Сациві з кольоровою капустою
Про соус сациві знають всі, хто хоч мало-мальськи знайомий з грузинською кухнею. У знаменитому горіховому соусі можна готувати все: від м'яса до овочів, наприклад, цвітної капусти, про рецепти якої ми і поговоримо далі.
Інгредієнти:
суцвіття цвітної капусти - 400 г;
цибуля біла - 2 шт.;
гранатовий сік - 2-3 ст. ложки;
зубчики часнику - 2-3 шт.;
сіль, гострий перець - за смаком;
горіхи волоські - 400 г;
свіжа кінза (зелень) - пучок;
хмелі-сунелі, имеритинский шафран, гвоздика - по 1 ч. ложці.
Приготування
Перед тим, як приготувати сациві з цвітною капустою, необхідно зайнятися самої цвітною капустою. Розбираємо капустяну головку на суцвіття і обдаємо окропом, щоб позбутися від можливих комах, не рідко поселяються в дрібних квіточках. Далі суцвіття відварюємо в киплячій воді або на пару до напівготовності.
Поки капуста відварюється, у нас є час на приготування сациві. Очищені волоські горіхи подрібнюємо в пасту з допомогою кавомолки, блендера або просто м'ясорубки. Змішуємо горіхову пасту з подрібненої кінзою, пропущеними через прес зубчиками часнику, сіллю, перцем, прянощами і невеликою кількістю масла. Ріпчасту цибулю припускаємо на рослинному маслі попередньо дрібно нарізавши, після чого відправляємо зажарку в соус. Готовий сациві виходить дуже густим, пастоподібним, тому його необхідно змішувати з овочевим або м'ясним бульйоном, доводячи до потрібної консистенції.
Заливаємо соусом напівготову капусту і ставимо страву на вогонь. Тушкуємо сациві під кришкою близько 5 хвилин, до повної готовності капусти, після чого додаємо трохи гранатового соку і залишаємо страву остигати (сациві подають тільки холодним). Перед подаванням страву прикрашають свіжою кінзою і зернами граната.
Інгредієнти:
суцвіття цвітної капусти - 500 г;
морква - 250 г;
волоські горіхи - 400 г;
часник - 5 зубчиків;
цибуля біла - 2-3 шт.;
суміш спецій для сациві - 1 1/2 ст. ложки;
оцет або сік граната - за смаком;
бульйон або вода.
Приготування
Розбираємо цвітну капусту на суцвіття і відварюємо протягом 10 хвилин. Цибулю і моркву пасеруємо до м'якості і викладаємо готову капусту поверх засмажки.
Волоські горіхи подрібнюємо в борошно, додаємо часник, спеції, оцет і розводимо масу до необхідної консистенції бульйоном або водою. Заливаємо соусом і смачне блюдо сациві з цвітною капустою готове до подачі на стіл.
Рецепт сациві з кольоровою капустою
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати сациві з цвітною капустою, необхідно зайнятися самої цвітною капустою. Розбираємо капустяну головку на суцвіття і обдаємо окропом, щоб позбутися від можливих комах, не рідко поселяються в дрібних квіточках. Далі суцвіття відварюємо в киплячій воді або на пару до напівготовності.
Поки капуста відварюється, у нас є час на приготування сациві. Очищені волоські горіхи подрібнюємо в пасту з допомогою кавомолки, блендера або просто м'ясорубки. Змішуємо горіхову пасту з подрібненої кінзою, пропущеними через прес зубчиками часнику, сіллю, перцем, прянощами і невеликою кількістю масла. Ріпчасту цибулю припускаємо на рослинному маслі попередньо дрібно нарізавши, після чого відправляємо зажарку в соус. Готовий сациві виходить дуже густим, пастоподібним, тому його необхідно змішувати з овочевим або м'ясним бульйоном, доводячи до потрібної консистенції.
Заливаємо соусом напівготову капусту і ставимо страву на вогонь. Тушкуємо сациві під кришкою близько 5 хвилин, до повної готовності капусти, після чого додаємо трохи гранатового соку і залишаємо страву остигати (сациві подають тільки холодним). Перед подаванням страву прикрашають свіжою кінзою і зернами граната.
Сациві з кольоровою капустою і овочами
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо цвітну капусту на суцвіття і відварюємо протягом 10 хвилин. Цибулю і моркву пасеруємо до м'якості і викладаємо готову капусту поверх засмажки.
Волоські горіхи подрібнюємо в борошно, додаємо часник, спеції, оцет і розводимо масу до необхідної консистенції бульйоном або водою. Заливаємо соусом і смачне блюдо сациві з цвітною капустою готове до подачі на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Сациві в мультиварці
Сациві - це не лише популярний грузинський соус з волоських горіхів, але і назва групи страв з м'яса, овочів, риби, яку тушкуються в ньому. Давайте
Рецепт сациві з курки
Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується
Сациві з баклажанів
Сациві - це популярний грузинський соус, який готується з волоських горіхів з додаванням спецій. Його подають до різних м'ясних і овочевих страв.
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І
Пхали з капусти - рецепт
Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові