Сациві з індички - гідна альтернатива традиційної курятині в ароматному грузинському соусі. Якщо під рукою опинилася будь-яка частина тушки індички, то не пропустіть шанс спробувати приготувати це традиційне блюдо.
Рецепт сациві з індички
Інгредієнти: індичка - 2 кг; ріпчаста цибуля (великий) - 4 шт.; мелена кориця - щіпка; зубчики часнику - 3-4 шт.; волоські горіхи - 550 г; свіжа кінза - 1 пучок; гранатовий сік - 50 мл; шафран - 1 ст. ложка; гвоздика - 2 бутона. Приготування Індичку (цілу тушку або вибрані частини) розміщуємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо птицю протягом години, періодично знімаючи пінку з поверхні курячого бульйону . Готову птицю перекладаємо на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки, після чого зрізаємо м'ясо з кістки.
Бульйон остуджуємо і знімаємо з поверхні жир, перекладаємо жир на сковороду і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю до прозорості.
Горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою блендера або кавомолки. Додаємо до борошні шафан, нарізану кінзу, сіль, перець, мелену корицю і гвоздику. Отриману суміш заливаємо ополоником бульйону і перемішуємо до утворення кашки. Додаємо перетертий до однорідності часник.
Ставимо на вогонь каструлю з 3 літрами бульйону, розчиняємо в них кашку з волоських горіхів і обсмажену цибулю. Додаємо в сациві курятину і чекаємо, поки суміш знову закипить, після чого прибираємо страву з вогню, додаємо трохи гранатового соку і подаємо страву до столу.
Як приготувати сациві з індички з волоськими горіхами?
Інгредієнти: гомілка індички - 600 г; шафран - щіпка; гранатовий сік - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 3 шт.; часник - 3-4 шт.; волоські горіхи - 200 г; рослинна олія; кінза - 1 пучок; хмелі-сунелі - щіпка. Приготування Гомілка індички заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо птицю, знімаючи піну з поверхні, протягом години. Відварну гомілку знімаємо з вогню, нарізаємо однаковими шматочками, а бульйон уварюємо до 250 мл.
На розігрітому рослинному маслі до прозорості обсмажуємо цибулю, до цибулі кладемо шматочки птиці і чекаємо, поки вони підрум'яняться.
Волоські горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою м'ясорубки або блендера, а потім змішуємо з розтертим в пасту часником, подрібненої кінзою і бульйоном. Додаємо в соус хмелі-сунелі, шафран, а потім кладемо куру з цибулею. Подаємо страву в гарячому або холодному вигляді.