Соус сациві
Соус сациві прийшов до нас з грузинської кухні. Неймовірно ароматний, збагачений горіхами, шафраном, часником і корицею, він чудово поєднується зі стравами з м'яса і риби, які, за звичаєм, почали називати точно також як і сам соус. Існує понад півсотні різновидів грузинського соусу сациві, але ми розповімо про парі найбільш смачних.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 600 г;
кінза - 1 пучок;
імеретинський шафран - 1 ст. ложка;
часник - 1 головка;
курячий бульйон - 6 ст.;
винний оцет - 1 ст. ложка;
коріандр - 1 ст. ложка;
гвоздика - 1/2 ч. ложки;
чорний перець - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Волоські горіхи з допомогою блендера або кавомолки перемелюємо в борошно. Окремо в кашку подрібнюємо зелень кінзи, кладемо її в марлю і віджимаємо надлишки соку. Часник з половиною солі розтираємо в пасту з допомогою ступки. Окремо в ступці також розтираємо сіль з шафраном, коріандром, перцем і гвоздикою.
Змішуємо горіхову борошно з часниковою пастою, додаємо зелень і розтерті з сіллю прянощі. Доповнюємо основу для соусу винним оцтом і ополоником курячого бульйону .
У каструлі доводимо до кипіння бульйон, що залишився і порціями додаємо до нього соус, постійно помішуючи. Варимо соус 10-15 хвилин на середньому вогні, після чого можна приготувати рибу, м'ясо, індичку або курку в соусі сациві.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 600 г;
ріпчаста цибуля - 400 г;
гранатовий сік - 1 ст. ложка;
часник - 2-4 зубчики;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
шафран - 1 ч. ложка;
кориця - 1/4 ч. ложки;
гвоздика - 2-3 бутона;
курячий бульйон;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо за допомогою блендера і пасеруємо на гарячому рослинному маслі до золотистого кольору. Поки цибуля обсмажується, з допомогою блендера подрібнюємо горіхи в борошно, а часник розтираємо в пасту за допомогою ступки. Також розтираємо в ступці хмелі-сунелі, шафран, корицю, гвоздику і сіль з перцем. Додаємо до горіховою борошні обсмажену цибулю, часникову пасту і суміш спецій. Розводимо соус гарячим бульйоном до досягнення бажаної консистенції і ставимо на вогонь. Даємо сациві покипіти пару хвилин, вливаємо сік і знімаємо соус з вогню.
Ви також можете приготувати курку під соусом сациві. Для цього, попередньо запечену курятину можна покласти в скляну миску і залити гарячим соусом, після чого поставити блюдо в холодильник на пару годин, а потім знову довести соус до кипіння на плиті.
Як приготувати соус сациві?
Інгредієнти:
Приготування
Волоські горіхи з допомогою блендера або кавомолки перемелюємо в борошно. Окремо в кашку подрібнюємо зелень кінзи, кладемо її в марлю і віджимаємо надлишки соку. Часник з половиною солі розтираємо в пасту з допомогою ступки. Окремо в ступці також розтираємо сіль з шафраном, коріандром, перцем і гвоздикою.
Змішуємо горіхову борошно з часниковою пастою, додаємо зелень і розтерті з сіллю прянощі. Доповнюємо основу для соусу винним оцтом і ополоником курячого бульйону .
У каструлі доводимо до кипіння бульйон, що залишився і порціями додаємо до нього соус, постійно помішуючи. Варимо соус 10-15 хвилин на середньому вогні, після чого можна приготувати рибу, м'ясо, індичку або курку в соусі сациві.
Рецепт приготування соусу сациві
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо за допомогою блендера і пасеруємо на гарячому рослинному маслі до золотистого кольору. Поки цибуля обсмажується, з допомогою блендера подрібнюємо горіхи в борошно, а часник розтираємо в пасту за допомогою ступки. Також розтираємо в ступці хмелі-сунелі, шафран, корицю, гвоздику і сіль з перцем. Додаємо до горіховою борошні обсмажену цибулю, часникову пасту і суміш спецій. Розводимо соус гарячим бульйоном до досягнення бажаної консистенції і ставимо на вогонь. Даємо сациві покипіти пару хвилин, вливаємо сік і знімаємо соус з вогню.
Ви також можете приготувати курку під соусом сациві. Для цього, попередньо запечену курятину можна покласти в скляну миску і залити гарячим соусом, після чого поставити блюдо в холодильник на пару годин, а потім знову довести соус до кипіння на плиті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сациві по-грузинськи
Сациві - це, по суті, соус, який можна подавати до страв з птиці і м'яса. Але якщо ви бажаєте дотримуватися грузинські традиції приготування цієї
Сациві в мультиварці
Сациві - це не лише популярний грузинський соус з волоських горіхів, але і назва групи страв з м'яса, овочів, риби, яку тушкуються в ньому. Давайте
Рецепт сациві з курки
Сациві - це популярний грузинське блюдо, яке подають у холодному вигляді. Воно володіє пряним смаком, так і для його створення використовується
Сациві з баклажанів
Сациві - це популярний грузинський соус, який готується з волоських горіхів з додаванням спецій. Його подають до різних м'ясних і овочевих страв.
Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І