Вернуться назад Распечатать

Паштет з баклажанів

Паштет з баклажанів
Паштет з баклажанів - прекрасна закуска, яка зробить ваш сніданок, ситний і дуже корисним. Його можна подавати зі свіжим багетом, чорним хлібом або картоплею фрі. Давайте розглянемо кілька рецептів його приготування, а ви виберіть для себе більш доступний.

Паштет з баклажанів з часником


Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • олія оливкова - 025 ст.;

  • гілочки чебрецю - 3 шт.;

  • спеції;

  • свіжа рубана зелень - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 200°С. Потім на деко, промазанний маслом, викладаємо баклажани, нарізані смужками, робимо на них розрізи і вставляємо очищені зубчики часничку і гілочки чебрецю. Далі поливаємо овочі оливковим маслом, присипаємо сіллю і випікаємо близько 1 години в духовій шафі до готовності. Після цього, баклажани обережно виймаємо, остуджуємо і подрібнюємо в кухонному комбайні до стану пюре. Додаємо свіжої рубаною зелені, підливаємо трохи масла і трохи лимонного соку. Збиваємо все блендером до отримання однорідної маси, підсолюємо її до смаку, перемішуємо і викладаємо готовий паштет в чисту скляну банку. Зберігаємо таку закуску в холодильнику не більше 3 днів. Подаємо паштет на сніданок з крекерами, картоплею фрі або чіпсами.

    Паштет з баклажанів з сиром


    Інгредієнти:

  • баклажани - 5 шт.;

  • сир фета - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 2 гілочки;

  • спеції.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, наколюємо в декількох місцях виделкою і викладаємо на деко. Запікаємо овочі в духовці під грилем протягом 25-30 хвилин. Після цього остуджуємо їх, акуратно знімаємо шкірку, злегка віджимаємо сік і нарізаємо на шматочки. Тепер беремо чашу блендера, складаємо в неї баклажани, сир, очищений часник і зелень петрушки. Подрібнюємо все в пюре, приправляючи спеціями за смаком. Гарненько перемішуємо готовий паштет, перекладаємо його в емальований посуд з кришкою і зберігати в холодильнику.

    Паштет з баклажанів з горіхами


    Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, обсушуємо, ріжемо скибочками, загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до повного розм'якшення. Волоські горіхи подрібнюємо в ступці, а часник чистимо і дрібно рубаємо. Готові баклажани перекладаємо в ємність блендера, висипаємо горіхи, часник, спеції і збиваємо до однорідної маси.

    Паштет з печінки з баклажанами


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 350 г;

  • баклажан - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • спеції;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Паштет з баклажанів

    Баклажани промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками і, не знімаючи з них шкірки, рівномірним шаром викладаємо у форму для запікання, промазану маслом. Цибулину і болгарський перець миємо, чистимо, обробляємо, шаткуємо довільними шматочками і висипаємо поверх баклажанів. Печінку промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і теж відправляємо в форму. Підсолюємо, перчимо масу за смаком, трохи поливаємо маслом і відправляємо приблизно на 15 хвилин у розігріту духовку. Потім акуратно виймаємо деко, акуратно перемішуємо вміст, перевіряємо готовність печінки і ставимо в духовку ще хвилин на 10. Далі перекладаємо запечені овочі в чашу блендера, кладемо шматочок вершкового масла і подрібнюємо до однорідної консистенції. Коли маса повністю охолоне, перекладаємо його в пластикову ємність з кришечкою і в закритому вигляді зберігаємо печінковий паштет з баклажанами в холодильнику не більше 7 днів.