Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Джем з желатином

Джем з желатином

16-03-2015, 11:32
6 145
Джем з желатином
Джем з желатином виходить настільки смачним, красивим і ароматним, що від нього просто не можна відірватися. Звичайно, на приготування такого ласощі, вам знадобитися набагато більше часу, ніж на звичайне варення, але результат того вартий! Отже, пропонуємо вам кілька рецептів джему з желатином.

Джем з малини з желатином


Інгредієнти:

  • малина - 1 кг;

  • цукор - 15 кг;

  • лимонна кислота - 10 г;

  • вода - 300 мл;

  • желатин - 3 р.


  • Приготування
    Желатин розвести в теплій воді і залишаємо на 15 хвилин. Цим часом перебираємо ягоди малини і перекладаємо в миску. Висипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо малину до кипіння і засікаємо рівно 15 хвилин, помішуючи. Потім збільшуємо вогонь і варимо варення до готовності. В самому кінці вливаємо набряклий желатин і висипаємо лимонну кислоту. Прогріваємо ласощі ще кілька хвилин, а потім розливаємо готовий малиновий джем в чисті банки і закатуємо.

    Варення з абрикосів з желатином


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 2 кг;

  • желатин - 80 г;

  • цукор - 2 кг.


  • Приготування
    Абрикоси промиваємо і очищаємо від кісточок. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку і викладаємо вийшло пюре в каструлю. Цукор змішуємо з желатином і засипаємо цією сухою сумішшю абрикоси. Залишаємо пюре приблизно на 8 годин, а потім ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо абрикосовий джем до кипіння, варимо його протягом 5 хвилин, розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо і даємо охолонути.

    Джем з полуниці з желатином


    Інгредієнти:

  • полуниця - 5 кг;

  • цукор - 4 кг;

  • лимонна кислота - за смаком;

  • листовий желатин - 10 шт.


  • Приготування
    Полуницю перебираємо і промиваємо, видаляючи хвостики. Потім кладемо ягоди в каструльку, пересипаємо цукром і даємо настоятися 8 годин. Після цього проварюємо полуницю протягом 15 хвилин, постійно знімаючи пінку. Далі обережно зливаємо половину сиропу і раздавливаем ягоди за допомогою блендера. Додаємо лимонну кислоту і розведений у ягідному сиропі желатин. Гарненько все перемішуємо, ставимо знову полуничний джем на вогонь і варимо до готовності.

    Вишневий джем з желатином


    Джем з желатином

    Інгредієнти:

  • вишня - 1 кг;

  • желатин - 40 г;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Вишні перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки. Потім перекручуємо ягоди через м'ясорубку і перекладаємо в миску. Цукор з'єднуємо з желатином і засипаємо отриманою сумішшю ягідну масу. Залишаємо пюре на 8 годин, після чого нагріваємо його і варимо 5 хвилин. Після цього наповнюємо стерилізовані банки гарячим джемом і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Джем на зиму
    Джем на зиму
    Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з ірги
    Варення з ірги
    Ірга - це дрібні їстівні яблучка червонувато-фіолетового або синювато-чорного кольору. У них містяться вітаміни С і Р, пектини і корисні фруктові
    Джем з малини - рецепт
    Джем з малини - рецепт
    Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    Желе варення
    Желе варення
    Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали