Сациві з баклажанів
Сациві - це популярна страва грузинської кухні, що представляє собою густу пасту з волоських горіхів і спецій. Подається вона холодної як доповнення до різних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати сациві з баклажанів.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
волоські горіхи - 300 г;
часник - 4 зубчики;
оцет - 1 ч. ложка;
спеції;
гранатові зерна - для прикраси;
масло рослинне - 6 ст. ложок.
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо, ріжемо на довгі, тонкі брусочки і кладемо в сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуємо на середньому вогні при закритій кришці до тих пір, поки не підрум'яниться одна сторона. Потім знімаємо кришку, акуратно перевертаємо овочі і обсмажуємо до готовності з іншого боку. Часник чистимо, видавлюємо через прес, а волоські горіхи перекручуємо через м'ясорубку.
Тепер з'єднуємо в миску горіхи, часник і спеції, гарненько все перемішуємо. Далі акуратно вливаємо винний оцет і поступово додаємо охолоджену кип'ячену воду, при цьому помішуючи суміш ложкою. Консистенцію пасти регулюємо на власний розсуд і прибираємо її на 2 години в холодильник. Потім заливаємо нею обсмажені раніше баклажани і відправляємо ще на півгодини в холодильник. При подачі на стіл прикрашаємо блюдо гранатовими зернами.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
очищені волоські горіхи - 1 ст.;
селера черешкова - 4 шт.;
часник - 6 зубчиків;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 50 г;
білий винний оцет - 4 ст. ложки;
хмелі-сунелі, мелена кориця, гвоздика - за смаком.
Приготування
Баклажани для приготування цієї страви краще брати молоденькі і дрібні. Отже, спочатку овочі добре промиваємо і на кожному баклажані робимо ножем глибокий поздовжній надріз. Потім трохи вище або трохи нижче нього - ще один. Далі беремо чайну ложечку і акуратно виймаємо з нього невелику кількість м'якоті, формуючи як би кишеньку в кожному баклажані. В них ми потім будемо класти начинку, а поки - збризкуємо рослинним маслом, перекладаємо на деко і ставимо їх у розігріту духовку запікатися приблизно на 10 хвилин.
Селера промиваємо, кладемо в киплячу воду, підсолюємо за смаком і варимо 10-15 хвилин до м'якості. Тепер складаємо в чашу блендера відварений селера, очищені волоські горіхи, часник, хмелі-сунелі, трохи кориці, сіль і гвоздику. Заливаємо винний оцет і подрібнюємо все на високій швидкості до однорідної консистенції пасти.
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо до рум'яного кольору на розпечене масло, а потім викладаємо до неї горіхову пасту. Тушкуємо все на повільному вогні, розмішуючи, близько 10 хвилин, і знімаємо з вогню. Отриманою сумішшю начиняємо запечені раніше баклажани і виймаємо їх приблизно на 2 години в холодильник. Подаємо страву на стіл холодним, посипавши зверху посіченою свіжої зеленню кропу.
Інгредієнти:
баклажани - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
волоські горіхи - 70 г;
спеції.
Приготування
Отже, баклажани промиваємо, обсушуємо і акуратно видаляємо плодоніжки. Потім робимо глибокий поперечний надріз і поміщаємо овочі на 15 хвилин в ємність з холодною водою, щоб прибрати гіркоту. Потім перекладаємо їх у каструлю з гарячою водою, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин. Після цього відкидаємо баклажани на друшляк, охолодити і віджимаємо кожен, щоб позбутися від зайвої рідини.
Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням горіхового соусу. Дрібно нашатковану цибулька обсмажуємо на рослинному маслечко. В окрему чашу кладемо часник, волоські горіхи, спеції, зелень і подрібнюємо блендером до однорідної маси. Тепер зливаємо трохи води, перекладаємо пасту до цибулі і перемішуємо. Довівши до кипіння, тушкуємо 5 хвилин, і заливаємо соус в надріз кожного баклажана. Відправляємо блюдо в холодильник на 2 години, а потім подаємо на стіл.
