Індичка в сметані
М'ясо індички - чудовий, цінний і унікальний дієтичний продукт, що містить безліч корисних речовин, у тому числі, і дуже необхідний організму людини триптофан, а також у великій кількості вітаміни А і Е і різні мікроелементи. На відміну від м'яса інших домашніх тварин, м'ясо індички мінімально жирне, навіть, можна сказати, трохи суховатое. М'ясо індички легко засвоюється, з нього готують різні страви, у тому числі, і тушкують (гасіння - достатньо здоровий спосіб термічної обробки їжі).
Більш соковитим тушковане м'ясо індички вийде, якщо приготувати його зі сметаною. Краще використовувати досить жирну сметану, головне, щоб вона була натуральною (а не якимось сумнівним «сметанним продуктом» з додаванням різних некорисних хімічних речовин).
Інгредієнти:
м'ясо індички (філе з грудки або стегон без кісток, хрящів і шкіри) - близько 600 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
спеції сухі мелені (на ваш розсуд, можна використовувати готові суміші без глутамату натрію, солі та ненатуральних добавок);
сметана натуральна - близько 150 мл;
часник - 2-3 зубчики;
зелень свіжа різна;
масло рослинне або курячий жир.
Приготування
Наріжемо м'ясо індички поперек волокон брусочками або короткими смужками, а очищений цибулю - чверть кільцями або дрібніше. У глибокій сковороді або сотейнику добре розігріємо жир або олію і злегка обсмажимо цибулю. Додамо м'ясо і готуємо всі разом до зміни кольору м'яса на середньому вогні, активно маніпулюючи лопаткою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до повної готовності з додаванням спецій, прикривши кришкою. При необхідності перемішуємо і підливаємо води.
Тепер про сметані. Якщо сметану піддати тепловій обробці при температурах вище 80°С, хоча б протягом всього декількох хвилин, вона обов'язково створожится, тобто змінить структуру, крім того, ми втратимо значну частину корисності цього кисломолочного продукту. Тому додамо сметану в сковороду або сотейник на етапі охолодження, коли вогонь вже вимкнений, і ретельно перемішати. Почекаємо ще 10-20 хвилин (цього буде достатньо), приправимо подрібненим часником і ще хвилин 10 почекаємо. Подаємо індичку в сметані з будь-яким гарніром (наприклад, полентою , картоплею, квасолею, рисом або гречкою), притрусивши січеною зеленню.
З алкогольних напоїв можна вибрати бурбон, мескаль, текілу, виноградну горілку, пульке або столові вина, краще світлі.
Більш соковитим тушковане м'ясо індички вийде, якщо приготувати його зі сметаною. Краще використовувати досить жирну сметану, головне, щоб вона була натуральною (а не якимось сумнівним «сметанним продуктом» з додаванням різних некорисних хімічних речовин).
Філе індички, тушковану в сметані з часником
Інгредієнти:
Приготування
Наріжемо м'ясо індички поперек волокон брусочками або короткими смужками, а очищений цибулю - чверть кільцями або дрібніше. У глибокій сковороді або сотейнику добре розігріємо жир або олію і злегка обсмажимо цибулю. Додамо м'ясо і готуємо всі разом до зміни кольору м'яса на середньому вогні, активно маніпулюючи лопаткою. Зменшуємо вогонь і тушкуємо до повної готовності з додаванням спецій, прикривши кришкою. При необхідності перемішуємо і підливаємо води.
Тепер про сметані. Якщо сметану піддати тепловій обробці при температурах вище 80°С, хоча б протягом всього декількох хвилин, вона обов'язково створожится, тобто змінить структуру, крім того, ми втратимо значну частину корисності цього кисломолочного продукту. Тому додамо сметану в сковороду або сотейник на етапі охолодження, коли вогонь вже вимкнений, і ретельно перемішати. Почекаємо ще 10-20 хвилин (цього буде достатньо), приправимо подрібненим часником і ще хвилин 10 почекаємо. Подаємо індичку в сметані з будь-яким гарніром (наприклад, полентою , картоплею, квасолею, рисом або гречкою), притрусивши січеною зеленню.
З алкогольних напоїв можна вибрати бурбон, мескаль, текілу, виноградну горілку, пульке або столові вина, краще світлі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Індичка з рисом
Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
Індичка у вершковому соусі
М'ясо індички є корисним і дієтичним. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення індички у вершковому соусі. Таке вишукане блюдо
Яловичина, тушкована з помідорами
Смак м'яса відмінно поєднується з помідорами. Їх можна подавати свіжими у вигляді нарізки або салату, а можна їх ввести в саму страву. І сьогодні ми
Гриби в сметані
Гриби - цінний харчовий продукт. З них готують багато різних страв. Їх варять, тушкують, смажать, маринують і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як
Шинка з індички
Шинка - це смачний м'ясний продукт, який обожнюють багато. А якщо її приготувати в домашніх умовах, то вийде не тільки смачно, але і корисно. І