Яловичина в кисло-солодкому соусі - досить оригінальне і вишукане блюдо, приготувавши яке, ви неодмінно викличете інтерес і захоплення у гостей.
Яловичина в солодко-кислому соусі
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 500 г; аджика - 10 мл; масло вершкове - 30 г; кип'ячена вода - 100 мл; цибулина - 1 шт.; борошно - 20 г; томатний сік - 100 мл; помідори - 1 шт.; свіжа петрушка - 05 пучка; цукор - 20 г; сіль - 10 р. Приготування Для приготування цього оригінального блюда, беремо яловичину, промиваємо і очищаємо м'ясо від пленочек і сухожиль. Потім ріжемо на пластинки, кожну з яких трохи відбиваємо і шаткуємо дрібними шматочками, після чого обсмажуємо в чавунному казані на розтопленому вершковому маслечко.
Пасеруємо всі разом, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Дрібними кубиками нарізаємо свіжий помідор, кидаємо його до овочів, всипаємо борошно, швиденько перемішуємо і вливаємо томатний сік , змішаний з кип'яченою водою.
Тепер приправляємо страву сіллю і цукром. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою до м'якості яловичини. В самому кінці до м'ясного соусу додаємо вже готову аджику, дрібно посічену зелень, закриваємо кришкою і вимикаємо плиту. Наполягаємо м'ясо 10 хвилин, а потім подаємо його на стіл зі свіжими овочами, відварною картоплею.
Яловичина в солодкому соусі з гарбузом
Інгредієнти: олія рослинна; кмин; цукор і лимонний сік - за смаком; томатний соус - 5 ст. ложок; мелений імбир - 2 ч. ложки; яловича вирізка - 500 г; гарбуз - 300 г; болгарський перець - 2 шт.; консервовані ананаси - 100 г; цибулина - 1 шт. Приготування Гарбуз чистимо, нарізаємо невеликими кубиками і обсмажуємо в глибокому сотейнику на розігрітому маслі. Потім закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин на тихому вогні. Цим часом готуємо поки інші продукти.
Яловичину нарубаем довгими тонкими брусками, перчик - смужками, а цибуля - півкільцями. На сусідній сковорідці невеликими порціями обсмажуємо м'ясо, а потім разом з цибулею перекладаємо всі до гарбузі і тушкуємо хвилин 5.
Після цього додаємо болгарський перчик, перемішуємо, поливаємо томатним соусом, посипаємо кмином і продовжуємо тушкувати під кришкою до м'якості близько 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності викладаємо консервовані ананаси, заправляємо меленим імбиром, солимо і перчимо за смаком. Для коригування кисло-солодкого смаку додаємо лимонний сік і трохи сахарим блюдо.
Яловичина під кисло-солодким соусом з локшиною
Інгредієнти: кетчуп - 30 мл; перець чилі - 1 шт.; зелена цибуля - 200 р; мед - 30 мл; масло рослинне - 50 мл; м'якоть яловичини - 350 г; борошно - 50 р; соєвий соус - 30 мл; кріп - 100 г; печериці - 150 г; спагетті - 200 г; болгарський перець - 150 р. Приготування Яловичину обробляємо, промиваємо та нарізаємо тонкими брусочками. Потім посипаємо м'ясо борошном, для отримання золотистої хрусткої скоринки, і обсмажуємо його на гарячій сковороді в рослинному маслечко.
Тепер займемося овочами. Щоб наше блюдо вийшло пікантним і трохи гострим, додаємо трохи пекучого перчика, подрібненого соломкою. Інші овочі вибираємо за своїм смаком: можете взяти болгарський перець, зелений лук і шампіньйони. Всі шаткуємо тонкою соломкою.
Далі відварюємо до напівготовності локшину. На сковороді пасеруємо печериці, додаємо трохи меду і перчик. Після цього викладаємо в овочі, яловичину, заливаємо соєвим соусом і кладемо кілька ложок кетчупу. У сковороду викладаємо локшину, посипаємо свіжим кропом і зеленою цибулькою. Тримаємо страву ще 3 хвилинки на вогні, а потім перемішуємо і ставимо на стіл!