Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати плов в сковороді?

Як приготувати плов в сковороді?

21-03-2015, 20:14
2 055
Як приготувати плов в сковороді?
Зазвичай ми готуємо плов у казанах. Ну, а раптом хто-небудь ще не придбав казан для нової кухні? Вихід є: приготувати плов на сковороді. Процес буде практично таким же, тільки випаровування води станеться трохи швидше.
Розповімо, як готувати плов на сковороді.
Для цього добре підійшла б спеціальна азіатська сковорода вок, але можна варити плов і в звичайній сковороді, як у великій, так і в середній. Головне, щоб вона була досить глибокою і товстостінної - такою буде готуватися краще. Бажано не використовувати посуд з тефлоновим покриттям не тільки тому, що тефлон передає їжі шкідливі речовини при нагріванні, а хоча б з поваги до традицій. Звичайно ж, для приготування плову на сковороді ще знадобиться кришка.

Плов з молодої яловичини в сковороді


Слід зауважити, що телятина готується швидше, до того ж саме м'ясо ніжне, так що при виборі воно краще.
Інгредієнти:

  • м'ясо нежирне (молода яловичина або телятина) - близько 500 м;

  • рис жовтий - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • насіння зіри (куміна);

  • олія соняшникова;

  • готова суміш спецій для плову;

  • зелень свіжа різна;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • сіль.


  • Приготування
    Яловичина готується досить довго, тому м'ясо наріжемо короткими нетовстими смужками - так воно приготується швидше. Лук наріжемо чверть кільцями, моркву - тонкою короткою соломкою.
    Наливаємо (щедро) на сковороду олії. Обсмажуємо цибулю і моркву і знімаємо зі сковороди лопаткою (відкладаємо поки в інший посуд). Так треба зробити тому, що яловичина гаситься не швидко, тобто якщо тушкувати все разом, цибулю і моркву дійдуть до стану «ганчірки».
    У сковороді тепер обсмажуємо м'ясо з додаванням насіння зіри на середньо-сильному вогні до зміни відтінку, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо майже до готовності, при необхідності підливаючи води і помішуючи (протягом близько 40-60 хвилин, а може, і більше). У процесі додаємо спеції.
    В цей час готуємо рис промиваємо його ретельно кілька разів і заливаємо окропом. Через 10 хвилин воду зливаємо.
    Коли м'ясо в сковороді вже м'яке, додаємо рис і цибулю з морквою. Трохи додаємо сіль. Перемішуємо 1 раз, не більше, інакше рис злипнеться. Доливаємо води так, щоб покривала все на 1-2 див. Готуємо на малому вогні, прикривши кришкою, поки вода не випарується. За 4 хвилини до готовності робимо кілька заглиблень зворотним кінцем вилки і вставляємо в поглиблення половинки скибочки часнику. Готовий плов з яловичини подаємо, приправивши подрібненою зеленню.

    Плов з свинини на сковороді


    Плов давно став стравою міжнародним, тому відомі і варіанти рецептів з використанням свинячого м'яса.
    Інгредієнти:

  • м'ясо свиняче нежирне - близько 500 м;

  • рис жовтий - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 1-2 шт.;

  • спеції для плову;

  • масло або жир;

  • зелень різна свіжа;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • перець червоний гострий;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо наріжемо короткими смужками, цибулю - чверть кільцями, моркву - короткою соломкою. Розігріваємо в сковороді жир або олію і обсмажуємо на середньо-сильному вогні разом цибулю, м'ясо і моркву з додаванням насіння зіри,
    Як приготувати плов в сковороді?
    активно маніпулюють лопаткою. Хвилин через 5 зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою, при необхідності підливаючи води і помішуючи, протягом 30 хвилин. За цей час ретельно промиваємо рис (краще окропом, хоча б один раз). Нарізаємо солодкий перець короткою соломкою.
    Після закінчення потрібного часу додаємо в сковороду рис, спеції і солодкий перець. Трохи додаємо сіль і перемішуємо один раз. Доливаємо води так, щоб закривала все на палець. Варимо на малому вогні до готовності. Готовий плов з свинино й подаємо, приправивши часником, гострим червоним перцем і подрібненою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Плов з грибами
    Плов з грибами
    Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
    Плов з качки
    Плов з качки
    Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
    Плов в мікрохвильовці
    Плов в мікрохвильовці
    Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини?
    Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як
    Плов з сухофруктами
    Плов з сухофруктами
    Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний