Рагу з м'ясом - просте блюдо, яке порадує вас не тільки насиченим ароматом, але і приголомшливим смаком. До того ж воно містить безліч мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для організму. Давайте дізнаємося з вами як приготувати рагу з м'ясом.
Рагу з м'ясом у горщиках
Інгредієнти: свинина - 250 г; картопля - 5 шт.; цибулина - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; свіжа зелень; масло рослинне для обсмажування. Для соусу:
масло вершкове - 25 г; борошно - 15 ст. ложки; сметана - 25 ст. ложки; томатна паста - 1 ст. ложка; м'ясний бульйон - 200 мл Приготування Для приготування рагу з овочів з м'ясом картопля чистимо, нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім розкладаємо його першим шаром по горщикам і трохи підсолюємо і перчимо. М'ясо обробляємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо, поки не підрум'яниться на рослинному маслі. Ріпчаста цибулька очищаємо від лушпиння, шаткуємо півкільцями і додаємо до м'яса, продовжуючи обсмажувати на середньому вогні, ще хвилинки 3-5.
Цим часом очищаємо від насіння болгарський перчик і рубаємо його тонкими смужками, викладаючи до м'яса. Потім м'ясо з овочами розкладаємо поверх картоплі по горщикам, підсолюємо і переходимо до приготування соусу. Борошно обсмажуємо до ніжно-коричневого відтінку на сухій сковорідці, додаємо вершкове масло, кладемо сметану і томатну пасту. Ретельно перемішуємо масу, приправляємо спеціями за смаком і потихеньку, не перестаючи помішувати, вливаємо гаряче м'ясний бульйон . Тушкуємо все ще хвилин 5 і знімаємо з вогню в той момент, коли соус почне густіти.
Тепер заливаємо їм вміст горщиків, накриваємо їх кришками і відправляємо їх у холодну духовку. Після цього її запалюємо, прогріваємо до 180 градусів і готуємо картопляне рагу з м'ясом приблизно 40-50 хвилин. При подачі на стіл заправляємо страву сметаною і посипаємо свіжою зеленню.
Рагу з м'ясом і овочами
Інгредієнти: свіжа м'якоть яловичини - 1 кг; картопля - 800 г; стручкова квасоля - 500 г; морква - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; свіжий кріп; олія рослинна; помідор - 3 шт.; спеції. Приготування Отже, картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо середніми шматочками. У сковороду наливаємо масло, ставимо її на вогонь, викладаємо картоплю і обсмажуємо з усіх боків близько 5 хвилин, постійно перемішуючи лопаткою. Потім злегка підсолюємо і викладаємо у вільну миску. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо, нарізаємо спочатку вздовж, а потім поперек соломкою.
З помідорів знімаємо шкірку, попередньо опустивши їх на 15-20 секунд в каструлю з киплячою водою. Після цього перекладаємо томат в чашу блендера і подрібнюємо до однорідного рідкого стану на середній швидкості. Тепер, коли все підготовлено, ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло, кидаємо цибулька і пасеруємо його до м'якості. Потім додаємо шматочки моркви і обсмажуємо 5 хвилин, помішуючи. Далі заливаємо обжарку свіжим томатним пюре і тушкуємо все протягом 15-20 хвилин.
По закінченню цього часу кидаємо подрібнену зелень кропу і підсолюємо. Стручки квасолі гарненько промиваємо, викладаємо на обробну дошку, зрізаємо хвостики і нарізаємо на однакові шматочки. Яловичину обробляємо, зрізаємо з м'яса плівку і рубаємо середніми кубиками. М'ясо злегка солимо, приправляємо перцем і обсмажуємо на окремій сковороді 25 хвилин, щоб не пересушити його.
Потім перекладаємо його в казан, додаємо стручкову квасолю, зверху викладаємо картоплю і заливаємо все овочевою заправкою. Додаємо спеції за смаком, паприку, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин до готовності. Далі перекладаємо рагу з картоплею і м'ясом в блюдо і подаємо.