Вернуться назад Распечатать

Кисло-солодкий соус - рецепт

Кисло-солодкий соус - рецепт
Всі соуси необхідні для того, щоб повністю розкрити смак страви і надати йому неповторні відтінки. Адже, погодьтеся, що одне і те ж блюдо, але подана з різними соусами, «звучить» абсолютно по-різному. Який же приготувати соус? Кислий - різкий, солодкий - досить нудотний, тим більше до м'яса його не подаси. Але можна поєднати ці смаки і тоді у вас вийде абсолютно новий, грає і пікантний кисло-солодкий соус. В ньому об'єднані і оригінальна гірчинка, і незвичайна кислинка, і м'яка, солодка нотка. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти.

Рецепт китайського кисло-солодкого соусу


Інгредієнти:

  • оцет - 375 мл;

  • цукор - 150 г;

  • кетчуп - 125 мл;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати кисло солодкий соус. В окремий посуд насипаємо цукор, вливаємо оцет і на слабенькому вогні доводимо суміш до кипіння. Потім до отриманої суміші додаємо соєвий соус , кетчуп і будь-які спеції за смаком. Варимо на невеликому вогні протягом декількох хвилин. А щоб соус вийшов трохи густіше - насипаємо в нього трохи борошна.

    Рецепт кисло-солодкого соусу


    Інгредієнти:

  • часник - 2 зубчики;

  • цибулина - 2 шт.;

  • корінь імбиру;

  • рослинна олія;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 2 ст. ложки;

  • фруктовий сік - 125 мл;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Очищений часник подрібнюємо разом з цибулькою і імбиром, а потім обсмажуємо на сковороді, промазаної маслом, протягом 3 хвилин, помішуючи час від часу. В окремій каструльці з'єднуємо соєвий соус, оцет, коричневий цукор, додаємо кетчуп і будь-який фруктовий сік. Після цього доводимо суміш до кипіння, підсипаємо трохи крохмалю і вливаємо води. Продовжуємо заважати до тих пір, поки готовий соус не вийде потрібної консистенції.

    Простий рецепт кисло-солодкого соусу для м'яса


    Інгредієнти:

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • картопляний крохмаль - 2 ч. ложки;

  • оцет - -05 ч. ложки;

  • коньяк - 2 ч. ложки;

  • томатна паста - 1 ч. ложка;

  • цукор - 15 ч. ложки;

  • імбир - за смаком.


  • Приготування
    Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо на розпечену сковороду. Тушкуємо їх протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Цим часом в окремій каструльці змішуємо крохмаль, цукровий пісок, вливаємо коньяк, оцет і кладемо томатну пасту. Всі злегка збиваємо віночком до отримання однорідної консистенції. В отриману суміш доливаємо трохи води, і продовжуємо заважати. Отриманою масою заливаємо огірки і продовжуємо тушкувати ще протягом 5 хвилин. Готовий кисло-солодкий соус подаємо до столу в окремій пиалке, в яку можна буде вмочати шматочки м'яса.

    Рецепт кисло-солодкого соусу з ананасами для риби


    Інгредієнти:

  • консервовані ананаси - 600 г;

  • паста томатна - 15 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 2 ч. ложки;

  • морква - 2 шт.;

  • кип'ячена вода -100 мл;


  • болгарський перець - 1 шт.
  • Кисло-солодкий соус - рецепт


    Приготування
    Отже, ананасовий сік наливаємо у невелику каструлю і ставимо на слабенький вогонь. Потім доливаємо до нього трохи води, кладемо томатну пасту і цукор, все перемішуємо. В результаті у нас виходить червона рідина, солодкувата на смак і має невеликий присмак ананаса. Далі додаємо крохмаль, заважаючи до того моменту, поки соус не загусне. В отриману суміш вливаємо оцет і насипаємо нарізані кубиками овочі і шматочки консервованого ананаса. Отриманий соус кип'ятимо на слабенькому вогні протягом 5 хвилин і знімаємо з плити. Потім його гарненько остуджуємо, охолоджуємо, переливаємо в пиалку і подаємо до будь-якої смаженої риби.