Свинина прекрасно піддається смаження, запікання і гасіння. Ніжне і жирне м'ясо можна приготувати відразу з соусом, протушив його з томатами, або з гарним доповненням у вигляді томатів та сиру, з якими м'ясо запікається в духовці.
Свинина, тушкована з помідорами
Інгредієнти: свинина (лопатка) - 1 кг; помідори (великі) - 2-3 шт.; болгарський перець - 2 шт.; томатний соус - 1 ст.; часник - 1 зубчик; ріпчаста цибуля - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Свинину нарізаємо кубиками і змішуємо з борошном, сіллю і перцем. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому панированную в борошні свинину. Як тільки шматочки м'яса придбають золотистий колір, додаємо до них кільця ріпчастої цибулі. Обсмажений до прозорості цибулю заливаємо водою так, щоб покрити вміст жаровні. Слідом додаємо томатний соус , пропущений через прес часник і тушкуємо м'ясо 25-3 години на мінімальному вогні.
Томати злегка надрізаємо, обдаємо окропом. Перці очистити від серцевини і нарізаємо соломкою. Припускаємо перці на оливковій олії 10 хвилин, додаємо до них томати і продовжуємо готування ще пару хвилин. Додаємо овочі до тушкованого м'яса і готуємо все разом хвилин 10. Після цього м'ясо можна подавати до столу.
Свинина, запечена з помідорами і сиром
Інгредієнти: свинина (шия) - 500 г; твердий сир - 200 г; помідори - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; рослинне масло - для смаження; майонез - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Свинину нарізаємо пластами товщиною в сантиметр, після чого солимо і перчимо м'ясо. Помідори нарізаємо кільцями. Аналогічним чином ріжемо ріпчасту цибулю. Часник пропускаємо через прес, а отриманою пастою натираємо м'ясо для більшого аромату.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і швидко обсмажуємо на ньому відбивні з обох сторін. Викладаємо обсмажену свинину на деко для запікання, змащуємо її майонезом, викладаємо
зверху кільця цибулі, томати, знову покриваємо шаром домашнього майонезу і посипаємо тертим сиром. Ставимо свинину з помідорами в духовку, розігріту до 190 градусів на 15-20 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати цю страву в мультиварці, то відразу викладіть на дно пристрою м'ясо, покрийте його шаром овочів, майонезу і сиру, потім увімкніть режим "Випічка" на 40-50 хвилин.
Подавати блюдо до столу найкраще гарячим, з будь-яким улюбленим гарніром.