Поєднання м'яса з фруктами - чудова ідея для приготування різних вишуканих і цікавих страв для святкового меню, для романтичної вечері або легкого обіду. Наприклад, можна приготувати салат з яловичиною, запеченої в духовці з ананасом та сиром.
Салат з яловичиною та ананасом
Інгредієнти: молода яловичина, а краще телятина (вирізка) - близько 400-600 г; ананас - 1 шт. (можна використовувати і консервовані ананаси, хоч кільцями, хоч шматочками; знадобиться 1 банку); перець солодкий червоний - 1-2 шт.; цибуля червоний або білий солодкий - 1 шт.; часник - 1-3 зубчики; гострий червоний перець - 1 шт.; сир - близько 200-300 р; оливки без кісточок (молоді) - 20 шт.; оливкова олія Extra Virgin; оцет натуральний світлий і/або сік лимона; зелень свіжа різна (петрушка, кінза, розмарин, базилік). Приготування М'ясо заздалегідь запікаємо в фользі в духовій шафі (можна і відварити). Готове холодне м'ясо нарізаємо брусочками або короткими смужками.
Розбираємо ананас , видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками (довільно) або використовуємо консервований ананас, тоді зливаємо з банки рідину (її можна використовувати в приготуванні коктейлю). Сир дрібно нарізаємо ножем або натираємо на крупній тертці. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою, а цибулю - півкільцями або чверть кільцями, маслини - кружечками. Часник і майже всю зелень подрібнюємо ножем. Викладаємо всі інгредієнти в салатницю. Змішуємо олію з соком лимона і/або оцтом і приправляємо гострим червоним перцем. Поливаємо цією заправкою салат і перемішуємо. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Можна відразу подати в порційних тарілках.
В цьому блюді перець, ананас, цибуля і часник не піддавалися термічній обробці, тому ми отримаємо максимальну користь, оскільки вітамін С і інші корисні речовини, що містяться в інгредієнтах рослинного походження, збережуться. Крім того, салат буде приємно хрустіти. Подавати такий салат найкраще зі світлими білими або рожевими винами.
При всій замечательности цього рецепту він підходить, на жаль, не всім з різних причин. У цьому випадку можна приготувати тушковану яловичину з ананасами (більш дієтичний варіант).
Тушкована яловичина з ананасами
Інгредієнти - ті ж самі, оцет і сік лимона виключаємо.
Приготування Пасеруємо в сотейнику або казані на олії поросяти, ягняти цибулю. Додаємо нарізане м'ясо і тушкуємо, прикривши кришкою на слабкому вогні, перемішуючи і подбавляя при необхідності води. Коли м'ясо майже готове, додаємо нарізаний солодкий перець і ананас (якщо консервований, можна додати в самому кінці), тушкуємо ще 8-12 хвилин. Тепер додаємо інші інгредієнти.