Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляне рагу

Картопляне рагу

17-03-2015, 21:41
10 581
Картопляне рагу
Картопляне рагу - це досить просте, повсякденне блюдо, яким під час постів харчувалися ще навіть наші предки. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів і дізнаємося, як приготувати смачне картопляне рагу і нагодувати всю сім'ю.

Картопляне рагу з овочами


Інгредієнти:

  • помідори - 500 г;

  • картопля - 900 г;

  • перець болгарський - 500 г;

  • баклажани - 2 шт.;

  • оливкова олія - 150 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • стебло селери - за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо. Баклажани нарізаємо соломкою, підсолюємо і кладемо під прес між двома дошками. Картоплю і цибулю чистимо, цибулю шаткуємо півкільцями, а картопля рубаємо кубиками. Перець обробляємо, видаляємо насіння і плодоніжку, нарізаємо соломкою. Селера дрібно рубаємо, а листочки базиліка рвемо руками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і протираємо м'якоть через сито.
    У казані розігріваємо масло, пасеруємо на ньому цибулю і селеру. Потім кладемо картоплю, перемішуємо і хвилин через 10 вливаємо томатний сік доводимо все до кипіння і викладаємо інші овочі. Підсолюємо за смаком, перчимо і тушкуємо на дуже слабенькому вогні 20 хвилин. Подаємо картопляне рагу холодним, посипавши подрібненим базиліком.

    Картопляне рагу з грибами


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • гриби - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    У посуді з товстим дном розігріваємо масло, викладаємо дрібно нашатковану цибулю і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо крупно нарізану моркву і смажимо овочі пару хвилин, постійно заважаючи. Далі додаємо гриби і тушкуємо до повного випаровування рідини. Додаємо в каструлю крупно нарізану картоплю, вливаємо склянку бульйону, приправляємо спеціями і тушкуємо близько 10 хвилин. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води, виливаємо в каструлю, тушкуємо масу ще 3-5 хвилин, заважаючи. В кінці заправляємо рагу свіжою зеленню і часником.

    Картопляне рагу з капустою


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 900 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • томатна заправка - 300 мл;

  • морква - 300 г;

  • картопля - 400 г;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • сухий базилік - за бажанням;

  • лавровий лист - 3 шт.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо на великі кубики і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору на рослинній маслечко. Морква шаткуємо на крупній тертці, додаємо до цибулі і пасеруємо. Капусту крупно рубаємо, мнемо руками, підсолюємо і викладаємо в сковороду з обсмаженням. Все ретельно перемішуємо, додаємо очищену і нарізану великими кубиками картоплю. Потім зменшуємо вогонь, кладемо перетерті томати, лаврушечку і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 45 помішуючи. Готове рагу знімаємо з плити, даємо страві настоятися 5 хвилин під кришкою, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл, посипавши свіжою зеленню.

    Рецепт картопляного рагу з м'ясом


    Інгредієнти:
    Картопляне рагу

  • картопля - 6 шт.;

  • морква - 5 шт.;

  • м'ясо - 400 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції - за смаком;

  • кріп - 1 пучок.


  • Приготування
    Для приготування картопляного рагу в мультиварці, м'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, шаткуємо брусочками, а моркву натираємо на тертці. Тепер кладемо всі інгредієнти в чашу мультиварки, підсолюємо за смаком, приправляємо спеціями і заливаємо двома склянками холодної води. Можна за смаком додати трохи сметани. Потім вибираємо програму «Гасіння» і готуємо страву до звукового сигналу. В самому кінці посипаємо все зеленню, кидаємо часник і тушкуємо картопляне рагу з м'ясом ще хвилин десять.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рагу з м'ясом
    Рагу з м'ясом
    Рагу з м'ясом - просте і смачне блюдо, яке приготувати досить легко. І в цьому вам допоможуть цікаві рецепти з нашої статті. Таке корисне страву
    Рагу з індички
    Рагу з індички
    Овочеве рагу смачне і корисне блюдо. Його склад може бути різним в залежності від інгредієнтів. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально
    Рагу з баранини
    Рагу з баранини
    Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
    Овочеве рагу з грибами
    Овочеве рагу з грибами
    Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
    Грибне рагу
    Грибне рагу
    Грибне рагу - це одна з тих страв, яке доречно на столі і доступно до приготування круглий рік. Поява перевих літніх грибів наштовхнуло нас на
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення