Свинина з помідорами і сиром
Свинина - досить жирне м'ясо (навіть пісні частини туші, такі як биток або вирізка). Щоб збалансувати смак і для кращої засвоюваності найкраще любо готувати свиняче м'ясо з овочами або фруктами, або подавати зі свіжими.
Розповімо, як приготувати свинину з помідорами і сиром. Є кілька способів.
М'ясний салат зі свининою
Інгредієнти:
нежирна свинина копчена, а краще відварна або запечена - близько 300 м;
помідори стиглі щільні - близько 200 г;
ропні сир сичужний (наприклад, бринза або Фета») - 200-230 г;
цибуля ріпчаста - 1-05 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелень свіжа різна (кінза, петрушка);
олія оливкова - 2 ст. ложки;
оцет бальзамічний - 2 ч. ложки.
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими брусочками або смужками, сир - кубиками, помідори - скибочками, а цибулю - чверть кільцями. Нарубим зелень і часник. Змішаємо оцет з маслом. Можна приправити гострим червоним перцем. Інгредієнти з'єднаємо в салатниці, поллємо заправкою і перемішати. Прикрасимо зеленню.
Просто і смачно, проте помідори після теплової обробки стають корисніше. Тому можна запекти свинину з помідорами і сиром в духовці.
Деякі радять відразу «сконструювати» відбивні зі свинини з листкової «шубою» з майонезу, цибулі, помідорів і сиру, тобто запекти м'ясо під помідорами і сиром. Так, звичайно, можна вступити, але час приготування м'яса і овочів різне. А сир взагалі переплавится. Крім того, з майонезом додається калорійність. Зробимо витонченіше.
Інгредієнти:
свиняче м'ясо нежирне - близько 300-400 г (на 6 відбивних);
помідори щільні стиглі - 3 шт.;
перець гострий червоний і чорний мелений;
сир твердий тертий - близько 200-250 г;
часник - 2 зубчики;
зелень петрушки і кінзи;
трохи жиру або сала для змащування форми.
Приготування
М'ясо наріжемо шматками і злегка відіб'ємо з обох сторін. Приправимо спеціями. Рясно змастимо форму жиром і викладемо відбивні. Ставимо деко в розігріту до температури 180-200 градусів за С духовку і запікаємо протягом 20-30 хвилин. Виймаємо форму, злегка присипаємо кожну відбивну тертим сиром. Викладаємо скибочки помідорів і повертаємо форму в духовку. Запікаємо ще протягом 15 хвилин, знову присипаємо відбивні шаром сиру і рубаним часником. Прикрашаємо зеленню і, вимкнувши вогонь в духовці, ще раз поміщаємо в неї форму на 5-8 хвилин, не більше. Так і м'ясо добре запечеться, і помідори не перетворяться в «ганчірки», і сир не переплавится.
До страв зі свинини, помідорів і сиру добре підійдуть столові вина, краще - світлі.
Розповімо, як приготувати свинину з помідорами і сиром. Є кілька способів.
М'ясний салат зі свининою
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо невеликими брусочками або смужками, сир - кубиками, помідори - скибочками, а цибулю - чверть кільцями. Нарубим зелень і часник. Змішаємо оцет з маслом. Можна приправити гострим червоним перцем. Інгредієнти з'єднаємо в салатниці, поллємо заправкою і перемішати. Прикрасимо зеленню.
Просто і смачно, проте помідори після теплової обробки стають корисніше. Тому можна запекти свинину з помідорами і сиром в духовці.
Деякі радять відразу «сконструювати» відбивні зі свинини з листкової «шубою» з майонезу, цибулі, помідорів і сиру, тобто запекти м'ясо під помідорами і сиром. Так, звичайно, можна вступити, але час приготування м'яса і овочів різне. А сир взагалі переплавится. Крім того, з майонезом додається калорійність. Зробимо витонченіше.
Відбивні зі свинини з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо шматками і злегка відіб'ємо з обох сторін. Приправимо спеціями. Рясно змастимо форму жиром і викладемо відбивні. Ставимо деко в розігріту до температури 180-200 градусів за С духовку і запікаємо протягом 20-30 хвилин. Виймаємо форму, злегка присипаємо кожну відбивну тертим сиром. Викладаємо скибочки помідорів і повертаємо форму в духовку. Запікаємо ще протягом 15 хвилин, знову присипаємо відбивні шаром сиру і рубаним часником. Прикрашаємо зеленню і, вимкнувши вогонь в духовці, ще раз поміщаємо в неї форму на 5-8 хвилин, не більше. Так і м'ясо добре запечеться, і помідори не перетворяться в «ганчірки», і сир не переплавится.
До страв зі свинини, помідорів і сиру добре підійдуть столові вина, краще - світлі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з бринзою
Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
Свинина під «шубою»
Досі єдиним популярним блюдом під "шубою" був знаменитий салат з оселедцем, проте гарячі страви ні скільки не відстають і смачна, і що не мало
Свинина з вершками
Свинина - смачне і ніжне м'ясо саме по собі, але якщо її ще й з вершками приготувати, то м'ясо вийде дивовижно ніжним. Такий вишуканий вечерю
Відбивні в духовці з сиром
Відбивні - смачне і улюблене багатьма блюдо. А якщо ще додати сир, то вийде ще оригінальніше і смачніше. Що ж, давайте вивчимо цікаві рецепти
Свинина з помідорами - рецепт
Свинина - смачне жирне м'ясо, яке смажать, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її легко і просто приготувати з помідорами. Давайте