Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина з помідорами і сиром

Свинина з помідорами і сиром

19-03-2015, 11:16
1 777
Свинина з помідорами і сиром
Свинина - досить жирне м'ясо (навіть пісні частини туші, такі як биток або вирізка). Щоб збалансувати смак і для кращої засвоюваності найкраще любо готувати свиняче м'ясо з овочами або фруктами, або подавати зі свіжими.
Розповімо, як приготувати свинину з помідорами і сиром. Є кілька способів.
М'ясний салат зі свининою
Інгредієнти:

  • нежирна свинина копчена, а краще відварна або запечена - близько 300 м;

  • помідори стиглі щільні - близько 200 г;

  • ропні сир сичужний (наприклад, бринза або Фета») - 200-230 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-05 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа різна (кінза, петрушка);

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • оцет бальзамічний - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо невеликими брусочками або смужками, сир - кубиками, помідори - скибочками, а цибулю - чверть кільцями. Нарубим зелень і часник. Змішаємо оцет з маслом. Можна приправити гострим червоним перцем. Інгредієнти з'єднаємо в салатниці, поллємо заправкою і перемішати. Прикрасимо зеленню.
    Просто і смачно, проте помідори після теплової обробки стають корисніше. Тому можна запекти свинину з помідорами і сиром в духовці.
    Деякі радять відразу «сконструювати» відбивні зі свинини з листкової «шубою» з майонезу, цибулі, помідорів і сиру, тобто запекти м'ясо під помідорами і сиром. Так, звичайно, можна вступити, але час приготування м'яса і овочів різне. А сир взагалі переплавится. Крім того, з майонезом додається калорійність. Зробимо витонченіше.

    Відбивні зі свинини з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • свиняче м'ясо нежирне - близько 300-400 г (на 6 відбивних);

  • помідори щільні стиглі - 3 шт.;

  • перець гострий червоний і чорний мелений;

  • сир твердий тертий - близько 200-250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень петрушки і кінзи;

  • трохи жиру або сала для змащування форми.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо шматками і злегка відіб'ємо з обох сторін. Приправимо спеціями. Рясно змастимо форму жиром і викладемо відбивні. Ставимо деко в розігріту до температури 180-200 градусів за С духовку і запікаємо протягом 20-30 хвилин.
    Свинина з помідорами і сиром
    Виймаємо форму, злегка присипаємо кожну відбивну тертим сиром. Викладаємо скибочки помідорів і повертаємо форму в духовку. Запікаємо ще протягом 15 хвилин, знову присипаємо відбивні шаром сиру і рубаним часником. Прикрашаємо зеленню і, вимкнувши вогонь в духовці, ще раз поміщаємо в неї форму на 5-8 хвилин, не більше. Так і м'ясо добре запечеться, і помідори не перетворяться в «ганчірки», і сир не переплавится.
    До страв зі свинини, помідорів і сиру добре підійдуть столові вина, краще - світлі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з бринзою
    Салат з бринзою
    Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
    М'ясо по-французьки з свинини
    М'ясо по-французьки з свинини
    Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
    Свинина під «шубою»
    Свинина під «шубою»
    Досі єдиним популярним блюдом під "шубою" був знаменитий салат з оселедцем, проте гарячі страви ні скільки не відстають і смачна, і що не мало
    Свинина з вершками
    Свинина з вершками
    Свинина - смачне і ніжне м'ясо саме по собі, але якщо її ще й з вершками приготувати, то м'ясо вийде дивовижно ніжним. Такий вишуканий вечерю
    Відбивні в духовці з сиром
    Відбивні в духовці з сиром
    Відбивні - смачне і улюблене багатьма блюдо. А якщо ще додати сир, то вийде ще оригінальніше і смачніше. Що ж, давайте вивчимо цікаві рецепти
    Свинина з помідорами - рецепт
    Свинина з помідорами - рецепт
    Свинина - смачне жирне м'ясо, яке смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її легко і просто приготувати з помідорами. Давайте