Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Шинка з індички

16-03-2015, 18:47
1 804
Шинка з індички
Як з'ясувалося, можна готувати шинку не тільки зі свинини, але і з індички. М'ясо індички містить дуже малу кількість жиру (порівняно з м'ясом інших видів тварин і птахів). Крім того, в ньому міститься у великих кількостях таке чудове і необхідне організму людини як речовина триптофан, викликає почуття спокою і задоволеності. Загалом, ви вже зрозуміли, що добре приготовлена домашня шинка з індички - дієтичний продукт з оптимальною калорійністю і одночасно - чудовий делікатес, який найкращим чином підійде як для повсякденного меню, так і для святкового столу.
Розповімо, як приготувати шинку з індички. Для приготування шинки найкраще підійде м'ясо з грудки, стегон, гомілок і крил. Всі ці частини тушки індички можна купити окремо. Не разделивайте м'ясо на філе до термічної обробки, ми спочатку зваримо його і злегка остудимо в бульйоні, потім знімемо шкіру і зрізаємо м'ясо з кісток. Далі м'ясо наріжемо не дуже великими шматками і - можна робити варену шинку.
Дуже зручно робити домашню шинку з індички за допомогою спеціального кухонного девайса - ветчинници (це нескладний пристрій з харчової нержавіючої сталі з пружинами, в якому пресують ветчинную суміш).

Рецепт вареної дієтичної шинки з індички


Інгредієнти:

  • частини тушки індички (грудка, стегна, гомілки, верхня частина крил) - близько 15-2 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • лавровий лист - 3-5 шт.;

  • гвоздика - 3-4 суцвіття;

  • перець горошком - 5-8 шт.;

  • сіль;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • сухі мелені спеції.


  • Приготування
    Частини тушки індички ретельно промиємо і заллємо в каструлі холодною водою (невеликою кількістю). Поставимо варитися. Увіткнемо гвоздику в очищену цибулину і теж помістимо її в каструлю разом з лавровим листом і перцем горошком. Доводимо до кипіння, не забуваючи знімати жир і шум, і зменшуємо вогонь до мінімального. Проварюємо протягом близько 15-2-х годин (залежить від жорсткості м'яса). Охолодити в бульйоні до теплого. Добре зварений бульйон з індички чудово желирующая, це властивість дуже підходить для приготування шинки.
    Витягаємо частини індички і зрізаємо м'ясо. Ділимо зрізане м'ясо на 3 приблизно рівні частини. Шматки першої частини нехай будуть відносно великими шматочками. М'ясо другій частині слід подрібнити ножем. Решту м'яса треба пропустити через м'ясорубку, якщо вийшло занадто сухо, можна додати трохи м'ясного бульйону .
    Все це змішуємо в мисці і приправляємо сіллю, продавлений часником, меленим чорним і червоним гострим перцем, солодкої паприкою, тертим мускатним горіхом, кардамоном і шафраном. З такої різнорідної суміші у шинки вийде цікава текстура.
    Якщо у вас немає ветчинници, не турбуйтеся. Відріжте від пластикової пляшки ємністю 15-2 літра верхню частину. Нижню частину ретельно промийте. Щільно заповніть її шинковим фаршем (він, до речі, називається відомим словом «спам»), але не до самих країв. Зверху покладіть вільно проходить тверду прокладку (наприклад, пластикову кришку, кавове блюдце), а поверх нього організуйте гніт (поставте щось важке) і помістіть конструкцію на полицю в холодильник годин хоча б на 8 а краще на 12 нехай припрессуется і застигне.
    Шинка з індички
    Акуратно відріжте ножем дно форми з пластикової пляшки і акуратно виштовхніть циліндричний шматок готової шинки. Нарізуйте тонкими (або не дуже тонкими) скибочками. Можна красиво викласти скиби на блюдо і прикрасити зеленню або зробити бутерброди з шинкою .
    В альтернативному варіанті можна загорнути фарш у плівку, сформувати щось, схоже на батон, щільно перемотати гумкою і закласти в холодильник між двома дошками, а зверху поставити вантаж. Потім зняти гумку і плівку і нарізати шинку на скибки. До шинки з індички можна подати свіжі овочі і фрукти, овочеві салати, поленту або будь-який інший гарнір, різні соуси, світле вино, бурбон, пиво.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Холодець з індички - рецепт
    Холодець з індички - рецепт
    Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Індичка з рисом
    Індичка з рисом
    Індичка і рис - відмінні продукти, які чудово підходять для дієтичного харчування. І сьогодні ми розповімо кілька способів, як приготувати індичку з
    Галантин з індички
    Галантин з індички
    Галантин - це страва французького походження, готується на основі прокрученного м'яса, з додаванням спецій і яєць. М'ясо для цієї смакоти можна
    Як приготувати лангет з індички?
    Як приготувати лангет з індички?
    Лангет - це шматки м'яса або овочів, нарізані тонкими скибочками і обсмажені на сковороді. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І