Вернуться назад Распечатать

Абрикосовий соус

Абрикосовий соус
Поєднання солодких абрикосів і м'яса може здатися дивним, але насправді вони чудово доповнюють один одного. Кисло-солодкий смак соусу з абрикосів відтіняє смак смаженого м'яса. Пропонуємо рецепти абрикосового соусу, придатні і для швидкого приготування і для тривалого зберігання.

Абрикосовий соус - рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси - 2 кг;

  • вода - 1/2 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 1 невелика головка;

  • болгарський - 3 шт.;

  • гострий червоний перець - 1/2 стручка;

  • оцет 6% - за смаком;

  • коріандр, чорний перець, прованські трави, паприка - за смаком.


  • Приготування
    Абрикоси моєму і розламуємо навпіл, викладаємо в каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо на середній вогонь. Тушкуємо протягом 20 хвилин. Цибулю і болгарський перець ріжемо кубиками, додаємо до абрикосам. Варимо, поки цибуля і перець не стануть м'якими, солимо і перчимо до смаку, додаємо оцет. Додаємо подрібнений часник і гострий перець. Додаємо спеції за смаком, знімаємо каструлю з плити. Перемішуємо все блендером, коригуємо смак соусу при необхідності. Ставимо знову на плиту і доводимо до кипіння. Розливаємо соус в стерилізовані банки і закрити кришками. Зберігаємо в холоді.

    Приготування абрикосового соусу



    У цьому варіанті абрикосовий соус можна зберігати, він вживається відразу після приготування.

    Інгредієнти:


  • сушені абрикоси (курага) - 200 г;

  • вода - 800 мл;

  • цукор-1ч. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.



  • Приготування
    Абрикосовий соус
    Промиваємо курагу і замочуємо в холодній воді на 2 години. Ставимо курагу в цій воді на вогонь і кип'ятити 20 хвилин, не даючи сильно кипіти. Вимикаємо плиту, зливаємо воду, курагу подрібнюємо блендером або через сито. Додаємо 1 ч. ложку цукру, сіль і спеції. Потім ставимо суміш на вогонь і, довівши до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини, поки соус не загусне. Перед подачею охолодити.
    Любителі кисло-солодких соусів можуть також випробувати рецепти медово-гірчичного , або гранатового соусів , які не тільки відтіняють смак м'яса, але й послужать прекрасною заправкою для салатів.