Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосовий джем - рецепт

Абрикосовий джем - рецепт

16-03-2015, 11:25
3 018
Абрикосовий джем - рецепт
Абрикос - дуже корисний і смачний фрукт, в ньому міститься безліч різних вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, краще всього їсти абрикоси в свіжому вигляді або в'яленому (відомий сухофрукт курага ). Однак можна приготувати і абрикосовий джем.
Розповімо, як приготувати абрикосовий джем з мінімальною кількістю цукру (до слова сказати, в абрикосах і так багато фруктози).

Рецепт абрикосового джему


Інгредієнти:

  • стиглі абрикоси - 1 кг плодів (вказана вага без кісточок);

  • цукор-пісок вітчизняного виробництва - близько 500-700 г;

  • сік лимона - 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Абрикоси вимиємо холодною водою, розділимо на половинки і видалити кісточки.
    Поміщаємо абрикоси в мокрий таз або каструлю (емальований без вад або алюмінієвий), пересипаючи фрукти цукром на 3-5 годин, щоб плоди добре пустили сік.
    Поставимо ємність на вогонь, додати трохи лимонного соку і, ретельно перемішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, доведемо до кипіння на середньо-слабкому вогні. Зменшуємо вогонь і проварюємо при мінімальному вогні протягом 10 хвилин, періодично знімаємо пінку.
    Трохи охолоджуємо і з допомогою заглибного блендера доводимо до стану пюре. Ще раз доводимо до кипіння на слабкому вогні і проварюємо, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Джем повинен загуснути. Капніть джемом на блюдце, якщо крапля не розтікається, значить, джем готовий.
    Готовий абрикосовий джем можна закатати в стерилізовані банки і зберігати на заскленій веранді або лоджії.
    Абрикосовий джем добре подавати з чаєм, ройбушем, каркаде або мате.
    Також з абрикосовим джемом можна готувати пироги, торти, тістечка, рулети, печиво, інші кондитерські вироби і різні десерти.

    Сирно-шоколадний рулет з абрикосовим джемом


    Інгредієнти:

  • сир - близько 600 г;

  • борошно пшеничне - 5-8 ст. ложок;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • вершки молочні натуральні - 3 ст. ложки;

  • какао-порошок - 2-3 ст. ложки;

  • цукор-пісок - 2 ст. ложки;

  • ваніль - 1 щіпка;

  • абрикосовий джем.


  • Приготування
    З'єднуємо в гуртку какао з цукром, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок, додаємо вершки і розчиняємо при легкому підігріванні. Остуджуємо.
    Абрикосовий джем - рецепт
    Сир з'єднайте з борошном в мисці, перемішуємо виделкою. Борошно попередньо просіваємо. Додаємо яйця і вершково-шоколадну суміш. Промешиваем тісто ретельно і формуємо з нього прямокутний пласт на шматку плівки або паперу. Відступивши від краю сантиметра 3 накладаємо вздовж товсту поздовжню смугу джему.
    Загортаємо рулет, потім розгортаємо папір і поміщаємо виріб на простеленний такий же кухарський папером деко. Випікаємо при температурі близько 200 градусів протягом близько 30 хвилин. Розрізаємо після того, як рулет охолоне. Подаємо з чаєм або кавою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
    Абрикосовий сік
    Абрикосовий сік
    У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І
    Джем в хлібопічці - рецепт
    Джем в хлібопічці - рецепт
    Джем - просте і смачне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Приготувати його можна як на плиті, так і використовуючи сучасні кухонні пристрої. І
    Слойки з джемом
    Слойки з джемом
    Любите домашню випічку? Тоді пропонуємо вам смачні рецепти створення слойок з джемом. Таке ласощі сподобається і дітям і дорослим і чудово підійде
    Пиріг з джемом
    Пиріг з джемом
    Пироги - це смачне і поживне ласощі, яке обожнюють як дорослі, так і діти. Начинка для них може бути сама різна. І зараз ми поділимося з вами
    Кростата з джемом
    Кростата з джемом
    Кростата - це італійський відкритий пиріг, який готується з різноманітними солодкими начинками. І сьогодні ми розглянемо кілька рецептів створення