Паштет з баклажанів

Паштет з баклажанів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 200°С. Потім на деко, промазанний маслом, викладаємо баклажани, нарізані смужками, робимо на них розрізи і вставляємо очищені зубчики часничку і гілочки чебрецю. Далі поливаємо овочі оливковим маслом, присипаємо сіллю і випікаємо близько 1 години в духовій шафі до готовності. Після цього, баклажани обережно виймаємо, остуджуємо і подрібнюємо в кухонному комбайні до стану пюре. Додаємо свіжої рубаною зелені, підливаємо трохи масла і трохи лимонного соку. Збиваємо все блендером до отримання однорідної маси, підсолюємо її до смаку, перемішуємо і викладаємо готовий паштет в чисту скляну банку. Зберігаємо таку закуску в холодильнику не більше 3 днів. Подаємо паштет на сніданок з крекерами, картоплею фрі або чіпсами.
Паштет з баклажанів з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, наколюємо в декількох місцях виделкою і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці під грилем протягом 25-30 хвилин. Після цього остуджуємо їх, акуратно знімаємо шкірку, злегка віджимаємо сік і нарізаємо на шматочки. Тепер беремо чашу блендера, складаємо в неї баклажани, сир, очищений часник і зелень петрушки. Подрібнюємо все в пюре, приправляючи спеціями за смаком. Гарненько перемішуємо готовий паштет, перекладаємо його в емальований посуд з кришкою і зберігати в холодильнику.
Паштет з баклажанів з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо, ріжемо скибочками, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до повного розм'якшення. Волоські горіхи подрібнюємо в ступці, а часник чистимо і дрібно рубаємо. Готові баклажани перекладаємо в ємність блендера, висипаємо горіхи, часник, спеції і збиваємо до однорідної маси.
Паштет з печінки з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування

Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і, не знімаючи з них шкірки, рівномірним шаром викладаємо у форму для запікання, промазану маслом. Цибулину і болгарський перець миємо, чистимо, обробляємо, шаткуємо довільними шматочками і висипаємо поверх баклажанів. Печінку промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і теж відправляємо в форму. Підсолюємо, перчимо масу за смаком, трохи поливаємо маслом і відправляємо приблизно на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім акуратно виймаємо деко, акуратно перемішуємо вміст, перевіряємо готовність печінки і ставимо в духовку ще хвилин на 10. Далі перекладаємо запечені овочі в чашу блендера, кладемо шматочок вершкового масла і подрібнюємо до однорідної консистенції. Коли маса повністю охолоне, перекладаємо його в пластикову ємність з кришечкою і в закритому вигляді зберігаємо печінковий паштет з баклажанами в холодильнику не більше 7 днів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Паштет з яловичої печінки - рецепт
Яловича печінка - смачний і дуже корисний продукт, багатий білком. З неї можна створити багато чудових страв. Ми пропонуємо вам зробити з неї ситний

Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих

Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно

Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька

Паштет в мультиварці
Паштет, приготований в домашніх умовах, природно, смачніше і корисніше. А щоб справа йшла швидше, рекомендуємо використовувати для створення цієї

Сациві з баклажанів
Сациві - це популярний грузинський соус, який готується з волоських горіхів з додаванням спецій. Його подають до різних м'ясних і овочевих страв.