Абрикос - дуже корисний і смачний фрукт, в ньому міститься безліч різних вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, краще всього їсти абрикоси в свіжому вигляді або в'яленому (відомий сухофрукт курага ). Однак можна приготувати і абрикосовий джем.
Розповімо, як приготувати абрикосовий джем з мінімальною кількістю цукру (до слова сказати, в абрикосах і так багато фруктози).
Рецепт абрикосового джему
Інгредієнти: стиглі абрикоси - 1 кг плодів (вказана вага без кісточок); цукор-пісок вітчизняного виробництва - близько 500-700 г; сік лимона - 1-2 ст. ложки. Приготування Абрикоси вимиємо холодною водою, розділимо на половинки і видалити кісточки.
Поміщаємо абрикоси в мокрий таз або каструлю (емальований без вад або алюмінієвий), пересипаючи фрукти цукром на 3-5 годин, щоб плоди добре пустили сік.
Поставимо ємність на вогонь, додати трохи лимонного соку і, ретельно перемішуючи дерев'яною ложкою або лопаткою, доведемо до кипіння на середньо-слабкому вогні. Зменшуємо вогонь і проварюємо при мінімальному вогні протягом 10 хвилин, періодично знімаємо пінку.
Трохи охолоджуємо і з допомогою заглибного блендера доводимо до стану пюре. Ще раз доводимо до кипіння на слабкому вогні і проварюємо, постійно помішуючи, протягом 10 хвилин. Джем повинен загуснути. Капніть джемом на блюдце, якщо крапля не розтікається, значить, джем готовий.
Готовий абрикосовий джем можна закатати в стерилізовані банки і зберігати на заскленій веранді або лоджії.
Абрикосовий джем добре подавати з чаєм, ройбушем, каркаде або мате.
Також з абрикосовим джемом можна готувати пироги, торти, тістечка, рулети, печиво, інші кондитерські вироби і різні десерти.
Сирно-шоколадний рулет з абрикосовим джемом
Інгредієнти: сир - близько 600 г; борошно пшеничне - 5-8 ст. ложок; яйця курячі - 2 шт.; вершки молочні натуральні - 3 ст. ложки; какао-порошок - 2-3 ст. ложки; цукор-пісок - 2 ст. ложки; ваніль - 1 щіпка; абрикосовий джем. Приготування З'єднуємо в гуртку какао з цукром, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок, додаємо вершки і розчиняємо при легкому підігріванні. Остуджуємо.
Сир з'єднайте з борошном в мисці, перемішуємо виделкою. Борошно попередньо просіваємо. Додаємо яйця і вершково-шоколадну суміш. Промешиваем тісто ретельно і формуємо з нього прямокутний пласт на шматку плівки або паперу. Відступивши від краю сантиметра 3 накладаємо вздовж товсту поздовжню смугу джему.
Загортаємо рулет, потім розгортаємо папір і поміщаємо виріб на простеленний такий же кухарський папером деко. Випікаємо при температурі близько 200 градусів протягом близько 30 хвилин. Розрізаємо після того, як рулет охолоне. Подаємо з чаєм або кавою.