Абрикосовий соус
Поєднання солодких абрикосів і м'яса може здатися дивним, але насправді вони чудово доповнюють один одного. Кисло-солодкий смак соусу з абрикосів відтіняє смак смаженого м'яса. Пропонуємо рецепти абрикосового соусу, придатні і для швидкого приготування і для тривалого зберігання.
Інгредієнти:
абрикоси - 2 кг;
вода - 1/2 ст.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
часник - 1 невелика головка;
болгарський - 3 шт.;
гострий червоний перець - 1/2 стручка;
оцет 6% - за смаком;
коріандр, чорний перець, прованські трави, паприка - за смаком.
Приготування
Абрикоси моєму і розламуємо навпіл, викладаємо в каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо на середній вогонь. Тушкуємо протягом 20 хвилин. Цибулю і болгарський перець ріжемо кубиками, додаємо до абрикосам. Варимо, поки цибуля і перець не стануть м'якими, солимо і перчимо до смаку, додаємо оцет. Додаємо подрібнений часник і гострий перець. Додаємо спеції за смаком, знімаємо каструлю з плити. Перемішуємо все блендером, коригуємо смак соусу при необхідності. Ставимо знову на плиту і доводимо до кипіння. Розливаємо соус в стерилізовані банки і закрити кришками. Зберігаємо в холоді.
У цьому варіанті абрикосовий соус можна зберігати, він вживається відразу після приготування.
Інгредієнти:
сушені абрикоси (курага) - 200 г;
вода - 800 мл;
цукор-1ч. ложка;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Промиваємо курагу і замочуємо в холодній воді на 2 години. Ставимо курагу в цій воді на вогонь і кип'ятити 20 хвилин, не даючи сильно кипіти. Вимикаємо плиту, зливаємо воду, курагу подрібнюємо блендером або через сито. Додаємо 1 ч. ложку цукру, сіль і спеції. Потім ставимо суміш на вогонь і, довівши до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини, поки соус не загусне. Перед подачею охолодити.
Любителі кисло-солодких соусів можуть також випробувати рецепти медово-гірчичного , або гранатового соусів , які не тільки відтіняють смак м'яса, але й послужать прекрасною заправкою для салатів.
Абрикосовий соус - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси моєму і розламуємо навпіл, викладаємо в каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо на середній вогонь. Тушкуємо протягом 20 хвилин. Цибулю і болгарський перець ріжемо кубиками, додаємо до абрикосам. Варимо, поки цибуля і перець не стануть м'якими, солимо і перчимо до смаку, додаємо оцет. Додаємо подрібнений часник і гострий перець. Додаємо спеції за смаком, знімаємо каструлю з плити. Перемішуємо все блендером, коригуємо смак соусу при необхідності. Ставимо знову на плиту і доводимо до кипіння. Розливаємо соус в стерилізовані банки і закрити кришками. Зберігаємо в холоді.
Приготування абрикосового соусу
У цьому варіанті абрикосовий соус можна зберігати, він вживається відразу після приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо курагу і замочуємо в холодній воді на 2 години. Ставимо курагу в цій воді на вогонь і кип'ятити 20 хвилин, не даючи сильно кипіти. Вимикаємо плиту, зливаємо воду, курагу подрібнюємо блендером або через сито. Додаємо 1 ч. ложку цукру, сіль і спеції. Потім ставимо суміш на вогонь і, довівши до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини, поки соус не загусне. Перед подачею охолодити.
Любителі кисло-солодких соусів можуть також випробувати рецепти медово-гірчичного , або гранатового соусів , які не тільки відтіняють смак м'яса, але й послужать прекрасною заправкою для салатів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервовані абрикоси
Влітку ми хочемо якомога сильніше насититися енергією ласкавого сонечка і порадувати свій організм натуральними вітамінами, якими щедро обдаровує нас
Компот з абрикосів
Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
Варення з абрикосів
Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
Самогон з абрикосів
Самогон з абрикосів - при його правильно приготуванні дуже приємний алкогольний напій. В технології його створення при наявності самогонного апарата
Абрикосовий сік
У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І