Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус до курки - рецепт

Соус до курки - рецепт

26-03-2015, 09:46
7 057
Соус до курки - рецепт
Про приготуванні і смакових якостях деяких соусів гурмани практично складають легенди. Не претендуючи на літературні лаври, спробуємо просто приготувати смачний соус до курки.
Апельсиновий соус до курки
Дуже простий у приготуванні, апельсиновий соус надає курці дуже приємний, навіть вишуканий смак.
Інгредієнти:


  • апельсиновий сік - 200 мл;

  • апельсин - 1 шт.;

  • печериці - 10 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • біле вино - 100 мл;

  • перець;

  • сіль.



  • Приготування

    Часник розтираємо і змішуємо з дрібкою солі. Нарізаємо апельсин і гриби тонкими скибочками і змішати з часником і сіллю, заливаємо білим вином і апельсиновим соком.

    Білий соус до курки

    Цей варіант соусу для прихильників традиційної рецептури.

    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • бульйон -1 ст.;

  • масло вершкове;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування

    Борошно на вершковому маслі підсмажуємо до золотистого відтінку. Потім додаємо підігрітий бульйон, помішуючи поджаривающуюся борошно, щоб уникнути утворення грудок. Постійно перемішуючи, варимо до загустіння, додаємо сіль і перець. Загустевшему соусу даємо охолонути і вбиваємо яєчний жовток (в гарячий соус не можна - жовток згорнеться). Гарнируем курку в білому соусі рисом.

    Кисло-солодкий соус до курки

    Якщо вам захотілося екзотики, приготуйте курку в кисло-солодкому соусі.
    Інгредієнти:

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • ананаси консервовані - 1 банка;

  • крохмаль - 1ст. ложка;

  • кетчуп або томатна паста - 2 ст. ложки;

  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;

  • імбир - 100 г;

  • рослинне масло.



  • Приготування
    Розігріваємо олію в сковороді. Вимитий і обсушенный болгарський перець очищаємо і ріжемо великими шматочками, імбир чистимо і тремо на тертці. Потім обсмажуємо перець 1-2хвилини, додаємо імбир, оцет, половину склянки кип'яченої води (можна соку, в якому знаходилися ананаси) і порізані на шматочки ананаси. При використанні води потрібно додати 2 столові ложки цукру. Перемішуємо і протушиваем протягом 2-3 хвилин. Можна додати подрібнений часник. Після цього додаємо кетчуп або томатну пасту і крохмаль. Ще раз перемішуємо, знімаємо кисло-солодкий соус з плити.
    Вершковий соус до курки
    Смак цього ніжного вершкового соусу чудово поєднується з вареною куркою та субпродуктами.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 50 г;

  • вершки - 6 мл;

  • масло вершкове - 40 г;

  • сіль, спеції за смаком.


  • Приготування
    Борошно, постійно помішуючи, обсмажуємо на вершковому маслі до отримання золотистого кольору. Вимикаємо плиту, додаємо вершки і розм'якшене вершкове масло. Потім солимо, додаємо спеції і добре перемішуємо.
    Сирний соус до курки
    Цей соус додасть до звичайної смаженої курки пікантну нотку.
    Інгредієнти:

  • «Пармезан» - 100 г;

  • густі вершки або сметана - 100 мл;

  • гостра гірчиця - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Натираємо сир на дрібній тертці. Вершки нагріваємо майже до температури кипіння, додаємо сир і розмішуємо його, поки він не розчиниться. Солимо, перчимо, додаємо гірчицю. Щоб зробити соус погостріше, можна додати щіпку чилі. До м'яса подаємо соус гарячим.
    Гострий соус до курки
    Соус до курки - рецепт
    Нескладний у приготуванні, але дуже смачний соус до курки.
    Інгредієнти:

  • часник - 3-4 зубчики;

  • сметана - 500 г;

  • томатна паста за смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    У миску викладаємо сметану, додаємо томатну пасту і розмішуємо. Колір суміші має вийти темно-рожевим, видавлюємо часник, солимо. Гострий соус готовий, подаємо з смаженої або запеченої куркою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
    Кисло-солодкий соус - рецепт
    Кисло-солодкий соус - рецепт
    Соуси надають страві неповторні відтінки і розкривають його смак в повній мірі. Адже, одне і теж страву, подана з різними соусами, кожен раз
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - рецепт
    Курка з ананасами - прекрасне поєднання. Готувати страви з цими інгредієнтами - одне задоволення. Чому? Робляться вони швидко з'їдаються ще швидше, а
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо
    Курка каррі з ананасами
    Курка каррі з ананасами
    Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І