Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рагу з м'ясом

21-03-2015, 19:33
1 784
Рагу з м'ясом
Рагу з м'ясом - просте блюдо, яке порадує вас не тільки насиченим ароматом, але і приголомшливим смаком. До того ж воно містить безліч мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для організму. Давайте дізнаємося з вами як приготувати рагу з м'ясом.

Рагу з м'ясом у горщиках


Інгредієнти:

  • свинина - 250 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • свіжа зелень;

  • масло рослинне для обсмажування.


  • Для соусу:

  • масло вершкове - 25 г;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • сметана - 25 ст. ложки;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • м'ясний бульйон - 200 мл


  • Приготування
    Для приготування рагу з овочів з м'ясом картопля чистимо, нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім розкладаємо його першим шаром по горщикам і трохи підсолюємо і перчимо. М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо, поки не підрум'яниться на рослинному маслі. Ріпчаста цибулька очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і додаємо до м'яса, продовжуючи обсмажувати на середньому вогні, ще хвилинки 3-5.
    Цим часом очищаємо від насіння болгарський перчик і рубаємо його тонкими смужками, викладаючи до м'яса. Потім м'ясо з овочами розкладаємо поверх картоплі по горщикам, підсолюємо і переходимо до приготування соусу. Борошно обсмажуємо до ніжно-коричневого відтінку на сухій сковорідці, додаємо вершкове масло, кладемо сметану і томатну пасту. Ретельно перемішуємо масу, приправляємо спеціями за смаком і потихеньку, не перестаючи помішувати, вливаємо гаряче м'ясний бульйон . Тушкуємо все ще хвилин 5 і знімаємо з вогню в той момент, коли соус почне густіти.
    Тепер заливаємо їм вміст горщиків, накриваємо їх кришками і відправляємо їх у холодну духовку. Після цього її запалюємо, прогріваємо до 180 градусів і готуємо картопляне рагу з м'ясом приблизно 40-50 хвилин. При подачі на стіл заправляємо страву сметаною і посипаємо свіжою зеленню.

    Рагу з м'ясом і овочами


    Інгредієнти:

  • свіжа м'якоть яловичини - 1 кг;

  • картопля - 800 г;

  • стручкова квасоля - 500 г;

  • морква - 3 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • свіжий кріп;

  • олія рослинна;

  • помідор - 3 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо середніми шматочками. У сковороду наливаємо масло, ставимо її на вогонь, викладаємо картоплю і обсмажуємо з усіх боків близько 5 хвилин, постійно перемішуючи лопаткою. Потім злегка підсолюємо і викладаємо у вільну миску. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, нарізаємо спочатку вздовж, а потім поперек соломкою.
    З помідорів знімаємо шкірку, попередньо опустивши їх на 15-20 секунд в каструлю з киплячою водою. Після цього перекладаємо томат в чашу блендера і подрібнюємо до однорідного рідкого стану на середній швидкості. Тепер, коли все підготовлено, ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло, кидаємо цибулька і пасеруємо його до м'якості. Потім додаємо шматочки моркви і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Далі заливаємо обжарку свіжим томатним пюре і тушкуємо все протягом 15-20 хвилин.
    Рагу з м'ясом
    По закінченню цього часу кидаємо подрібнену зелень кропу і підсолюємо. Стручки квасолі гарненько промиваємо, викладаємо на обробну дошку, зрізаємо хвостики і нарізаємо на однакові шматочки. Яловичину обробляємо, зрізаємо з м'яса плівку і рубаємо середніми кубиками. М'ясо злегка солимо, приправляємо перцем і обсмажуємо на окремій сковороді 25 хвилин, щоб не пересушити його.
    Потім перекладаємо його в казан, додаємо стручкову квасолю, зверху викладаємо картоплю і заливаємо все овочевою заправкою. Додаємо спеції за смаком, паприку, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин до готовності. Далі перекладаємо рагу з картоплею і м'ясом в блюдо і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з яловичини
    Рагу з яловичини
    Сьогодні ми будемо радувати всіх любителів російської кухні простими і цікавими рецептами рагу з яловичини. Гаряче м'ясне блюдо неодмінно здивує
    Рагу з індички
    Рагу з індички
    Овочеве рагу смачне і корисне блюдо. Його склад може бути різним в залежності від інгредієнтів. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально
    Рагу з баранини
    Рагу з баранини
    Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
    Грибне рагу
    Грибне рагу
    Грибне рагу - це одна з тих страв, яке доречно на столі і доступно до приготування круглий рік. Поява перевих літніх грибів наштовхнуло нас на
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Картопляне рагу
    Картопляне рагу
    Картопляне рагу - проста й ситна страва для повсякденного столу, з рецептами якого, напевно, знайомі багато господині. І сьогодні ми хочемо вам