Картопляне рагу
Картопляне рагу - це досить просте, повсякденне блюдо, яким під час постів харчувалися ще навіть наші предки. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів і дізнаємося, як приготувати смачне картопляне рагу і нагодувати всю сім'ю.
Інгредієнти:
помідори - 500 г;
картопля - 900 г;
перець болгарський - 500 г;
баклажани - 2 шт.;
оливкова олія - 150 мл;
цибулина - 1 шт.;
стебло селери - за бажанням;
спеції.
Приготування
Всі овочі промиваємо. Баклажани нарізаємо соломкою, підсолюємо і кладемо під прес між двома дошками. Картоплю і цибулю чистимо, цибулю шаткуємо півкільцями, а картопля рубаємо кубиками. Перець обробляємо, видаляємо насіння і плодоніжку, нарізаємо соломкою. Селера дрібно рубаємо, а листочки базиліка рвемо руками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і протираємо м'якоть через сито.
У казані розігріваємо масло, пасеруємо на ньому цибулю і селеру. Потім кладемо картоплю, перемішуємо і хвилин через 10 вливаємо томатний сік доводимо все до кипіння і викладаємо інші овочі. Підсолюємо за смаком, перчимо і тушкуємо на дуже слабенькому вогні 20 хвилин. Подаємо картопляне рагу холодним, посипавши подрібненим базиліком.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
гриби - 500 г;
морква - 1 шт.;
цибулина - 2 шт.;
крохмаль - 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
У посуді з товстим дном розігріваємо масло, викладаємо дрібно нашатковану цибулю і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо крупно нарізану моркву і смажимо овочі пару хвилин, постійно заважаючи. Далі додаємо гриби і тушкуємо до повного випаровування рідини. Додаємо в каструлю крупно нарізану картоплю, вливаємо склянку бульйону, приправляємо спеціями і тушкуємо близько 10 хвилин. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води, виливаємо в каструлю, тушкуємо масу ще 3-5 хвилин, заважаючи. В кінці заправляємо рагу свіжою зеленню і часником.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 900 г;
цибулина - 2 шт.;
томатна заправка - 300 мл;
морква - 300 г;
картопля - 400 г;
масло рослинне - 50 мл;
сухий базилік - за бажанням;
лавровий лист - 3 шт.
Приготування
Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо на великі кубики і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору на рослинній маслечко. Морква шаткуємо на крупній тертці, додаємо до цибулі і пасеруємо. Капусту крупно рубаємо, мнемо руками, підсолюємо і викладаємо в сковороду з обсмаженням. Все ретельно перемішуємо, додаємо очищену і нарізану великими кубиками картоплю. Потім зменшуємо вогонь, кладемо перетерті томати, лаврушечку і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 45 помішуючи. Готове рагу знімаємо з плити, даємо страві настоятися 5 хвилин під кришкою, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл, посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
морква - 5 шт.;
м'ясо - 400 г;
часник - 3 зубчики;
спеції - за смаком;
кріп - 1 пучок.
Приготування
Для приготування картопляного рагу в мультиварці, м'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, шаткуємо брусочками, а моркву натираємо на тертці. Тепер кладемо всі інгредієнти в чашу мультиварки, підсолюємо за смаком, приправляємо спеціями і заливаємо двома склянками холодної води. Можна за смаком додати трохи сметани. Потім вибираємо програму «Гасіння» і готуємо страву до звукового сигналу. В самому кінці посипаємо все зеленню, кидаємо часник і тушкуємо картопляне рагу з м'ясом ще хвилин десять.
Картопляне рагу з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі промиваємо. Баклажани нарізаємо соломкою, підсолюємо і кладемо під прес між двома дошками. Картоплю і цибулю чистимо, цибулю шаткуємо півкільцями, а картопля рубаємо кубиками. Перець обробляємо, видаляємо насіння і плодоніжку, нарізаємо соломкою. Селера дрібно рубаємо, а листочки базиліка рвемо руками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і протираємо м'якоть через сито.
У казані розігріваємо масло, пасеруємо на ньому цибулю і селеру. Потім кладемо картоплю, перемішуємо і хвилин через 10 вливаємо томатний сік доводимо все до кипіння і викладаємо інші овочі. Підсолюємо за смаком, перчимо і тушкуємо на дуже слабенькому вогні 20 хвилин. Подаємо картопляне рагу холодним, посипавши подрібненим базиліком.
Картопляне рагу з грибами
Інгредієнти:
Приготування
У посуді з товстим дном розігріваємо масло, викладаємо дрібно нашатковану цибулю і пасеруємо до золотистого кольору. Потім додаємо крупно нарізану моркву і смажимо овочі пару хвилин, постійно заважаючи. Далі додаємо гриби і тушкуємо до повного випаровування рідини. Додаємо в каструлю крупно нарізану картоплю, вливаємо склянку бульйону, приправляємо спеціями і тушкуємо близько 10 хвилин. Крохмаль розвести в половині склянки холодної води, виливаємо в каструлю, тушкуємо масу ще 3-5 хвилин, заважаючи. В кінці заправляємо рагу свіжою зеленню і часником.
Картопляне рагу з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю чистимо, нарізаємо на великі кубики і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору на рослинній маслечко. Морква шаткуємо на крупній тертці, додаємо до цибулі і пасеруємо. Капусту крупно рубаємо, мнемо руками, підсолюємо і викладаємо в сковороду з обсмаженням. Все ретельно перемішуємо, додаємо очищену і нарізану великими кубиками картоплю. Потім зменшуємо вогонь, кладемо перетерті томати, лаврушечку і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 45 помішуючи. Готове рагу знімаємо з плити, даємо страві настоятися 5 хвилин під кришкою, а потім розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл, посипавши свіжою зеленню.
Рецепт картопляного рагу з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування картопляного рагу в мультиварці, м'ясо промиваємо, обробляємо і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, шаткуємо брусочками, а моркву натираємо на тертці. Тепер кладемо всі інгредієнти в чашу мультиварки, підсолюємо за смаком, приправляємо спеціями і заливаємо двома склянками холодної води. Можна за смаком додати трохи сметани. Потім вибираємо програму «Гасіння» і готуємо страву до звукового сигналу. В самому кінці посипаємо все зеленню, кидаємо часник і тушкуємо картопляне рагу з м'ясом ще хвилин десять.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з м'ясом
Рагу з м'ясом - просте і смачне блюдо, яке приготувати досить легко. І в цьому вам допоможуть цікаві рецепти з нашої статті. Таке корисне страву
Рагу з індички
Овочеве рагу смачне і корисне блюдо. Його склад може бути різним в залежності від інгредієнтів. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Грибне рагу
Грибне рагу - це одна з тих страв, яке доречно на столі і доступно до приготування круглий рік. Поява перевих літніх грибів наштовхнуло нас на
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення