Як приготувати плов в сковороді?

Розповімо, як готувати плов на сковороді.
Для цього добре підійшла б спеціальна азіатська сковорода вок, але можна варити плов і в звичайній сковороді, як у великій, так і в середній. Головне, щоб вона була досить глибокою і товстостінної - такою буде готуватися краще. Бажано не використовувати посуд з тефлоновим покриттям не тільки тому, що тефлон передає їжі шкідливі речовини при нагріванні, а хоча б з поваги до традицій. Звичайно ж, для приготування плову на сковороді ще знадобиться кришка.
Плов з молодої яловичини в сковороді
Слід зауважити, що телятина готується швидше, до того ж саме м'ясо ніжне, так що при виборі воно краще.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичина готується досить довго, тому м'ясо наріжемо короткими нетовстими смужками - так воно приготується швидше. Лук наріжемо чверть кільцями, моркву - тонкою короткою соломкою.
Наливаємо (щедро) на сковороду олії. Обсмажуємо цибулю і моркву і знімаємо зі сковороди лопаткою (відкладаємо поки в інший посуд). Так треба зробити тому, що яловичина гаситься не швидко, тобто якщо тушкувати все разом, цибулю і моркву дійдуть до стану «ганчірки».
У сковороді тепер обсмажуємо м'ясо з додаванням насіння зіри на середньо-сильному вогні до зміни відтінку, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо майже до готовності, при необхідності підливаючи води і помішуючи (протягом близько 40-60 хвилин, а може, і більше). У процесі додаємо спеції.
В цей час готуємо рис промиваємо його ретельно кілька разів і заливаємо окропом. Через 10 хвилин воду зливаємо.
Коли м'ясо в сковороді вже м'яке, додаємо рис і цибулю з морквою. Трохи додаємо сіль. Перемішуємо 1 раз, не більше, інакше рис злипнеться. Доливаємо води так, щоб покривала все на 1-2 див. Готуємо на малому вогні, прикривши кришкою, поки вода не випарується. За 4 хвилини до готовності робимо кілька заглиблень зворотним кінцем вилки і вставляємо в поглиблення половинки скибочки часнику. Готовий плов з яловичини подаємо, приправивши подрібненою зеленню.
Плов з свинини на сковороді
Плов давно став стравою міжнародним, тому відомі і варіанти рецептів з використанням свинячого м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо наріжемо короткими смужками, цибулю - чверть кільцями, моркву - короткою соломкою. Розігріваємо в сковороді жир або олію і обсмажуємо на середньо-сильному вогні разом цибулю, м'ясо і моркву з додаванням насіння зіри,

Після закінчення потрібного часу додаємо в сковороду рис, спеції і солодкий перець. Трохи додаємо сіль і перемішуємо один раз. Доливаємо води так, щоб закривала все на палець. Варимо на малому вогні до готовності. Готовий плов з свинино й подаємо, приправивши часником, гострим червоним перцем і подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення

Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І

Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,

Плов в мікрохвильовці
Звичайно, щоб приготувати справжній плов, необхідно слідувати певним правилам. Однак коли у вас немає часу, то приготувати плов можна і в

Як приготувати плов з яловичини?
Як приготувати плов з яловичини? Це питання займає багатьох хазяєчок. Щоб ви завжди могли приготувати улюбленої сім'ї смачне блюдо, ми розповімо, як

Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний