Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Тайське каррі

4-01-2015, 21:41
887
Тайське каррі
Каррі - загальна назва популярних сумішей спецій і одночасно - назву широкої групи страв з цими спеціями. Початкова ідея каррі походить з Індії (тамільська харчова культура), де каррі готують і зберігають як сухі суміші.
В даний час каррі дуже популярно в багатьох інших країнах, в тому числі, і в Таїланді. Від індійських традиційних сумішей тайські каррі відрізняються тим, що їх готують і зберігають у вигляді вологої густої пасти. Відомо безліч місцевих тайських рецептів пасти каррі, серед них можна виділити шість основних типів, які використовують у приготуванні топових тайських страв.
Вивчимо їх уважніше. У великих і середніх містах автентичні продукти можна придбати в спеціалізованих відділах супермаркетів, азіатських крамницях та на ринках (ну, або дещо можна замінити подібними продуктами).

Тайський зелений соус-паста каррі


Інгредієнти:

  • зелень кінзи (вона ж коріандр) - пучок;

  • перець чилі гострий зелений - 8-11 шт.;

  • листя лайма - 5-8 шт.;

  • лемонграс - 2-3 стебла;

  • цибулю-шалот - 2 шт. (або звичайна цибулина);

  • насіння коріандру - 1 ст. ложка;

  • зіра (кумин) - 05 ч. ложки;

  • корінь галангала (або корінь імбиру) - шматочок довжиною близько 3 см;

  • лайм - 1 шт.;

  • перець чорний горошком або запашний - 05 ч. ложки;

  • тайський рибний соус - 2-3 ч. ложки;

  • масло рослинне (наприклад, кунжутне) - близько 2-4 ст. ложок;

  • сіль поварена, краще морська відкритого видобутку - близько 1 ч. ложки.


  • Приготування
    Насіння зіри , коріандру і горошини перцю висипаємо в суху гарячу сковороду і злегка прогріваємо.
    Видаляємо плодоніжки перчиком; дрібно рубаємо цибулю і часник, лемонграс, очищений галангал і листя лайма готуємо до обробки в блендері. Закладаємо всі підготовлені і інші інгредієнти в робочу чашу блендера.
    Додаємо цедру, зняту з лимона і трохи лаймового соку. Доводимо до однорідності. Зберігати можна в холодильнику в скляній тарі, щільно закритою, протягом близько 2-х тижнів. В пасту також можна додати кокосову стружку, корінь і зелень селери.
    Приблизно так само (з такими ж пропорціями) можна приготувати традиційну тайську червону пасту каррі. Тільки замість зелених
    Тайське каррі
    гострих перчиком чилі використовуємо червоні стиглі (краще, звичайно, свіжі).
    До складу традиційної тайської жовтої пасти каррі входять коріандр, кумін, лемонграс, часник, куркума, лавровий лист, імбир, кайенский перець, кориця, мускатний горіх і пажитник, а також кокосове молоко і пальязикай цукор.
    Всі ці традиційні соуси використовуються для приготування різних страв (рибних, м'ясних, овочевих).
    Наприклад, щоб приготувати курку каррі по-тайськи, тушкуємо курку з цибулею в казані з додаванням пасти каррі і подаємо з рисом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
    Том Ям: рецепт
    Том Ям: рецепт
    Тайський гострий кислий суп, який отримав назву том ям, - досить популярне блюдо як в самому Таїланді, так і в ресторанах місцевої кухні. Приготувати
    Тайський суп з кокосовим молоком
    Тайський суп з кокосовим молоком
    Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
    Смажений рис
    Смажений рис
    Більшість з нас готують рис звичним способом, відварюючи рис у воді або на пару. Але чи знайомі ви зі східним гарніром з смаженого рису? Ні, тоді
    Соус каррі
    Соус каррі
    Каррі - мабуть, найвідоміша індійська приправа. Приготувати її непросто, але при бажанні можна роздобути всі необхідні інгредієнти. Крім того, можна
    Курка каррі з ананасами
    Курка каррі з ананасами
    Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І