Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясо в кисло-солодкому соусі

М'ясо в кисло-солодкому соусі

4-01-2015, 20:51
992
М'ясо в кисло-солодкому соусі
М'ясо в кисло-солодкому соусі - досить пікантне і оригінальне блюдо, яке викличе у ваших гостей захоплення і апетит.

М'ясо в кисло-солодкому соусі з ананасами


Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • консервований ананас -150 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • яєчний жовток - 1 т.;

  • оцет столовий - 1 ст. ложка;

  • соус соєвий - 2 ст. ложки;

  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • олія - за смаком;

  • цукор - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для початку промиваємо м'ясо і висушуємо паперовими рушниками. Потім нарізаємо його невеликими шматочками, кожен злегка відбиваємо і перекладаємо в глибоку миску. Наливаємо соєвий соус , додаємо крохмаль, додаємо яєчний жовток, перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на 30.
    Цим часом поки чистимо і обробляємо болгарський перець, шаткуємо його брусками. Ріпчаста цибулька очищаємо і шаткуємо півкільцями, а консервовані ананаси нарізаємо невеликими шматочками. Тепер наливаємо на сковорідку трохи масла й обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору невеликими порціями. Після цього перекладаємо його на паперові рушники.
    На цій же сковороді пасеруємо на сильному вогні цибулька, додаємо солодкий перчик і смажимо овочі до рум'яності. Далі викладаємо ананаси, перемішуємо, вливаємо трохи соєвого соусу, оцту, кетчупу, кидаємо цукор і готуємо ще хвилин 7. Потім додаємо обсмажене м'ясо, перемішуємо, прогріваємо страву протягом 5 хвилин, вимикаємо вогонь і розкладаємо вміст по тарілках.

    М'ясо в кисло-солодкому соусі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • бульйон яловичий - 3 ст.;

  • огірок - 3 шт.;

  • паста томатна - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • виноград - 200 г;

  • спеції;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • хмелі-сунелі - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, промиваємо і подрібнюємо на шматочки. Потім підсолюємо за смаком, перчимо й залишаємо трохи полежати. Далі перекладаємо яловичину в чашу мультиварки і обсмажуємо на рослинному маслице, вибравши програму «Випічка» до тих пір, поки не випарується вся рідина.
    Після цього дістаємо м'ясо, а в чашу кидаємо цибулю, очищений і нашатковану півкільцями. Пасеруємо його до рум'яного кольору, а потім додаємо до нього м'ясо, томатну пасту, заливаємо все бульйоном і тушкуємо до м'якості за програмою «Гасіння» хвилин 40. Потім відкриваємо кришку приладу, кидаємо нарізані кубиками солоні огірочки, видавлений часник, виноград без кісточок, дрібненько порізану зелень і спеції. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо м'ясо в солодко-кислому соусі ще 20 хвилин.

    М'ясо під кисло-солодким соусом


    Інгредієнти:

  • аджика - 10 мл;

  • вода - 100 мл;

  • м'якоть яловичини - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 30 г;

  • пшеничне борошно - 20 г;

  • петрушка свіжа - 05 пучка;

  • помідор - 1 шт.;

  • цукор - 20 г;

  • томатний сік - 100 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо очищаємо від пленочек і сухожиль, рубаємо пластинами, кожну відбиваємо і розрізаємо на середні шматочки. У казані розтоплюємо
    М'ясо в кисло-солодкому соусі
    вершкове масло й обсмажуємо в ньому яловичину, постійно заважаючи, щоб вона взялася скоринкою. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її і кидаємо в каструлю. Дрібними кубиками рубаємо свіжий помідор, додаємо до м'яса, продовжуючи обжарку.
    Потім додаємо трохи борошна, вливаємо томатний сік, розведений кип'яченою водою, приправляємо сіллю і цукром. Тушкуємо страву на повільному вогні під кришкою до м'якості м'яса. В кінці приготування додаємо до м'ясного соусу готову аджику, посипаємо подрібненою свіжою зеленню, перемішуємо, закриваємо кришкою і вимикаємо плиту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина з грибами в соусі
    Свинина з грибами в соусі
    Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
    Рагу з м'ясом
    Рагу з м'ясом
    Рагу з м'ясом - просте і смачне блюдо, яке приготувати досить легко. І в цьому вам допоможуть цікаві рецепти з нашої статті. Таке корисне страву
    Яловичина в кисло солодкому соусі
    Яловичина в кисло солодкому соусі
    Яловичина в кисло-солодкому соусі - досить оригінальне і вишукане блюдо, приготувавши яке, ви неодмінно викличете інтерес і захоплення у гостей.
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - рецепти
    Свинина з соусом - приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. І сьогодні ми детально розберемося, як її
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.