Абрикосовий сік
Абрикос - дуже смачний і дуже корисний фрукт, в ньому містяться різні корисні речовини: каротиноїди, вітаміни, мікроелементи, сполуки калію і заліза, натуральна фруктоза. Вживання абрикосів покращує кровотворення і роботу печінки, а також травної, серцевосудинної і видільної систем організму людини.
У сезон можна приготувати смачний абрикосовий сік у домашніх умовах - він, безумовно, сподобається і дітям, і дорослим.
Приготування
Промиті стиглі абрикоси розберемо на половинки, видалити залишки плодоніжок і кісточки. За допомогою блендера або комбайна доведемо до однорідного стану. І все, можна пити. Користь такого абрикосового соку безсумнівна, оскільки м'якоть абрикоса, крім всього іншого, містить і корисні рослинні волокна. Не будемо псувати сік цукром, абрикос досить солодкий сам по собі.
Кісточки абрикосів можна розбити, витягти ядерця і прожарити на сухій сковороді. З абрикосовим соком - дуже гармонійно. Діти, які спостерігають за процесом і залучені до нього, будуть в захваті.
Щоб отримати абрикосовий сік без м'якоті (наприклад, він вам потрібен для коктейлів) поставте сито на миску і налийте в нього сік (краще трохи охолоджений або сито має бути металевим). Акуратно допоможіть соку стекти з допомогою лопатки. Якщо хочете більшою мірою чистоти - сік проціджують через фільтр з чистої марлі, складеної в декілька шарів.
Щоб приготувати яблучно-абрикосовий сік, змішайте яблучний сік з абрикосовим в бажаної пропорції. Соки можуть бути як з м'якоттю, так і без неї, вже проціджений. Як тільки отримали свіжий яблучний сік, відразу додайте в нього сік лимона, щоб не потемнів.
Абрикосовий сік з м'якоттю або без, так само як і яблучно-абрикосовий сік, можна закочувати на зиму, правда, користі від нього буде менше, оскільки деякі корисні речовини руйнуються при термічній обробці.
Інгредієнти:
свіжий абрикосовий або яблучно-абрикосовий сік з м'якоттю - 3 літри;
сік 1-2 лимонів;
цукор-пісок (необов'язковий компонент) - близько 3 ст. ложок.
Приготування
Свіжоотриманий сік (з м'якоттю або без) з лимонним соком доводимо до кипіння в чистій емальованій каструлі (можна додати цукор). Зменшуємо вогонь і кип'ятимо при постійному помішуванні протягом 3-5 хвилин. Заливаємо в стерилізовані банки і закатуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Взимку такі заготовки, безсумнівно, порадують всіх і допоможуть уникнути авітамінозу. Зберігаємо банки в сухому приміщенні при плюсовій температурі (на заскленій веранді або балконі, в коморі).
У сезон можна приготувати смачний абрикосовий сік у домашніх умовах - він, безумовно, сподобається і дітям, і дорослим.
Рецепт абрикосового соку
Приготування
Промиті стиглі абрикоси розберемо на половинки, видалити залишки плодоніжок і кісточки. За допомогою блендера або комбайна доведемо до однорідного стану. І все, можна пити. Користь такого абрикосового соку безсумнівна, оскільки м'якоть абрикоса, крім всього іншого, містить і корисні рослинні волокна. Не будемо псувати сік цукром, абрикос досить солодкий сам по собі.
Кісточки абрикосів можна розбити, витягти ядерця і прожарити на сухій сковороді. З абрикосовим соком - дуже гармонійно. Діти, які спостерігають за процесом і залучені до нього, будуть в захваті.
Щоб отримати абрикосовий сік без м'якоті (наприклад, він вам потрібен для коктейлів) поставте сито на миску і налийте в нього сік (краще трохи охолоджений або сито має бути металевим). Акуратно допоможіть соку стекти з допомогою лопатки. Якщо хочете більшою мірою чистоти - сік проціджують через фільтр з чистої марлі, складеної в декілька шарів.
Щоб приготувати яблучно-абрикосовий сік, змішайте яблучний сік з абрикосовим в бажаної пропорції. Соки можуть бути як з м'якоттю, так і без неї, вже проціджений. Як тільки отримали свіжий яблучний сік, відразу додайте в нього сік лимона, щоб не потемнів.
Абрикосовий сік з м'якоттю або без, так само як і яблучно-абрикосовий сік, можна закочувати на зиму, правда, користі від нього буде менше, оскільки деякі корисні речовини руйнуються при термічній обробці.
Абрикосовий сік на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Свіжоотриманий сік (з м'якоттю або без) з лимонним соком доводимо до кипіння в чистій емальованій каструлі (можна додати цукор). Зменшуємо вогонь і кип'ятимо при постійному помішуванні протягом 3-5 хвилин. Заливаємо в стерилізовані банки і закатуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо банки і накриваємо старою ковдрою до повного охолодження.
Взимку такі заготовки, безсумнівно, порадують всіх і допоможуть уникнути авітамінозу. Зберігаємо банки в сухому приміщенні при плюсовій температурі (на заскленій веранді або балконі, в коморі).
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з абрикосів
Що може бути краще, ніж в морозну, сніжну зиму, зібратися за столом і відкривши баночку з ароматними консервованими абрикосами, відразу відчути смак
Компот з абрикосів
Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
Абрикосовий лікер
Домашній абрикосовий лікер - безпечний і натуральний продукт, який можна вживати не тільки в чистому вигляді, але і додавати у коктейлі або
Абрикосове вино в домашніх умовах
Вино, приготоване в домашніх умовах, безумовно, має особливий смак і аромат. Особливо ніжним і вишуканим воно виходить із плодів абрикоса. Такий
Пиріг з абрикосовим варенням
Пиріг з абрикосовим варенням відноситься до бабусиної кухні, адже саме наші бабусі готують для нас такі смачні десерти. Спробуйте і ви зробити дане