний смак. Але багатьом це блюдо по душі, а тому ми вирішили розповісти,
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І