Абрикосовий джем - рецепт

Розповімо, як приготувати абрикосовий джем з мінімальною кількістю цукру (до слова сказати, в абрикосах і так багато фруктози).
Рецепт абрикосового джему
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси вимиємо холодною водою, розділимо на половинки і видалити кісточки.
Поміщаємо абрикоси в мокрий таз або каструлю (емальований без вад або алюмінієвий), пересипаючи фрукти цукром на 3-5 годин, щоб плоди добре пустили сік.
Поставимо ємність на вогонь, додати трохи лимонного соку і, ретельно перемішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, доведемо до кипіння на середньо-слабкому вогні. Зменшуємо вогонь і проварюємо при мінімальному вогні протягом 10 хвилин, періодично знімаємо пінку.
Трохи охолоджуємо і з допомогою заглибного блендера доводимо до стану пюре. Ще раз доводимо до кипіння на слабкому вогні і проварюємо, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Джем повинен загуснути. Капніть джемом на блюдце, якщо крапля не розтікається, значить, джем готовий.
Готовий абрикосовий джем можна закатати в стерилізовані банки і зберігати на заскленій веранді або лоджії.
Абрикосовий джем добре подавати з чаєм, ройбушем, каркаде або мате.
Також з абрикосовим джемом можна готувати пироги, торти, тістечка, рулети, печиво, інші кондитерські вироби і різні десерти.
Сирно-шоколадний рулет з абрикосовим джемом
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо в гуртку какао з цукром, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок, додаємо вершки і розчиняємо при легкому підігріванні. Остуджуємо.

Загортаємо рулет, потім розгортаємо папір і поміщаємо виріб на простеленний такий же кухарський папером деко. Випікаємо при температурі близько 200 градусів протягом близько 30 хвилин. Розрізаємо після того, як рулет охолоне. Подаємо з чаєм або кавою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і

Абрикосовий сік
У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І

Джем в хлібопічці - рецепт
Джем - просте і смачне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Приготувати його можна як на плиті, так і використовуючи сучасні кухонні пристрої. І

Слойки з джемом
Любите домашню випічку? Тоді пропонуємо вам смачні рецепти створення слойок з джемом. Таке ласощі сподобається і дітям і дорослим і чудово підійде

Пиріг з джемом
Пироги - це смачне і поживне ласощі, яке обожнюють як дорослі, так і діти. Начинка для них може бути сама різна. І зараз ми поділимося з вами

Кростата з джемом
Кростата - це італійський відкритий пиріг, який готується з різноманітними солодкими начинками. І сьогодні ми розглянемо кілька рецептів створення