Сациві з баклажанів по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо, ріжемо на довгі, тонкі брусочки і кладемо в сковороду з розігрітим маслом. Обсмажуємо на середньому вогні при закритій кришці до тих пір, поки не підрум'яниться одна сторона. Потім знімаємо кришку, акуратно перевертаємо овочі і обсмажуємо до готовності з іншого боку. Часник чистимо, видавлюємо через прес, а волоські горіхи перекручуємо через м'ясорубку.
Тепер з'єднуємо в миску горіхи, часник і спеції, гарненько все перемішуємо. Далі акуратно вливаємо винний оцет і поступово додаємо охолоджену кип'ячену воду, при цьому помішуючи суміш ложкою. Консистенцію пасти регулюємо на власний розсуд і прибираємо її на 2 години в холодильник. Потім заливаємо нею обсмажені раніше баклажани і відправляємо ще на півгодини в холодильник. При подачі на стіл прикрашаємо блюдо гранатовими зернами.
Рецепт сациві з баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани для приготування цієї страви краще брати молоденькі і дрібні. Отже, спочатку овочі добре промиваємо і на кожному баклажані робимо ножем глибокий поздовжній надріз. Потім трохи вище або трохи нижче нього - ще один. Далі беремо чайну ложечку і акуратно виймаємо з нього невелику кількість м'якоті, формуючи як би кишеньку в кожному баклажані. В них ми потім будемо класти начинку, а поки - збризкуємо рослинним маслом, перекладаємо на деко і ставимо їх у розігріту духовку запікатися приблизно на 10 хвилин.
Селера промиваємо, кладемо в киплячу воду, підсолюємо за смаком і варимо 10-15 хвилин до м'якості. Тепер складаємо в чашу блендера відварений селера, очищені волоські горіхи, часник, хмелі-сунелі, трохи кориці, сіль і гвоздику. Заливаємо винний оцет і подрібнюємо все на високій швидкості до однорідної консистенції пасти.
Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо до рум'яного кольору на розпечене масло, а потім викладаємо до неї горіхову пасту. Тушкуємо все на повільному вогні, розмішуючи, близько 10 хвилин, і знімаємо з вогню. Отриманою сумішшю начиняємо запечені раніше баклажани і виймаємо їх приблизно на 2 години в холодильник. Подаємо страву на стіл холодним, посипавши зверху посіченою свіжої зеленню кропу.
Смачне сациві з баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Отже, баклажани промиваємо, обсушуємо і акуратно видаляємо плодоніжки. Потім робимо глибокий поперечний надріз і поміщаємо овочі на 15 хвилин в ємність з холодною водою, щоб прибрати гіркоту. Потім перекладаємо їх у каструлю з гарячою водою, накриваємо кришкою і варимо 15-20 хвилин. Після цього відкидаємо баклажани на друшляк, охолодити і віджимаємо кожен, щоб позбутися від зайвої рідини.
Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням горіхового соусу. Дрібно нашатковану цибулька обсмажуємо на рослинному маслечко. В окрему чашу кладемо часник, волоські горіхи, спеції, зелень і подрібнюємо блендером до однорідної маси. Тепер зливаємо трохи води, перекладаємо пасту до цибулі і перемішуємо. Довівши до кипіння, тушкуємо 5 хвилин, і заливаємо соус в надріз кожного баклажана. Відправляємо блюдо в холодильник на 2 години, а потім подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сациві по-грузинськи
Сациві - це, по суті, соус, який можна подавати до страв з птиці і м'яса. Але якщо ви бажаєте дотримуватися грузинські традиції приготування цієї
Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
Паштет з баклажанів
У наш час складно здивувати гостей оригінальної закускою, але спробувати варто! Спробуйте приготувати паштет з баклажанів за нашими рецептами. Такий
Сациві в мультиварці
Сациві - це не лише популярний грузинський соус з волоських горіхів, але і назва групи страв з м'яса, овочів, риби, яку тушкуються в ньому. Давайте
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І