Вернуться назад Распечатать

Сациві з кольоровою капустою

Сациві з кольоровою капустою
Про соус сациві знають всі, хто хоч мало-мальськи знайомий з грузинською кухнею. У знаменитому горіховому соусі можна готувати все: від м'яса до овочів, наприклад, цвітної капусти, про рецепти якої ми і поговоримо далі.

Рецепт сациві з кольоровою капустою


Інгредієнти:

  • суцвіття цвітної капусти - 400 г;

  • цибуля біла - 2 шт.;

  • гранатовий сік - 2-3 ст. ложки;

  • зубчики часнику - 2-3 шт.;

  • сіль, гострий перець - за смаком;

  • горіхи волоські - 400 г;

  • свіжа кінза (зелень) - пучок;

  • хмелі-сунелі, имеритинский шафран, гвоздика - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сациві з цвітною капустою, необхідно зайнятися самої цвітною капустою. Розбираємо капустяну головку на суцвіття і обдаємо окропом, щоб позбутися від можливих комах, не рідко поселяються в дрібних квіточках. Далі суцвіття відварюємо в киплячій воді або на пару до напівготовності.
    Поки капуста відварюється, у нас є час на приготування сациві. Очищені волоські горіхи подрібнюємо в пасту з допомогою кавомолки, блендера або просто м'ясорубки. Змішуємо горіхову пасту з подрібненої кінзою, пропущеними через прес зубчиками часнику, сіллю, перцем, прянощами і невеликою кількістю масла. Ріпчасту цибулю припускаємо на рослинному маслі попередньо дрібно нарізавши, після чого відправляємо зажарку в соус. Готовий сациві виходить дуже густим, пастоподібним, тому його необхідно змішувати з овочевим або м'ясним бульйоном, доводячи до потрібної консистенції.
    Заливаємо соусом напівготову капусту і ставимо страву на вогонь. Тушкуємо сациві під кришкою близько 5 хвилин, до повної готовності капусти, після чого додаємо трохи гранатового соку і залишаємо страву остигати (сациві подають тільки холодним). Перед подаванням страву прикрашають свіжою кінзою і зернами граната.

    Сациві з кольоровою капустою і овочами


    Інгредієнти:

  • суцвіття цвітної капусти - 500 г;

  • морква - 250 г;

  • волоські горіхи - 400 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • цибуля біла - 2-3 шт.;

  • суміш спецій для сациві - 1 1/2 ст. ложки;

  • Сациві з кольоровою капустою

  • оцет або сік граната - за смаком;

  • бульйон або вода.


  • Приготування
    Розбираємо цвітну капусту на суцвіття і відварюємо протягом 10 хвилин. Цибулю і моркву пасеруємо до м'якості і викладаємо готову капусту поверх засмажки.
    Волоські горіхи подрібнюємо в борошно, додаємо часник, спеції, оцет і розводимо масу до необхідної консистенції бульйоном або водою. Заливаємо соусом і смачне блюдо сациві з цвітною капустою готове до подачі на стіл.