Вернуться назад Распечатать

Свинина з помідорами - рецепт

Свинина з помідорами - рецепт
Свинина прекрасно піддається смаження, запікання і гасіння. Ніжне і жирне м'ясо можна приготувати відразу з соусом, протушив його з томатами, або з гарним доповненням у вигляді томатів та сиру, з якими м'ясо запікається в духовці.

Свинина, тушкована з помідорами


Інгредієнти:

  • свинина (лопатка) - 1 кг;

  • помідори (великі) - 2-3 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • томатний соус - 1 ст.;

  • часник - 1 зубчик;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо кубиками і змішуємо з борошном, сіллю і перцем. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому панированную в борошні свинину. Як тільки шматочки м'яса придбають золотистий колір, додаємо до них кільця ріпчастої цибулі. Обсмажений до прозорості цибулю заливаємо водою так, щоб покрити вміст жаровні. Слідом додаємо томатний соус , пропущений через прес часник і тушкуємо м'ясо 25-3 години на мінімальному вогні.
    Томати злегка надрізаємо, обдаємо окропом. Перці очистити від серцевини і нарізаємо соломкою. Припускаємо перці на оливковій олії 10 хвилин, додаємо до них томати і продовжуємо готування ще пару хвилин. Додаємо овочі до тушкованого м'яса і готуємо все разом хвилин 10. Після цього м'ясо можна подавати до столу.

    Свинина, запечена з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • свинина (шия) - 500 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • рослинне масло - для смаження;

  • майонез - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо пластами товщиною в сантиметр, після чого солимо і перчимо м'ясо. Помідори нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо ріпчасту цибулю. Часник пропускаємо через прес, а отриманою пастою натираємо м'ясо для більшого аромату.
    На сковороді розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому відбивні з обох сторін. Викладаємо обсмажену свинину на деко для запікання, змащуємо її майонезом, викладаємо
    Свинина з помідорами - рецепт
    зверху кільця цибулі, томати, знову покриваємо шаром домашнього майонезу і посипаємо тертим сиром. Ставимо свинину з помідорами в духовку, розігріту до 190 градусів на 15-20 хвилин.
    Якщо ви хочете приготувати цю страву в мультиварці, то відразу викладіть на дно пристрою м'ясо, покрийте його шаром овочів, майонезу і сиру, потім увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин.
    Подавати блюдо до столу найкраще гарячим, з будь-яким улюбленим гарніром.