М'ясо в кисло-солодкому соусі - досить пікантне і оригінальне блюдо, яке викличе у ваших гостей захоплення і апетит.
М'ясо в кисло-солодкому соусі з ананасами
Інгредієнти: свинина - 500 г; болгарський перець - 2 шт.; консервований ананас -150 г; цибулина - 05 шт.; яєчний жовток - 1 т.; оцет столовий - 1 ст. ложка; соус соєвий - 2 ст. ложки; кетчуп - 1 ст. ложка; крохмаль - 1 ст. ложка; олія - за смаком; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Для початку промиваємо м'ясо і висушуємо паперовими рушниками. Потім нарізаємо його невеликими шматочками, кожен злегка відбиваємо і перекладаємо в глибоку миску. Наливаємо соєвий соус , додаємо крохмаль, додаємо яєчний жовток, перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на 30.
Цим часом поки чистимо і обробляємо болгарський перець, шаткуємо його брусками. Ріпчаста цибулька очищаємо і шаткуємо півкільцями, а консервовані ананаси нарізаємо невеликими шматочками. Тепер наливаємо на сковорідку трохи масла й обсмажуємо м'ясо до золотистого кольору невеликими порціями. Після цього перекладаємо його на паперові рушники.
На цій же сковороді пасеруємо на сильному вогні цибулька, додаємо солодкий перчик і смажимо овочі до рум'яності. Далі викладаємо ананаси, перемішуємо, вливаємо трохи соєвого соусу, оцту, кетчупу, кидаємо цукор і готуємо ще хвилин 7. Потім додаємо обсмажене м'ясо, перемішуємо, прогріваємо страву протягом 5 хвилин, вимикаємо вогонь і розкладаємо вміст по тарілках.
М'ясо в кисло-солодкому соусі в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 1 кг; цибулина - 3 шт.; масло рослинне - 100 мл; бульйон яловичий - 3 ст.; огірок - 3 шт.; паста томатна - 3 ст. ложки; часник - 3 зубчики; виноград - 200 г; спеції; свіжа зелень - за смаком; хмелі-сунелі - за смаком. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо і подрібнюємо на шматочки. Потім підсолюємо за смаком, перчимо й залишаємо трохи полежати. Далі перекладаємо яловичину в чашу мультиварки і обсмажуємо на рослинному маслице, вибравши програму «Випічка» до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Після цього дістаємо м'ясо, а в чашу кидаємо цибулю, очищений і нашатковану півкільцями. Пасеруємо його до рум'яного кольору, а потім додаємо до нього м'ясо, томатну пасту, заливаємо все бульйоном і тушкуємо до м'якості за програмою «Гасіння» хвилин 40. Потім відкриваємо кришку приладу, кидаємо нарізані кубиками солоні огірочки, видавлений часник, виноград без кісточок, дрібненько порізану зелень і спеції. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо м'ясо в солодко-кислому соусі ще 20 хвилин.
М'ясо під кисло-солодким соусом
Інгредієнти: аджика - 10 мл; вода - 100 мл; м'якоть яловичини - 500 г; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; пшеничне борошно - 20 г; петрушка свіжа - 05 пучка; помідор - 1 шт.; цукор - 20 г; томатний сік - 100 мл; сіль. Приготування М'ясо очищаємо від пленочек і сухожиль, рубаємо пластинами, кожну відбиваємо і розрізаємо на середні шматочки. У казані розтоплюємо
вершкове масло й обсмажуємо в ньому яловичину, постійно заважаючи, щоб вона взялася скоринкою. Цим часом чистимо цибулину, шаткуємо її і кидаємо в каструлю. Дрібними кубиками рубаємо свіжий помідор, додаємо до м'яса, продовжуючи обжарку.
Потім додаємо трохи борошна, вливаємо томатний сік, розведений кип'яченою водою, приправляємо сіллю і цукром. Тушкуємо страву на повільному вогні під кришкою до м'якості м'яса. В кінці приготування додаємо до м'ясного соусу готову аджику, посипаємо подрібненою свіжою зеленню, перемішуємо, закриваємо кришкою і вимикаємо плиту.