Паштет з баклажанів
Паштет з баклажанів - прекрасна закуска, яка зробить ваш сніданок, ситний і дуже корисним. Його можна подавати зі свіжим багетом, чорним хлібом або картоплею фрі. Давайте розглянемо кілька рецептів його приготування, а ви виберіть для себе більш доступний.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
часник - 4 зубчики;
олія оливкова - 025 ст.;
гілочки чебрецю - 3 шт.;
спеції;
свіжа рубана зелень - 3 ст. ложки.
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 200°С. Потім на деко, промазанний маслом, викладаємо баклажани, нарізані смужками, робимо на них розрізи і вставляємо очищені зубчики часничку і гілочки чебрецю. Далі поливаємо овочі оливковим маслом, присипаємо сіллю і випікаємо близько 1 години в духовій шафі до готовності. Після цього, баклажани обережно виймаємо, остуджуємо і подрібнюємо в кухонному комбайні до стану пюре. Додаємо свіжої рубаною зелені, підливаємо трохи масла і трохи лимонного соку. Збиваємо все блендером до отримання однорідної маси, підсолюємо її до смаку, перемішуємо і викладаємо готовий паштет в чисту скляну банку. Зберігаємо таку закуску в холодильнику не більше 3 днів. Подаємо паштет на сніданок з крекерами, картоплею фрі або чіпсами.
Інгредієнти:
баклажани - 5 шт.;
сир фета - 100 г;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 2 гілочки;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, наколюємо в декількох місцях виделкою і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці під грилем протягом 25-30 хвилин. Після цього остуджуємо їх, акуратно знімаємо шкірку, злегка віджимаємо сік і нарізаємо на шматочки. Тепер беремо чашу блендера, складаємо в неї баклажани, сир, очищений часник і зелень петрушки. Подрібнюємо все в пюре, приправляючи спеціями за смаком. Гарненько перемішуємо готовий паштет, перекладаємо його в емальований посуд з кришкою і зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
волоські горіхи - 100 г;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо, ріжемо скибочками, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до повного розм'якшення. Волоські горіхи подрібнюємо в ступці, а часник чистимо і дрібно рубаємо. Готові баклажани перекладаємо в ємність блендера, висипаємо горіхи, часник, спеції і збиваємо до однорідної маси.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 350 г;
баклажан - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 50 г;
спеції;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і, не знімаючи з них шкірки, рівномірним шаром викладаємо у форму для запікання, промазану маслом. Цибулину і болгарський перець миємо, чистимо, обробляємо, шаткуємо довільними шматочками і висипаємо поверх баклажанів. Печінку промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і теж відправляємо в форму. Підсолюємо, перчимо масу за смаком, трохи поливаємо маслом і відправляємо приблизно на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім акуратно виймаємо деко, акуратно перемішуємо вміст, перевіряємо готовність печінки і ставимо в духовку ще хвилин на 10. Далі перекладаємо запечені овочі в чашу блендера, кладемо шматочок вершкового масла і подрібнюємо до однорідної консистенції. Коли маса повністю охолоне, перекладаємо його в пластикову ємність з кришечкою і в закритому вигляді зберігаємо печінковий паштет з баклажанами в холодильнику не більше 7 днів.
Паштет з баклажанів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 200°С. Потім на деко, промазанний маслом, викладаємо баклажани, нарізані смужками, робимо на них розрізи і вставляємо очищені зубчики часничку і гілочки чебрецю. Далі поливаємо овочі оливковим маслом, присипаємо сіллю і випікаємо близько 1 години в духовій шафі до готовності. Після цього, баклажани обережно виймаємо, остуджуємо і подрібнюємо в кухонному комбайні до стану пюре. Додаємо свіжої рубаною зелені, підливаємо трохи масла і трохи лимонного соку. Збиваємо все блендером до отримання однорідної маси, підсолюємо її до смаку, перемішуємо і викладаємо готовий паштет в чисту скляну банку. Зберігаємо таку закуску в холодильнику не більше 3 днів. Подаємо паштет на сніданок з крекерами, картоплею фрі або чіпсами.
Паштет з баклажанів з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, наколюємо в декількох місцях виделкою і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці під грилем протягом 25-30 хвилин. Після цього остуджуємо їх, акуратно знімаємо шкірку, злегка віджимаємо сік і нарізаємо на шматочки. Тепер беремо чашу блендера, складаємо в неї баклажани, сир, очищений часник і зелень петрушки. Подрібнюємо все в пюре, приправляючи спеціями за смаком. Гарненько перемішуємо готовий паштет, перекладаємо його в емальований посуд з кришкою і зберігати в холодильнику.
Паштет з баклажанів з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо, ріжемо скибочками, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до повного розм'якшення. Волоські горіхи подрібнюємо в ступці, а часник чистимо і дрібно рубаємо. Готові баклажани перекладаємо в ємність блендера, висипаємо горіхи, часник, спеції і збиваємо до однорідної маси.
Паштет з печінки з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і, не знімаючи з них шкірки, рівномірним шаром викладаємо у форму для запікання, промазану маслом. Цибулину і болгарський перець миємо, чистимо, обробляємо, шаткуємо довільними шматочками і висипаємо поверх баклажанів. Печінку промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і теж відправляємо в форму. Підсолюємо, перчимо масу за смаком, трохи поливаємо маслом і відправляємо приблизно на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім акуратно виймаємо деко, акуратно перемішуємо вміст, перевіряємо готовність печінки і ставимо в духовку ще хвилин на 10. Далі перекладаємо запечені овочі в чашу блендера, кладемо шматочок вершкового масла і подрібнюємо до однорідної консистенції. Коли маса повністю охолоне, перекладаємо його в пластикову ємність з кришечкою і в закритому вигляді зберігаємо печінковий паштет з баклажанами в холодильнику не більше 7 днів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Паштет в мультиварці
Паштет, приготований в домашніх умовах, природно, смачніше і корисніше. А щоб справа йшла швидше, рекомендуємо використовувати для створення цієї
Сациві з баклажанів
Сациві - це популярний грузинський соус, який готується з волоських горіхів з додаванням спецій. Його подають до різних м'ясних і овочевих страв.