Сациві з індички по-грузинськи
Сациві з індички - гідна альтернатива традиційної курятині в ароматному грузинському соусі. Якщо під рукою опинилася будь-яка частина тушки індички, то не пропустіть шанс спробувати приготувати це традиційне блюдо.
Інгредієнти:
індичка - 2 кг;
ріпчаста цибуля (великий) - 4 шт.;
мелена кориця - щіпка;
зубчики часнику - 3-4 шт.;
волоські горіхи - 550 г;
свіжа кінза - 1 пучок;
гранатовий сік - 50 мл;
шафран - 1 ст. ложка;
гвоздика - 2 бутона.
Приготування
Індичку (цілу тушку або вибрані частини) розміщуємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо птицю протягом години, періодично знімаючи пінку з поверхні курячого бульйону . Готову птицю перекладаємо на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки, після чого зрізаємо м'ясо з кістки.
Бульйон остуджуємо і знімаємо з поверхні жир, перекладаємо жир на сковороду і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до прозорості.
Горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою блендера або кавомолки. Додаємо до борошні шафан, нарізану кінзу, сіль, перець, мелену корицю і гвоздику. Отриману суміш заливаємо ополоником бульйону і перемішуємо до утворення кашки. Додаємо перетертий до однорідності часник.
Ставимо на вогонь каструлю з 3 літрами бульйону, розчиняємо в них кашку з волоських горіхів і обсмажену цибулю. Додаємо в сациві курятину і чекаємо, поки суміш знову закипить, після чого прибираємо страву з вогню, додаємо трохи гранатового соку і подаємо страву до столу.
Інгредієнти:
гомілка індички - 600 г;
шафран - щіпка;
гранатовий сік - 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
часник - 3-4 шт.;
волоські горіхи - 200 г;
рослинна олія;
кінза - 1 пучок;
хмелі-сунелі - щіпка.
Приготування
Гомілка індички заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо птицю, знімаючи піну з поверхні, протягом години. Відварну гомілку знімаємо з вогню, нарізаємо однаковими шматочками, а бульйон уварюємо до 250 мл.
На розігрітому рослинному маслі до прозорості обсмажуємо цибулю, до цибулі кладемо шматочки птиці і чекаємо, поки вони підрум'яняться.
Волоські горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою м'ясорубки або блендера, а потім змішуємо з розтертим в пасту часником, подрібненої кінзою і бульйоном. Додаємо в соус хмелі-сунелі, шафран, а потім кладемо куру з цибулею. Подаємо страву в гарячому або холодному вигляді.
Рецепт сациві з індички
Інгредієнти:
Приготування
Індичку (цілу тушку або вибрані частини) розміщуємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо птицю протягом години, періодично знімаючи пінку з поверхні курячого бульйону . Готову птицю перекладаємо на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки, після чого зрізаємо м'ясо з кістки.
Бульйон остуджуємо і знімаємо з поверхні жир, перекладаємо жир на сковороду і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до прозорості.
Горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою блендера або кавомолки. Додаємо до борошні шафан, нарізану кінзу, сіль, перець, мелену корицю і гвоздику. Отриману суміш заливаємо ополоником бульйону і перемішуємо до утворення кашки. Додаємо перетертий до однорідності часник.
Ставимо на вогонь каструлю з 3 літрами бульйону, розчиняємо в них кашку з волоських горіхів і обсмажену цибулю. Додаємо в сациві курятину і чекаємо, поки суміш знову закипить, після чого прибираємо страву з вогню, додаємо трохи гранатового соку і подаємо страву до столу.
Як приготувати сациві з індички з волоськими горіхами?
Інгредієнти:
Приготування
Гомілка індички заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо птицю, знімаючи піну з поверхні, протягом години. Відварну гомілку знімаємо з вогню, нарізаємо однаковими шматочками, а бульйон уварюємо до 250 мл.
На розігрітому рослинному маслі до прозорості обсмажуємо цибулю, до цибулі кладемо шматочки птиці і чекаємо, поки вони підрум'яняться.
Волоські горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою м'ясорубки або блендера, а потім змішуємо з розтертим в пасту часником, подрібненої кінзою і бульйоном. Додаємо в соус хмелі-сунелі, шафран, а потім кладемо куру з цибулею. Подаємо страву в гарячому або холодному вигляді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сациві по-грузинськи
Сациві - це, по суті, соус, який можна подавати до страв з птиці і м'яса. Але якщо ви бажаєте дотримуватися грузинські традиції приготування цієї
Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
Сациві в мультиварці
Сациві - це не лише популярний грузинський соус з волоських горіхів, але і назва групи страв з м'яса, овочів, риби, яку тушкуються в ньому. Давайте
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Рецепт сациві з курки
Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з