Джем з желатином
Джем з желатином виходить настільки смачним, красивим і ароматним, що від нього просто не можна відірватися. Звичайно, на приготування такого ласощі, вам знадобитися набагато більше часу, ніж на звичайне варення, але результат того вартий! Отже, пропонуємо вам кілька рецептів джему з желатином.
Інгредієнти:
малина - 1 кг;
цукор - 15 кг;
лимонна кислота - 10 г;
вода - 300 мл;
желатин - 3 р.
Приготування
Желатин розвести в теплій воді і залишаємо на 15 хвилин. Цим часом перебираємо ягоди малини і перекладаємо в миску. Висипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо малину до кипіння і засікаємо рівно 15 хвилин, помішуючи. Потім збільшуємо вогонь і варимо варення до готовності. В самому кінці вливаємо набряклий желатин і висипаємо лимонну кислоту. Прогріваємо ласощі ще кілька хвилин, а потім розливаємо готовий малиновий джем в чисті банки і закатуємо.
Інгредієнти:
абрикоси - 2 кг;
желатин - 80 г;
цукор - 2 кг.
Приготування
Абрикоси промиваємо і очищаємо від кісточок. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку і викладаємо вийшло пюре в каструлю. Цукор змішуємо з желатином і засипаємо цією сухою сумішшю абрикоси. Залишаємо пюре приблизно на 8 годин, а потім ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо абрикосовий джем до кипіння, варимо його протягом 5 хвилин, розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо і даємо охолонути.
Інгредієнти:
полуниця - 5 кг;
цукор - 4 кг;
лимонна кислота - за смаком;
листовий желатин - 10 шт.
Приготування
Полуницю перебираємо і промиваємо, видаляючи хвостики. Потім кладемо ягоди в каструльку, пересипаємо цукром і даємо настоятися 8 годин. Після цього проварюємо полуницю протягом 15 хвилин, постійно знімаючи пінку. Далі обережно зливаємо половину сиропу і раздавливаем ягоди за допомогою блендера. Додаємо лимонну кислоту і розведений у ягідному сиропі желатин. Гарненько все перемішуємо, ставимо знову полуничний джем на вогонь і варимо до готовності.
Інгредієнти:
вишня - 1 кг;
желатин - 40 г;
цукор - 1 кг.
Приготування
Вишні перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки. Потім перекручуємо ягоди через м'ясорубку і перекладаємо в миску. Цукор з'єднуємо з желатином і засипаємо отриманою сумішшю ягідну масу. Залишаємо пюре на 8 годин, після чого нагріваємо його і варимо 5 хвилин. Після цього наповнюємо стерилізовані банки гарячим джемом і закатуємо.
Джем з малини з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Желатин розвести в теплій воді і залишаємо на 15 хвилин. Цим часом перебираємо ягоди малини і перекладаємо в миску. Висипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо малину до кипіння і засікаємо рівно 15 хвилин, помішуючи. Потім збільшуємо вогонь і варимо варення до готовності. В самому кінці вливаємо набряклий желатин і висипаємо лимонну кислоту. Прогріваємо ласощі ще кілька хвилин, а потім розливаємо готовий малиновий джем в чисті банки і закатуємо.
Варення з абрикосів з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо і очищаємо від кісточок. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку і викладаємо вийшло пюре в каструлю. Цукор змішуємо з желатином і засипаємо цією сухою сумішшю абрикоси. Залишаємо пюре приблизно на 8 годин, а потім ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо абрикосовий джем до кипіння, варимо його протягом 5 хвилин, розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо і даємо охолонути.
Джем з полуниці з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю перебираємо і промиваємо, видаляючи хвостики. Потім кладемо ягоди в каструльку, пересипаємо цукром і даємо настоятися 8 годин. Після цього проварюємо полуницю протягом 15 хвилин, постійно знімаючи пінку. Далі обережно зливаємо половину сиропу і раздавливаем ягоди за допомогою блендера. Додаємо лимонну кислоту і розведений у ягідному сиропі желатин. Гарненько все перемішуємо, ставимо знову полуничний джем на вогонь і варимо до готовності.
Вишневий джем з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Вишні перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки. Потім перекручуємо ягоди через м'ясорубку і перекладаємо в миску. Цукор з'єднуємо з желатином і засипаємо отриманою сумішшю ягідну масу. Залишаємо пюре на 8 годин, після чого нагріваємо його і варимо 5 хвилин. Після цього наповнюємо стерилізовані банки гарячим джемом і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Варення з ірги
Ірга - це дрібні їстівні яблучка червонувато-фіолетового або синювато-чорного кольору. У них містяться вітаміни С і Р, пектини і корисні фруктові
Джем з малини - рецепт
Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали