Джем з желатином виходить настільки смачним, красивим і ароматним, що від нього просто не можна відірватися. Звичайно, на приготування такого ласощі, вам знадобитися набагато більше часу, ніж на звичайне варення, але результат того вартий! Отже, пропонуємо вам кілька рецептів джему з желатином.
Джем з малини з желатином
Інгредієнти: малина - 1 кг; цукор - 15 кг; лимонна кислота - 10 г; вода - 300 мл; желатин - 3 р. Приготування Желатин розвести в теплій воді і залишаємо на 15 хвилин. Цим часом перебираємо ягоди малини і перекладаємо в миску. Висипаємо цукор, вливаємо воду і ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо малину до кипіння і засікаємо рівно 15 хвилин, помішуючи. Потім збільшуємо вогонь і варимо варення до готовності. В самому кінці вливаємо набряклий желатин і висипаємо лимонну кислоту. Прогріваємо ласощі ще кілька хвилин, а потім розливаємо готовий малиновий джем в чисті банки і закатуємо.
Варення з абрикосів з желатином
Інгредієнти: абрикоси - 2 кг; желатин - 80 г; цукор - 2 кг. Приготування Абрикоси промиваємо і очищаємо від кісточок. Потім перекручуємо їх через м'ясорубку і викладаємо вийшло пюре в каструлю. Цукор змішуємо з желатином і засипаємо цією сухою сумішшю абрикоси. Залишаємо пюре приблизно на 8 годин, а потім ставимо посуд на повільний вогонь. Доводимо абрикосовий джем до кипіння, варимо його протягом 5 хвилин, розкладаємо в стерилізовані банки, закатуємо і даємо охолонути.
Джем з полуниці з желатином
Інгредієнти: полуниця - 5 кг; цукор - 4 кг; лимонна кислота - за смаком; листовий желатин - 10 шт. Приготування Полуницю перебираємо і промиваємо, видаляючи хвостики. Потім кладемо ягоди в каструльку, пересипаємо цукром і даємо настоятися 8 годин. Після цього проварюємо полуницю протягом 15 хвилин, постійно знімаючи пінку. Далі обережно зливаємо половину сиропу і раздавливаем ягоди за допомогою блендера. Додаємо лимонну кислоту і розведений у ягідному сиропі желатин. Гарненько все перемішуємо, ставимо знову полуничний джем на вогонь і варимо до готовності.
Вишневий джем з желатином
Інгредієнти: вишня - 1 кг; желатин - 40 г; цукор - 1 кг. Приготування Вишні перебираємо, промиваємо і виймаємо кісточки. Потім перекручуємо ягоди через м'ясорубку і перекладаємо в миску. Цукор з'єднуємо з желатином і засипаємо отриманою сумішшю ягідну масу. Залишаємо пюре на 8 годин, після чого нагріваємо його і варимо 5 хвилин. Після цього наповнюємо стерилізовані банки гарячим джемом і закатуємо.