Як приготувати плов з яловичини?
Слово «плов» у перекладі з турецького слова «пилав», означає рисова густа каша. Відповідно, самий головний компонент в ньому - це рис, а ось м'ясо там може бути будь-яким. Але ми з вами сьогодні розглянемо рецепти приготування смачного плову з яловичиною.
Інгредієнти:
морква - 2 шт.;
яловичина - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
рис - 2 ст.;
вода - 35 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування плову з яловичини досить простий. Рис заздалегідь промиваємо і замочуємо на 30 хвилин в теплій воді. Цим часом поки м'ясо обробляємо, видаляємо жилки і плівки, нарізаємо невеликими шматочками.
У попередньо розігріте на сковороді рослинне масло викладаємо м'ясо і обсмажуємо його протягом 25 хвилин до появи світлої скоринки. Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту тонкою соломкою моркву і готуємо всі 10 хвилин, періодично помішуючи.
Потім м'ясо заливаємо водою, додаємо сіль, перець за смаком і доводимо до кипіння. А ще можна покласти спеціальні спеції для плову .
У киплячий бульйон викладаємо, не перемішуючи, рис, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Після повного випаровування води робимо пару поглиблень і кладемо в них очищені зубчики часнику, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30 хвилин.
Перед подачею на стіл викладаємо плов з яловичини по-узбецьки гіркою на тарілку, прикрашаємо його кільцями ріпчастої цибулі і гілочками свіжої зелені.
Інгредієнти:
яловичина - 600 г;
морква - 3 шт.;
ханський рис - 3 ст.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
вершкове масло - 50 г;
сіль, перець, приправа для плову - за смаком.
Приготування
Як приготувати плов з яловичини? Яловичину ретельно обробляємо і нарізаємо поперек невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю, моркву чистимо і ріжемо тонкою соломкою. Тепер беремо чугонок, наливаємо трохи олії, ставимо на вогонь і підігріваємо. Як тільки масло закипить, кладемо в нього м'ясо і обсмажуємо протягом 10 хвилин до рум'яності. Потім додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на маленькому вогні. Цим часом розігріваємо сковороду, наливаємо олії, розігріваємо і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до золотистого кольору.
Далі перекладаємо обжарку в чавунець з м'ясом. Рис гарненько промиваємо, засипаємо поверх овочів, розрівнюємо ложкою, встромляємо кілька очищених зубчиків часнику і заливаємо киплячою водою так, щоб вона повністю покрила рис. Солимо плов по смаку, кладемо горошинки перцю, лавровий листочок і приправу. Не накриваючи чавунець кришкою, варимо до тих пір, поки не випарується вся вода. В кінці кладемо трохи вершкового масла і гарненько перемішуємо. Для того, щоб блюдо вийшло ароматним і смачним, потрібно витримати його в духовці. Ставимо рис в заздалегідь розігріту духовку і готуємо його приблизно 15 хвилин, після чого він виходить дуже розсипчастим.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
рис - 2 ст.;
вода - 4 ст.;
масло рослинне - 1 ст.;
барбарис - 05 ч. ложки;
зіра - 05 ч. ложки;
куркума - 1 ч. ложка;
карі - 05 ч. ложки;
часник - 3 зубчики;
мелений чорний і червоний перець - за смаком;
базилік, кріп, петрушка, майоран - за бажанням;
сіль - за смаком.
Приготування
Як варити плов з яловичини? Беремо казан наливаємо масло, відразу ж кладемо прянощі, крім часнику і ставимо на сильний вогонь. Далі викладаємо нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву і цибулю, нарізану півкільцями. Зверху засипаємо шаром промитого рису і відразу ж заливаємо крутим окропом. Кладемо трохи лимонної кислоти і солимо.
Закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь, готуємо 20 хвилин. В кінці додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Подаємо на стіл разом з узбецькими коржикам і свіжими овочами.
Плов з яловичиною в сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування плову з яловичини досить простий. Рис заздалегідь промиваємо і замочуємо на 30 хвилин в теплій воді. Цим часом поки м'ясо обробляємо, видаляємо жилки і плівки, нарізаємо невеликими шматочками.
У попередньо розігріте на сковороді рослинне масло викладаємо м'ясо і обсмажуємо його протягом 25 хвилин до появи світлої скоринки. Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту тонкою соломкою моркву і готуємо всі 10 хвилин, періодично помішуючи.
Потім м'ясо заливаємо водою, додаємо сіль, перець за смаком і доводимо до кипіння. А ще можна покласти спеціальні спеції для плову .
У киплячий бульйон викладаємо, не перемішуючи, рис, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Після повного випаровування води робимо пару поглиблень і кладемо в них очищені зубчики часнику, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30 хвилин.
Перед подачею на стіл викладаємо плов з яловичини по-узбецьки гіркою на тарілку, прикрашаємо його кільцями ріпчастої цибулі і гілочками свіжої зелені.
Плов з яловичини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати плов з яловичини? Яловичину ретельно обробляємо і нарізаємо поперек невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю, моркву чистимо і ріжемо тонкою соломкою. Тепер беремо чугонок, наливаємо трохи олії, ставимо на вогонь і підігріваємо. Як тільки масло закипить, кладемо в нього м'ясо і обсмажуємо протягом 10 хвилин до рум'яності. Потім додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на маленькому вогні. Цим часом розігріваємо сковороду, наливаємо олії, розігріваємо і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до золотистого кольору.
Далі перекладаємо обжарку в чавунець з м'ясом. Рис гарненько промиваємо, засипаємо поверх овочів, розрівнюємо ложкою, встромляємо кілька очищених зубчиків часнику і заливаємо киплячою водою так, щоб вона повністю покрила рис. Солимо плов по смаку, кладемо горошинки перцю, лавровий листочок і приправу. Не накриваючи чавунець кришкою, варимо до тих пір, поки не випарується вся вода. В кінці кладемо трохи вершкового масла і гарненько перемішуємо. Для того, щоб блюдо вийшло ароматним і смачним, потрібно витримати його в духовці. Ставимо рис в заздалегідь розігріту духовку і готуємо його приблизно 15 хвилин, після чого він виходить дуже розсипчастим.
Плов з яловичини в казані
Інгредієнти:
Приготування
Як варити плов з яловичини? Беремо казан наливаємо масло, відразу ж кладемо прянощі, крім часнику і ставимо на сильний вогонь. Далі викладаємо нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву і цибулю, нарізану півкільцями. Зверху засипаємо шаром промитого рису і відразу ж заливаємо крутим окропом. Кладемо трохи лимонної кислоти і солимо.
Закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь, готуємо 20 хвилин. В кінці додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Подаємо на стіл разом з узбецькими коржикам і свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плов у горщику в духовці
Усе нам знайоме таке блюдо узбецької кухні, як плов?! А ви знаєте, що його можна приготувати не тільки в казані, але і в горщику в духовці? От про
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Плов з грибами
Плов - чудове і ситне блюдо. Рецептів його створення на сьогоднішній існує досить багато - це і плов зі свининою, яловичиною, овочевий, солодкий. І
Плов з качки
Класичний варіант плову, звичайно ж, готуватися з бараниною. Але наші домогосподарки люблять проводити експерименти, і тому замінюють її яловичиною,
Плов з індичкою
М'ясо індички - це смачний дієтичний продукт. Страв з м'яса цього птаха можна приготувати досить багато. І сьогодні ми поділимося простими, але в теж
Плов з мідіями в мультиварці
Плов - знайоме страви азіатської кухні, яке за традицією готують з баранини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити незвичайний плов з