Курка - універсальний продукт. Як її тільки не готують - і запікають, смажать, варять і тушкують. При цьому вона прекрасно поєднується з іншими продуктами. При чому не тільки з традиційними овочами і гарнірами. Курка дуже добре гармонує з ананасами. Ми розповімо вам декілька рецептів приготування курячого філе з ананасами. До речі, таке поєднання продуктів дуже поширене в кулінарії азіатських країн.
Курка, тушкована з ананасами і солодким перцем
Інгредієнти: куряче філе - 05 кг; ананаси - 220 г (1 банка); перець солодкий - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; горіхи кешью 100 г; соєвий соус - 40 р; кетчуп - 4 ст. ложки; оцет - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; соус чилі солодкий - 1 ст. ложка; рослинна олія - 60 р. Приготування Куряче філе нарізаємо кубиками. Ананаси також нарізаємо кубиками, перець - соломкою, цибулю - півкільцями. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, додаємо перець і смажимо практично до готовності. Тепер додаємо куряче філе, обсмажуємо 2-3 хвилини, потім кладемо подрібнені горіхи і ананаси. Перемішуємо і кладемо соєвий соус, оцет, цукор, кетчуп і соус чилі. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин. У самому кінці додаємо пропущений через прес часник, солимо за смаком. На гарнір до курки подаємо рис.
Курка з ананасами в вершках - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; ананаси консервовані - 1 банка; цибуля (невеликий) - 1 шт.; вершки 11%-ної жирності - 100 мл; сіль, чорний мелений перець, каррі, паприка - за смаком; вершкове масло; твердий сир; соєвий соус. Приготування Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками, додаємо сіль, перець, трохи соєвого соусу, перемішуємо і ставимо в холодильник хвилин на 30. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо паприку. Тепер до цибулі додаємо курку і обсмажуємо на сильному вогні, додаємо карі. Перемішуємо, заливаємо вершками і половиною сиропу з ананасів. Тушкуємо 5-7 хвилин під кришкою, потім знімаємо кришку. Рідина повинна потихеньку випаруватися. Додаємо ананаси, порізані кубиками і залишився сироп, ще трохи протушиваем. Сир натираємо на крупній тертці, а далі - можна змішати сир з куркою, а можна викласти його зверху. Подаємо зі спагеті.
Курка з ананасами на сковороді
Інгредієнти: курка - 1 шт.; ананас - 1 шт.; масло вершкове - 120 г; лимон - 1 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Курку розбираємо, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо шматочками. Потім обсмажуємо їх на сковороді з вершковим маслом. Ананас очищаємо і нарізаємо часточками. Додаємо його до курки хвилин за 10 до закінчення приготування. Викладаємо смажену курку з ананасом на блюдо і скроплюємо лимонним соком.
Курка з ананасами і рисом
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; ананас - 1 шт.; рис - 100 г; арахіс солоний - 100 г; цибуля - 1 шт.; перець чилі - 1/2 шт.; часник - 4 зубчики; кінза, м'ята; овочевий бульйон - 05 л; масло рослинне - 40 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Цибулю і часник дрібно кришимо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом. Філе нарізаємо тонкими смужками і відправляємо на сковороду з цибулею і часником. Обсмажуємо його близько 3 хвилин. Тепер додаємо промитий рис, солимо, перчимо за смаком і додаємо овочевий бульйон. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо близько 20 хвилин. Перчик чилі нарізаємо полуколечками. Арахіс подрібнюємо. Ананас розрізаємо вздовж навпіл, м'якоть виймаємо і нарізаємо кубиками, додаємо її до курки з рисом. Начиняємо Половинки ананаса отриманою начинкою і присипаємо зверху перцем, горіхами і прикрашаємо листочками м'яти і кінзи.