Поєднання солодких абрикосів і м'яса може здатися дивним, але насправді вони чудово доповнюють один одного. Кисло-солодкий смак соусу з абрикосів відтіняє смак смаженого м'яса. Пропонуємо рецепти абрикосового соусу, придатні і для швидкого приготування і для тривалого зберігання.
Абрикосовий соус - рецепт
Інгредієнти: абрикоси - 2 кг; вода - 1/2 ст.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; часник - 1 невелика головка; болгарський - 3 шт.; гострий червоний перець - 1/2 стручка; оцет 6% - за смаком; коріандр, чорний перець, прованські трави, паприка - за смаком. Приготування Абрикоси моєму і розламуємо навпіл, викладаємо в каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо на середній вогонь. Тушкуємо протягом 20 хвилин. Цибулю і болгарський перець ріжемо кубиками, додаємо до абрикосам. Варимо, поки цибуля і перець не стануть м'якими, солимо і перчимо до смаку, додаємо оцет. Додаємо подрібнений часник і гострий перець. Додаємо спеції за смаком, знімаємо каструлю з плити. Перемішуємо все блендером, коригуємо смак соусу при необхідності. Ставимо знову на плиту і доводимо до кипіння. Розливаємо соус в стерилізовані банки і закрити кришками. Зберігаємо в холоді.
Приготування абрикосового соусу
У цьому варіанті абрикосовий соус можна зберігати, він вживається відразу після приготування.
Інгредієнти: сушені абрикоси (курага) - 200 г; вода - 800 мл; цукор-1ч. ложка; сіль, спеції - за смаком. Приготування Промиваємо курагу і замочуємо в холодній воді на 2 години. Ставимо курагу в цій воді на вогонь і кип'ятити 20 хвилин, не даючи сильно кипіти. Вимикаємо плиту, зливаємо воду, курагу подрібнюємо блендером або через сито. Додаємо 1 ч. ложку цукру, сіль і спеції. Потім ставимо суміш на вогонь і, довівши до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини, поки соус не загусне. Перед подачею охолодити.
Любителі кисло-солодких соусів можуть також випробувати рецепти медово-гірчичного , або гранатового соусів , які не тільки відтіняють смак м'яса, але й послужать прекрасною заправкою для салатів.