Свинина з помідорами - рецепт
Свинина прекрасно піддається смаження, запікання і гасіння. Ніжне і жирне м'ясо можна приготувати відразу з соусом, протушив його з томатами, або з гарним доповненням у вигляді томатів та сиру, з якими м'ясо запікається в духовці.
Інгредієнти:
свинина (лопатка) - 1 кг;
помідори (великі) - 2-3 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
томатний соус - 1 ст.;
часник - 1 зубчик;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
борошно - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Свинину нарізаємо кубиками і змішуємо з борошном, сіллю і перцем. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому панированную в борошні свинину. Як тільки шматочки м'яса придбають золотистий колір, додаємо до них кільця ріпчастої цибулі. Обсмажений до прозорості цибулю заливаємо водою так, щоб покрити вміст жаровні. Слідом додаємо томатний соус , пропущений через прес часник і тушкуємо м'ясо 25-3 години на мінімальному вогні.
Томати злегка надрізаємо, обдаємо окропом. Перці очистити від серцевини і нарізаємо соломкою. Припускаємо перці на оливковій олії 10 хвилин, додаємо до них томати і продовжуємо готування ще пару хвилин. Додаємо овочі до тушкованого м'яса і готуємо все разом хвилин 10. Після цього м'ясо можна подавати до столу.
Інгредієнти:
свинина (шия) - 500 г;
твердий сир - 200 г;
помідори - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2-3 зубчики;
рослинне масло - для смаження;
майонез - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Свинину нарізаємо пластами товщиною в сантиметр, після чого солимо і перчимо м'ясо. Помідори нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо ріпчасту цибулю. Часник пропускаємо через прес, а отриманою пастою натираємо м'ясо для більшого аромату.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому відбивні з обох сторін. Викладаємо обсмажену свинину на деко для запікання, змащуємо її майонезом, викладаємо зверху кільця цибулі, томати, знову покриваємо шаром домашнього майонезу і посипаємо тертим сиром. Ставимо свинину з помідорами в духовку, розігріту до 190 градусів на 15-20 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати цю страву в мультиварці, то відразу викладіть на дно пристрою м'ясо, покрийте його шаром овочів, майонезу і сиру, потім увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин.
Подавати блюдо до столу найкраще гарячим, з будь-яким улюбленим гарніром.
Свинина, тушкована з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо кубиками і змішуємо з борошном, сіллю і перцем. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому панированную в борошні свинину. Як тільки шматочки м'яса придбають золотистий колір, додаємо до них кільця ріпчастої цибулі. Обсмажений до прозорості цибулю заливаємо водою так, щоб покрити вміст жаровні. Слідом додаємо томатний соус , пропущений через прес часник і тушкуємо м'ясо 25-3 години на мінімальному вогні.
Томати злегка надрізаємо, обдаємо окропом. Перці очистити від серцевини і нарізаємо соломкою. Припускаємо перці на оливковій олії 10 хвилин, додаємо до них томати і продовжуємо готування ще пару хвилин. Додаємо овочі до тушкованого м'яса і готуємо все разом хвилин 10. Після цього м'ясо можна подавати до столу.
Свинина, запечена з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо пластами товщиною в сантиметр, після чого солимо і перчимо м'ясо. Помідори нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо ріпчасту цибулю. Часник пропускаємо через прес, а отриманою пастою натираємо м'ясо для більшого аромату.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому відбивні з обох сторін. Викладаємо обсмажену свинину на деко для запікання, змащуємо її майонезом, викладаємо зверху кільця цибулі, томати, знову покриваємо шаром домашнього майонезу і посипаємо тертим сиром. Ставимо свинину з помідорами в духовку, розігріту до 190 градусів на 15-20 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати цю страву в мультиварці, то відразу викладіть на дно пристрою м'ясо, покрийте його шаром овочів, майонезу і сиру, потім увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин.
Подавати блюдо до столу найкраще гарячим, з будь-яким улюбленим гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
Свинина з помідорами і сиром
Свинина - м'ясо досить жирне, і для кращої засвоюваності її краще всього готувати зі свіжими овочами або фруктами. Давайте поговоримо про те, як
М'ясо з грибами і сиром
М'ясо з грибами і сиром відмінно поєднується, як в гарячих стравах, так і в різних закусках. У нашій статті пропонуємо вам ознайомитися з деякими
Відбивні з помідорами
Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що
Свинина з грибами в мультиварці
Свинина з грибами - чудова страва до святкового столу або обіду з родиною в недільний день. А якщо у вас ще є під рукою чудова кухонні помічниця
Свинина в скороварці
Свинину можна приготувати абсолютно різними способами з використанням різних кухонних пристроїв. І сьогодні ми пропонуємо при приготуванні цього