» » Курка в кисло-солодкому соусі

Курка в кисло-солодкому соусі

Курка в кисло-солодкому соусі
Курку в кисло-солодкому соусі можна зустріти в меню мало не кожного ресторану китайської або тайської кухні. Відвідувати подібний заклад для того, щоб поласувати заповітним стравою не обов'язково, адже ми підготували для вас кілька рецептів, слідуючи яким ви зможете приготувати куру самостійно.

Рецепт курки з овочами в кисло солодкому соусі


Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • ананасовий сік - 180 мл;

  • ананас - 250 г;

  • перець - 1/8 ч. ложки;

  • кетчуп - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • кабачок - 1 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.


  • Приготування
    У великій мисці змішуємо ананасовий сік , цукор, перець і крохмаль. Слідом вливаємо лимонний сік, трохи соєвого соусу і кетчуп. Перемішуємо соус до однорідності і відставляємо в сторону.
    У сковороді вок розігріваємо рослинне масло. Курятину обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо м'ясо з цибулею і нарізаною соломкою морквою до тих пір, поки курка не підрум'яниться. У сковороду з м'ясом і овочами додаємо нарізаний болгарський перець, ананас і кабачок. Продовжуємо готування до тих пір, поки овочі не дійдуть до готовності, але надалі збережуть свою текстуру.
    Вміст сковороди заливаємо соусом, перемішуємо і чекаємо, поки сам соус загусне, після цього курка з ананасами в кисло-солодкому соусі готова для подачі на стіл.
    Якщо ви хочете приготувати курку в кисло-солодкому соусі в мультиварці, то протягом всієї готування використовуйте режим "Смаження", дотримуючи всі ті етапи, які описані вище.

    Курка в кисло-солодкому соусі по-тайськи


    Інгредієнти:
    Для курки:

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • куряче філе - 3 шт.;

  • гриби шиітаке - 4-6 шт.;

  • пекінська капуста - 1 головка;

  • зелена цибуля - 5 пір'їн;

  • свіжий коріандр - 1 жменя;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Для соусу:

  • лемонграс - 1 шт.;

  • рибний соус - 2 ст. ложки;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • вода - 1/2 ст.;

  • соус чилі - 1 ч. ложка;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 3 ст. ложки;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • часник - 3 зубчики;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • листя лайма - 2 шт.;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Спершу змішаємо рибний соус з крохмалем. В отриманий маринад опускаємо шматочки курячого філе.
    Ножем розрізаємо стебло лемонгрсса уздовж навпіл, а потім б'ємо по всій його поверхні плоскою стороною ножа, щоб вивільнити ефірні масла. У невелику миску додаємо всі інгредієнти для нашого соусу, крім крохмалю. Ретельно перемішуємо. овочі миємо й нарізаємо соломкою.
    У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому шматочки курки на 1-2 хвилини, після заливаємо все соусом, додаємо лемонграс і перемішуємо. Доводимо соус до кипіння, накриваємо сковороду кришкою і залишаємо страву протушкувати 5 хвилин. Після закінчення часу закладаємо в сковороду гриби, зелену цибулю і болгарський перець і тушкуємо все ще 5 хвилин. В кінці кладемо пекінську капусту, перемішуємо і готуємо все ще 1-2 хвилини. Щоб соус загус, додаємо розведений в холодній воді крохмаль і проварюємо соус, помішуючи.

    Рецепт кисло-солодкого соусу для курки


    Цей простий у приготуванні соус стане універсальним доповненням до страв з м'яса і птиці.
    Інгредієнти:

  • цукор - 3/4 ст.;

  • оцет - 1/3 ст.;

  • Курка в кисло-солодкому соусі

  • соєвий соус - 1 /4 ст.;

  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Закладаємо всі інгредієнти, крім крохмалю в сотейник і варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води і виливаємо до решти інгредієнтів. Варимо соус до загусання, помішуючи. При бажанні в соус можна зробити гостріше, додавши в рецепт трохи перцю чилі.
    Додав: admin | 4-01-2015, 20:51
    Переглядів: 1572