Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кисло-солодкий соус - рецепт

Кисло-солодкий соус - рецепт

25-03-2015, 10:07
6 324
Кисло-солодкий соус - рецепт
Всі соуси необхідні для того, щоб повністю розкрити смак страви і надати йому неповторні відтінки. Адже, погодьтеся, що одне і те ж блюдо, але подана з різними соусами, «звучить» абсолютно по-різному. Який же приготувати соус? Кислий - різкий, солодкий - досить нудотний, тим більше до м'яса його не подаси. Але можна поєднати ці смаки і тоді у вас вийде абсолютно новий, грає і пікантний кисло-солодкий соус. В ньому об'єднані і оригінальна гірчинка, і незвичайна кислинка, і м'яка, солодка нотка. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти.

Рецепт китайського кисло-солодкого соусу


Інгредієнти:

  • оцет - 375 мл;

  • цукор - 150 г;

  • кетчуп - 125 мл;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати кисло солодкий соус. В окремий посуд насипаємо цукор, вливаємо оцет і на слабенькому вогні доводимо суміш до кипіння. Потім до отриманої суміші додаємо соєвий соус , кетчуп і будь-які спеції за смаком. Варимо на невеликому вогні протягом декількох хвилин. А щоб соус вийшов трохи густіше - насипаємо в нього трохи борошна.

    Рецепт кисло-солодкого соусу


    Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • цибулина - 2 шт.;

  • корінь імбиру;

  • рослинна олія;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • фруктовий сік - 125 мл;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Очищений часник подрібнюємо разом з цибулькою і імбиром, а потім обсмажуємо на сковороді, промазаної маслом, протягом 3 хвилин, помішуючи час від часу. В окремій каструльці з'єднуємо соєвий соус, оцет, коричневий цукор, додаємо кетчуп і будь-який фруктовий сік. Після цього доводимо суміш до кипіння, підсипаємо трохи крохмалю і вливаємо води. Продовжуємо заважати до тих пір, поки готовий соус не вийде потрібної консистенції.

    Простий рецепт кисло-солодкого соусу для м'яса


    Інгредієнти:

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки;

  • оцет - -05 ч. ложки;

  • коньяк - 2 ч. ложки;

  • томатна паста - 1 ч. ложка;

  • цукор - 15 ч. ложки;

  • імбир - за смаком.


  • Приготування
    Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо на розпечену сковороду. Тушкуємо їх протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Цим часом в окремій каструльці змішуємо крохмаль, цукровий пісок, вливаємо коньяк, оцет і кладемо томатну пасту. Всі злегка збиваємо віночком до отримання однорідної консистенції. В отриману суміш доливаємо трохи води, і продовжуємо заважати. Отриманою масою заливаємо огірки і продовжуємо тушкувати ще протягом 5 хвилин. Готовий кисло-солодкий соус подаємо до столу в окремій пиалке, в яку можна буде вмочати шматочки м'яса.

    Рецепт кисло-солодкого соусу з ананасами для риби


    Інгредієнти:

  • консервовані ананаси - 600 г;

  • паста томатна - 15 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 2 ч. ложки;

  • морква - 2 шт.;

  • кип'ячена вода -100 мл;


  • болгарський перець - 1 шт.
  • Кисло-солодкий соус - рецепт


    Приготування
    Отже, ананасовий сік наливаємо у невелику каструлю і ставимо на слабенький вогонь. Потім доливаємо до нього трохи води, кладемо томатну пасту і цукор, все перемішуємо. В результаті у нас виходить червона рідина, солодкувата на смак і має невеликий присмак ананаса. Далі додаємо крохмаль, заважаючи до того моменту, поки соус не загусне. В отриману суміш вливаємо оцет і насипаємо нарізані кубиками овочі і шматочки консервованого ананаса. Отриманий соус кип'ятимо на слабенькому вогні протягом 5 хвилин і знімаємо з плити. Потім його гарненько остуджуємо, охолоджуємо, переливаємо в пиалку і подаємо до будь-якої смаженої риби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус
    Китайський кисло-солодкий соус являє собою дуже популярне доповнення до м'ясних, рибних і навіть овочевих страв. Приготувати його можна на власній
    Соус до курки - рецепт
    Соус до курки - рецепт
    Курка - це блюдо на кожен день, який може приготувати навіть ледачий. Так ось найбільш ледачим радимо урізноманітнити «куряче меню» простим способом
    Абрикосовий соус
    Абрикосовий соус
    Любителі солодких соусів до м'яса, неодмінно оцінять рецепти абрикосового соусу з нашої статті. Такий соус також послужить відмінним доповненням до
    Соєвий соус - рецепт
    Соєвий соус - рецепт
    Соєвий соус є відмінним атрибутом у приготуванні багатьох східних страв. Класичний його рецепт готують вже більше 2-х тисяч років. І сьогодні ми
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо