Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яловичина з ананасами

Яловичина з ананасами

19-03-2015, 11:09
752
Яловичина з ананасами
Поєднання м'яса з фруктами - чудова ідея для приготування різних вишуканих і цікавих страв для святкового меню, для романтичної вечері або легкого обіду. Наприклад, можна приготувати салат з яловичиною, запеченої в духовці з ананасом та сиром.

Салат з яловичиною та ананасом


Інгредієнти:

  • молода яловичина, а краще телятина (вирізка) - близько 400-600 г;

  • ананас - 1 шт. (можна використовувати і консервовані ананаси, хоч кільцями, хоч шматочками; знадобиться 1 банку);

  • перець солодкий червоний - 1-2 шт.;

  • цибуля червоний або білий солодкий - 1 шт.;

  • часник - 1-3 зубчики;

  • гострий червоний перець - 1 шт.;

  • сир - близько 200-300 р;

  • оливки без кісточок (молоді) - 20 шт.;

  • оливкова олія Extra Virgin;

  • оцет натуральний світлий і/або сік лимона;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, розмарин, базилік).


  • Приготування
    М'ясо заздалегідь запікаємо в фользі в духовій шафі (можна і відварити). Готове холодне м'ясо нарізаємо брусочками або короткими смужками.
    Розбираємо ананас , видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками (довільно) або використовуємо консервований ананас, тоді зливаємо з банки рідину (її можна використовувати в приготуванні коктейлю). Сир дрібно нарізаємо ножем або натираємо на крупній тертці. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою, а цибулю - півкільцями або чверть кільцями, маслини - кружечками. Часник і майже всю зелень подрібнюємо ножем. Викладаємо всі інгредієнти в салатницю. Змішуємо олію з соком лимона і/або оцтом і приправляємо гострим червоним перцем. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Можна відразу подати в порційних тарілках.
    В цьому блюді перець, ананас, цибуля і часник не піддавалися термічній обробці, тому ми отримаємо максимальну користь, оскільки вітамін С і інші корисні речовини, що містяться в інгредієнтах рослинного походження, збережуться. Крім того, салат буде приємно хрустіти. Подавати такий салат найкраще зі світлими білими або рожевими винами.
    Яловичина з ананасами
    При всій замечательности цього рецепту він підходить, на жаль, не всім з різних причин. У цьому випадку можна приготувати тушковану яловичину з ананасами (більш дієтичний варіант).

    Тушкована яловичина з ананасами


    Інгредієнти - ті ж самі, оцет і сік лимона виключаємо.
    Приготування
    Пасеруємо в сотейнику або казані на олії поросяти, ягняти цибулю. Додаємо нарізане м'ясо і тушкуємо, прикривши кришкою на слабкому вогні, перемішуючи і подбавляя при необхідності води. Коли м'ясо майже готове, додаємо нарізаний солодкий перець і ананас (якщо консервований, можна додати в самому кінці), тушкуємо ще 8-12 хвилин. Тепер додаємо інші інгредієнти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - прекрасне поєднання. Готувати страви з цими інгредієнтами - одне задоволення. Чому? Робляться вони швидко з'їдаються ще швидше, а
    Яловичина, тушкована з помідорами
    Яловичина, тушкована з помідорами
    Смак м'яса відмінно поєднується з помідорами. Їх можна подавати свіжими у вигляді нарізки або салату, а можна їх ввести в саму страву. І сьогодні ми
    М'ясо з ананасом - рецепт
    М'ясо з ананасом - рецепт
    М'ясо з ананасами - це незвичайне блюдо, незважаючи на простоту його створення, воно виходить дивовижно смачним і соковитим, і чудово прикрасить ваш
    Китайський салат з куркою
    Китайський салат з куркою
    Якщо бажаєте спробувати чогось новенького і східного, тоді рекомендуємо зробити китайський салат з куркою. Таку оригінальну закуску можна подати як