Слово «плов» у перекладі з турецького слова «пилав», означає рисова густа каша. Відповідно, самий головний компонент в ньому - це рис, а ось м'ясо там може бути будь-яким. Але ми з вами сьогодні розглянемо рецепти приготування смачного плову з яловичиною.
Плов з яловичиною в сковороді
Інгредієнти: морква - 2 шт.; яловичина - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 1 зубчик; рис - 2 ст.; вода - 35 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування плову з яловичини досить простий. Рис заздалегідь промиваємо і замочуємо на 30 хвилин в теплій воді. Цим часом поки м'ясо обробляємо, видаляємо жилки і плівки, нарізаємо невеликими шматочками.
У попередньо розігріте на сковороді рослинне масло викладаємо м'ясо і обсмажуємо його протягом 25 хвилин до появи світлої скоринки. Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту тонкою соломкою моркву і готуємо всі 10 хвилин, періодично помішуючи.
Потім м'ясо заливаємо водою, додаємо сіль, перець за смаком і доводимо до кипіння. А ще можна покласти спеціальні спеції для плову .
У киплячий бульйон викладаємо, не перемішуючи, рис, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Після повного випаровування води робимо пару поглиблень і кладемо в них очищені зубчики часнику, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30 хвилин.
Перед подачею на стіл викладаємо плов з яловичини по-узбецьки гіркою на тарілку, прикрашаємо його кільцями ріпчастої цибулі і гілочками свіжої зелені.
Плов з яловичини в духовці
Інгредієнти: яловичина - 600 г; морква - 3 шт.; ханський рис - 3 ст.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; сіль, перець, приправа для плову - за смаком. Приготування Як приготувати плов з яловичини? Яловичину ретельно обробляємо і нарізаємо поперек невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю, моркву чистимо і ріжемо тонкою соломкою. Тепер беремо чугонок, наливаємо трохи олії, ставимо на вогонь і підігріваємо. Як тільки масло закипить, кладемо в нього м'ясо і обсмажуємо протягом 10 хвилин до рум'яності. Потім додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на маленькому вогні. Цим часом розігріваємо сковороду, наливаємо олії, розігріваємо і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до золотистого кольору.
Далі перекладаємо обжарку в чавунець з м'ясом. Рис гарненько промиваємо, засипаємо поверх овочів, розрівнюємо ложкою, встромляємо кілька очищених зубчиків часнику і заливаємо киплячою водою так, щоб вона повністю покрила рис. Солимо плов по смаку, кладемо горошинки перцю, лавровий листочок і приправу. Не накриваючи чавунець кришкою, варимо до тих пір, поки не випарується вся вода. В кінці кладемо трохи вершкового масла і гарненько перемішуємо. Для того, щоб блюдо вийшло ароматним і смачним, потрібно витримати його в духовці. Ставимо рис в заздалегідь розігріту духовку і готуємо його приблизно 15 хвилин, після чого він виходить дуже розсипчастим.
Плов з яловичини в казані
Інгредієнти: яловичина - 500 г; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; рис - 2 ст.; вода - 4 ст.; масло рослинне - 1 ст.; барбарис - 05 ч. ложки; зіра - 05 ч. ложки; куркума - 1 ч. ложка; карі - 05 ч. ложки; часник - 3 зубчики; мелений чорний і червоний перець - за смаком; базилік, кріп, петрушка, майоран - за бажанням; сіль - за смаком. Приготування Як варити плов з яловичини? Беремо казан наливаємо масло, відразу ж кладемо прянощі, крім часнику і ставимо на сильний вогонь. Далі викладаємо нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву і цибулю, нарізану півкільцями. Зверху засипаємо шаром промитого рису і відразу ж заливаємо крутим окропом. Кладемо трохи лимонної кислоти і солимо.
Закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь, готуємо 20 хвилин. В кінці додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Подаємо на стіл разом з узбецькими коржикам і свіжими овочами.