Вернуться назад Распечатать

Як приготувати плов з яловичини?

Як приготувати плов з яловичини?
Слово «плов» у перекладі з турецького слова «пилав», означає рисова густа каша. Відповідно, самий головний компонент в ньому - це рис, а ось м'ясо там може бути будь-яким. Але ми з вами сьогодні розглянемо рецепти приготування смачного плову з яловичиною.

Плов з яловичиною в сковороді


Інгредієнти:

  • морква - 2 шт.;

  • яловичина - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рис - 2 ст.;

  • вода - 35 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт приготування плову з яловичини досить простий. Рис заздалегідь промиваємо і замочуємо на 30 хвилин в теплій воді. Цим часом поки м'ясо обробляємо, видаляємо жилки і плівки, нарізаємо невеликими шматочками.
    У попередньо розігріте на сковороді рослинне масло викладаємо м'ясо і обсмажуємо його протягом 25 хвилин до появи світлої скоринки. Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і натерту тонкою соломкою моркву і готуємо всі 10 хвилин, періодично помішуючи.
    Потім м'ясо заливаємо водою, додаємо сіль, перець за смаком і доводимо до кипіння. А ще можна покласти спеціальні спеції для плову .
    У киплячий бульйон викладаємо, не перемішуючи, рис, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Після повного випаровування води робимо пару поглиблень і кладемо в них очищені зубчики часнику, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 30 хвилин.
    Перед подачею на стіл викладаємо плов з яловичини по-узбецьки гіркою на тарілку, прикрашаємо його кільцями ріпчастої цибулі і гілочками свіжої зелені.

    Плов з яловичини в духовці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 600 г;

  • морква - 3 шт.;

  • ханський рис - 3 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, перець, приправа для плову - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати плов з яловичини? Яловичину ретельно обробляємо і нарізаємо поперек невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю, моркву чистимо і ріжемо тонкою соломкою. Тепер беремо чугонок, наливаємо трохи олії, ставимо на вогонь і підігріваємо. Як тільки масло закипить, кладемо в нього м'ясо і обсмажуємо протягом 10 хвилин до рум'яності. Потім додаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин на маленькому вогні. Цим часом розігріваємо сковороду, наливаємо олії, розігріваємо і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею до золотистого кольору.
    Далі перекладаємо обжарку в чавунець з м'ясом. Рис гарненько промиваємо, засипаємо поверх овочів, розрівнюємо ложкою, встромляємо кілька очищених зубчиків часнику і заливаємо киплячою водою так, щоб вона повністю покрила рис. Солимо плов по смаку, кладемо горошинки перцю, лавровий листочок і приправу. Не накриваючи чавунець кришкою, варимо до тих пір, поки не випарується вся вода. В кінці кладемо трохи вершкового масла і гарненько перемішуємо. Для того, щоб блюдо вийшло ароматним і смачним, потрібно витримати його в духовці. Ставимо рис в заздалегідь розігріту духовку і готуємо його приблизно 15 хвилин, після чого він виходить дуже розсипчастим.

    Плов з яловичини в казані


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • рис - 2 ст.;

  • вода - 4 ст.;

  • масло рослинне - 1 ст.;

  • барбарис - 05 ч. ложки;

  • зіра - 05 ч. ложки;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • карі - 05 ч. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • мелений чорний і червоний перець - за смаком;

  • базилік, кріп, петрушка, майоран - за бажанням;

  • сіль - за смаком.

  • Як приготувати плов з яловичини?

    Приготування
    Як варити плов з яловичини? Беремо казан наливаємо масло, відразу ж кладемо прянощі, крім часнику і ставимо на сильний вогонь. Далі викладаємо нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо приблизно 5 хвилин. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву і цибулю, нарізану півкільцями. Зверху засипаємо шаром промитого рису і відразу ж заливаємо крутим окропом. Кладемо трохи лимонної кислоти і солимо.
    Закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь, готуємо 20 хвилин. В кінці додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Подаємо на стіл разом з узбецькими коржикам і свіжими овочами.