» » Яловичина в кисло солодкому соусі

Яловичина в кисло солодкому соусі

Яловичина в кисло солодкому соусі
Яловичина в кисло-солодкому соусі - досить оригінальне і вишукане блюдо, приготувавши яке, ви неодмінно викличете інтерес і захоплення у гостей.

Яловичина в солодко-кислому соусі


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини - 500 г;

  • аджика - 10 мл;

  • масло вершкове - 30 г;

  • кип'ячена вода - 100 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • борошно - 20 г;

  • томатний сік - 100 мл;

  • помідори - 1 шт.;

  • свіжа петрушка - 05 пучка;

  • цукор - 20 г;

  • сіль - 10 р.


  • Приготування
    Для приготування цього оригінального блюда, беремо яловичину, промиваємо і очищаємо м'ясо від пленочек і сухожиль. Потім ріжемо на пластинки, кожну з яких трохи відбиваємо і шаткуємо дрібними шматочками, після чого обсмажуємо в чавунному казані на розтопленому вершковому маслечко.
    Пасеруємо всі разом, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Дрібними кубиками нарізаємо свіжий помідор, кидаємо його до овочів, всипаємо борошно, швиденько перемішуємо і вливаємо томатний сік , змішаний з кип'яченою водою.
    Тепер приправляємо страву сіллю і цукром. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою до м'якості яловичини. В самому кінці до м'ясного соусу додаємо вже готову аджику, дрібно посічену зелень, закриваємо кришкою і вимикаємо плиту. Наполягаємо м'ясо 10 хвилин, а потім подаємо його на стіл зі свіжими овочами, відварною картоплею.

    Яловичина в солодкому соусі з гарбузом


    Інгредієнти:

  • олія рослинна;

  • кмин;

  • цукор і лимонний сік - за смаком;

  • томатний соус - 5 ст. ложок;

  • мелений імбир - 2 ч. ложки;

  • яловича вирізка - 500 г;

  • гарбуз - 300 г;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • консервовані ананаси - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо в глибокому сотейнику на розігрітому маслі. Потім закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на тихому вогні. Цим часом готуємо поки інші продукти.
    Яловичину нарубаем довгими тонкими брусками, перчик - смужками, а цибуля - півкільцями. На сусідній сковорідці невеликими порціями обсмажуємо м'ясо, а потім разом з цибулею перекладаємо всі до гарбузі і тушкуємо хвилин 5.
    Після цього додаємо болгарський перчик, перемішуємо, поливаємо томатним соусом, посипаємо кмином і продовжуємо тушкувати під кришкою до м'якості близько 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності викладаємо консервовані ананаси, заправляємо меленим імбиром, солимо і перчимо за смаком. Для коригування кисло-солодкого смаку додаємо лимонний сік і трохи сахарим блюдо.

    Яловичина під кисло-солодким соусом з локшиною


    Інгредієнти:

  • кетчуп - 30 мл;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 200 р;

  • мед - 30 мл;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • м'якоть яловичини - 350 г;

  • борошно - 50 р;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • кріп - 100 г;

  • печериці - 150 г;

  • спагетті - 200 г;

  • болгарський перець - 150 р.


  • Приготування
    Яловичину обробляємо, промиваємо та нарізаємо тонкими брусочками. Потім посипаємо м'ясо борошном, для отримання золотистої хрусткої скоринки, і обсмажуємо його на гарячій сковороді в рослинному маслечко.
    Яловичина в кисло солодкому соусі
    Тепер займемося овочами. Щоб наше блюдо вийшло пікантним і трохи гострим, додаємо трохи пекучого перчика, подрібненого соломкою. Інші овочі вибираємо за своїм смаком: можете взяти болгарський перець, зелений лук і шампіньйони. Всі шаткуємо тонкою соломкою.
    Далі відварюємо до напівготовності локшину. На сковороді пасеруємо печериці, додаємо трохи меду і перчик. Після цього викладаємо в овочі, яловичину, заливаємо соєвим соусом і кладемо кілька ложок кетчупу. У сковороду викладаємо локшину, посипаємо свіжим кропом і зеленою цибулькою. Тримаємо страву ще 3 хвилинки на вогні, а потім перемішуємо і ставимо на стіл!
    Додав: admin | 19-03-2015, 10:46
    Переглядів: 2426