Яловичина, тушкована з помідорами

Розповімо, як приготувати тушковану яловичину з помідорами.
Яловичина гаситься значно довше, ніж м'ясо інших домашніх тварин, як томати певним чином впливають на м'ясо завдяки вмісту в них активним органічним кислотам, важливо вчасно додавати їх до тушащемуся м'яса. Слід зауважити, що після термічної обробки кількість корисного лікопіну в помідорах зростає. Гасити помідори протягом 8-12 хвилин більш ніж достатньо, якщо збільшити час приготування, вони просто перетворюються, що називається, в ганчірки. Тому томати додаємо до яловичини в останній момент, коли м'ясо практично вже майже готове.
При відсутності помідорів (і навіть якщо вони є) можна також використовувати томат-пасту.
Рецепт яловичини, тушкованої з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими короткими смужками або брусочками - так воно приготується швидше. Готувати можна в казані, сотейнику або глибокій сковороді (в тому числі, і в воке). Прожарюємо масло і злегка обсмажуємо або пасеруємо цибулю, нарізаний чверть кільцями. Додаємо м'ясо, перемішуємо лопаткою і злегка обсмажуємо до зміни кольору, потім зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою. Тушкуємо все разом на малому вогні майже до готовності. При необхідності підливаємо води і періодично помішуємо лопаткою.
Телятина буде тушкуватися приблизно протягом 1 години і 30-40 хвилин, а яловичина - не менше 2-х. Готовність визначаємо, пробуючи на смак.

Готову тушковану яловичину приправляємо рубаним часником. Подаємо тушковане м'ясо з будь-яким гарніром і овочевими салатами , оформивши зеленню. До такої страви краще всього подавати червоні столові вина.
Рекомендуємо добрі рецепти

Макарони з шинкою
Макарони з шинкою - це відмінний варіант ланчу або вечері. І головне приготувати таку страву досить легко і просто. Пропонуємо вам оригінальний

Як приготувати плов в сковороді?
Плов - смачне блюдо азіатської кухні, і зазвичай його готують в казані. Але якщо у вас не виявилося під рукою казанка можна скористатися сковорідкою.

Індичка в сметані
Індичка - цінне дієтичне м'ясо, правда дещо суховатое. І сьогодні ми розповімо про те, як його корисно і смачно приготувати в сметані. Читаємо наші

Печінка, тушкована з овочами
Печінка - це дієтичний продукт, багатий сполуками заліза. І сьогодні ми поговоримо про корисне та смачне варіанті її приготування - гасіння з

Свинина з помідорами і сиром
Свинина - м'ясо досить жирне, і для кращої засвоюваності її краще всього готувати зі свіжими овочами або фруктами. Давайте поговоримо про те, як

Яловичина з ананасами
Поєднання м'яса з фруктами - чудова ідея для святкового меню, романтичної вечері або легкого обіду. І сьогодні ми розповімо, як приготувати яловичину