Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сациві в мультиварці

Сациві в мультиварці

19-01-2015, 10:51
811
Сациві в мультиварці
Сациві - традиційний грузинський соус і назву для групи страв з м'яса, риби і птиці, які готуються в цьому соусі. Основою для соусу є подрібнені волоські горіхи, спеції і часник - традиційні інгредієнти, широко використовуються в багатьох стравах грузинської кухні.
Готувати сациві зовсім не складно, але ще менше клопоту чекає власників мультиварок, рецептами для яких ми поділимося в цій статті.

Сациві з курки в мультиварці


Інгредієнти:

  • курячі стегна або стейки - 1 кг;

  • часник - 1 головка;

  • ріпчаста цибуля - 4 шт.;

  • шафран - 2 ч. ложки;

  • хмелі-сунелі - 2 ч. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вода.


  • Приготування
    Спочатку займемося куркою. Дно чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом і покриваємо шаром з половини нарізаної цибулі і часнику. Поверх цибулі подушки кладемо курячі стегна і стейки, злегка солимо і перчимо. Якщо ви готуєте сациві в мультиварці «Панасонік», то виставте режим "Випічка" на 40 хвилин і залиште курку готуватися.
    Тим часом можна зайнятися самим горіховим соусом. Для його приготування волоські горіхи подрібнюємо в борошно з допомогою блендера, кавоварки або м'ясорубки. Аналогічним чином подрібнюємо залишився цибулю і часник і з'єднуємо його з горіховою борошном. Присмачую основу для соусу шафран, хмелі-сунелі, сіллю і перцем, після чого, постійно помішуючи, розвести масу теплою водою до отримання соусу сметаноподібної консистенції. По закінченню готування, заливаємо куру отриманим сациві, перемикається в режим "Гасіння" і продовжуємо приготування 1 годину.
    Готову страву повністю остуджуємо (сациві подається холодним), після чого посипаємо подрібненою кінзою і/або гранатовими зернами.

    Рецепт сациві в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажани - 500 г;

  • волоські горіхи - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • рослинна олія;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • шафран - щіпка;

  • оцет - 1/4 ст.;

  • коріандр мелений - 1 ч. ложка;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Баклажани надрізаємо уздовж навпіл, але не до кінця, щоб вийшло подобу "кишеньки" для нашого соусу. Зрізаємо з овоча плодоніжки і кладемо в гарячу підсолену воду на 10 хвилин.
    Тим часом беремося за приготування соусу сациві. Подрібнюємо цибулю і часник в блендері і змішуємо з борошном з волоських горіхів. Додаємо до горіхової пасти мелену гвоздику, трохи шафрану, коріандру і хмелі-сунелі. Змішуємо оцет з 2 частинами гарячої води і розводимо їм горіхову пасту до сметаноподібної консистенції. Частина соусу закладаємо у кишені, а решту розводимо 1/2 склянки води і виливаємо поверх баклажанів. Якщо ви готуєте сациві в мультиварці «Редмонд», то виставте режим "Гасіння" на 1 годину. Готову страву остудіть і подавайте до столу, посипавши свіжою зеленню кінзи.

    Як приготувати сациві з курчати в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • курча - 1 тушка (близько 500 г);

  • волоські горіхи - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • зелень кінзи - 1 пучок;

  • шафран - 1 щіпка;

  • Сациві в мультиварці

  • мелена гвоздика - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зерна граната - 1 жменя;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Тушку курчати розрізаємо на шматочки середнього розміру. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями середньої товщини. Волоські горіхи подрібнюємо в борошно і змішати з рубаною зеленню, часником, олією та спеціями. Розводимо масу водою до консистенції нежирної сметани. Заливаємо отриманим соусом шматочки курчати в мультиварці і виставляємо режим "Гасіння" на 15 години. Готову страву перед подачею охолодити і посипаємо зернами граната.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сациві по-грузинськи
    Сациві по-грузинськи
    Сациві - це, по суті, соус, який можна подавати до страв з птиці і м'яса. Але якщо ви бажаєте дотримуватися грузинські традиції приготування цієї
    Соус сациві
    Соус сациві
    Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і
    Рецепт сациві з курки
    Рецепт сациві з курки
    Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується
    Сациві з баклажанів
    Сациві з баклажанів
    Сациві - це популярний грузинський соус, який готується з волоських горіхів з додаванням спецій. Його подають до різних м'ясних і овочевих страв.
    Сациві з кольоровою капустою
    Сациві з кольоровою капустою
    У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві з індички по-грузинськи
    Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І