Соус каррі
Каррі - здавна популярна і дуже корисна суміш прянощів на основі кореня куркуми, що виникла в одній з індійських кулінарних традицій. Так само називаються багато страви з різних продуктів, приготовлені з використанням суміші каррі. Цей соус готують, використовуючи суху суміш прянощів каррі. В даний час приправа карі широко поширена, і страви з неї готують повсюдно. Товчений корінь куркуми володіє приємним пряним ароматом і слабовираженним, почасти неприємним смаком, тому до цієї спеції додають інші інгредієнти. Каррі може бути досить гострим і, навпаки, володіти м'яким і делікатним смаком, проте аромат і відтінки залишаються цілком характерним, тому що запах каррі важко сплутати з якимось іншим соусом.
В Індії приготування соусу каррі - справа традиційна. Зазвичай індуси готують суху суміш каррі безпосередньо перед застосуванням зі свіжих інгредієнтів, з цієї суміші готують соус каррі в домашніх умовах. Підхід до рецептури не фіксований і цілком креативний - кожен готує на свій смак, лише дотримуючись загальних принципів. Зрозуміло, в різних районах, народи і племена Індії соус каррі склад має вельми різний. Він використовується для ароматизації і фарбування рису, овочів, м'яса, риби та інших продуктів. Крім цього каррі володіє яскраво вираженими цілющими властивостями, підвищує імунітет, перешкоджає виникненню атеросклеротичних бляшок на внутрішніх стінках судин і розвитку онкологічних захворювань.
Як приготувати соус каррі самостійно? Для приготування страв з соусом каррі обов'язково використовується суха суміш каррі, з якої можна готувати курку, баранину, рибу, рис, бобові та інші продукти. Ось приблизний список інгредієнтів сухої суміші каррі: куркума, коріандр, червоний перець, чорний перець, запашний перець, кардамон, кумін, пажитник, імбир, гвоздика, кориця, гірчиця, паприка, кайенский перець, ажгон, фенхель, часник, мускатний горіх. Вражає, правда? Пропорції варіюються. Тим, хто не хоче возитися з самостійним приготуванням суміші каррі, можна порадити придбати готову суху суміш на ринку або в супермаркеті (зазвичай у продажу є 2 варіанти - гостра суміш і менш гостра).
Дуже смачно виходить курка під соусом каррі.
Інгредієнти:
1 куряча грудка;
1 велика цибулина;
1 склянку натуральних молочних вершків;
2 столові ложки пшеничного борошна в/с;
1-2 столові ложки порошку каррі;
трохи рослинного масла.
Приготування:
Спочатку спассеруем пшеничне борошно на сухій сковороді на малому вогні до легкого зміни відтінку (приблизно 2-4 хвилини), перемішуючи лопаткою. Лук очистимо й наріжемо дрібно. Наріжемо куряче філе невеликими кубиками, злегка підсолимо і обсмажимо в сковороді на рослинній олії з обох сторін до апетитного золотисто-коричневого відтінку скоринки. За час обсмажування курячого філе в окремій сковороді обсмажимо цибулю на рослинній олії до золотистого відтінку на середньому вогні. Розмішуєм у склянці вершків пасероване борошно виделкою або вінчиком. Грудочок бути не повинно. Додамо в сковороду з обсмаженими шматочками курки обсмажену цибулю, суху суміш каррі і наллємо вершково-борошняну суміш. Ретельно все перемішати і будемо тушкувати на малому вогні до загусання соусу (приблизно 20 хвилин). Можна злегка приправити все часником.
Готове куряче філе в соусі каррі добре подавати з молодим відварною картоплею, рисом, зі спаржею, молодої стручкової квасолею та іншими бобовими. Обов'язково прикрасьте блюдо гілочками зелені. Не менш смачно з каррі виходять страви з будь-яких інших видів м'яса, птиці, риби та багатьох злаків, бобових і овочів. Така ароматна, смачна і корисна приправа, яка використовується, зрозуміло, в розумних межах, здатна приємним чином змінити смак навіть самих нудних страв в кращу сторону.
Як готують карі?
В Індії приготування соусу каррі - справа традиційна. Зазвичай індуси готують суху суміш каррі безпосередньо перед застосуванням зі свіжих інгредієнтів, з цієї суміші готують соус каррі в домашніх умовах. Підхід до рецептури не фіксований і цілком креативний - кожен готує на свій смак, лише дотримуючись загальних принципів. Зрозуміло, в різних районах, народи і племена Індії соус каррі склад має вельми різний. Він використовується для ароматизації і фарбування рису, овочів, м'яса, риби та інших продуктів. Крім цього каррі володіє яскраво вираженими цілющими властивостями, підвищує імунітет, перешкоджає виникненню атеросклеротичних бляшок на внутрішніх стінках судин і розвитку онкологічних захворювань.
Готуємо каррі
Як приготувати соус каррі самостійно? Для приготування страв з соусом каррі обов'язково використовується суха суміш каррі, з якої можна готувати курку, баранину, рибу, рис, бобові та інші продукти. Ось приблизний список інгредієнтів сухої суміші каррі: куркума, коріандр, червоний перець, чорний перець, запашний перець, кардамон, кумін, пажитник, імбир, гвоздика, кориця, гірчиця, паприка, кайенский перець, ажгон, фенхель, часник, мускатний горіх. Вражає, правда? Пропорції варіюються. Тим, хто не хоче возитися з самостійним приготуванням суміші каррі, можна порадити придбати готову суху суміш на ринку або в супермаркеті (зазвичай у продажу є 2 варіанти - гостра суміш і менш гостра).
Курка каррі
Дуже смачно виходить курка під соусом каррі.
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку спассеруем пшеничне борошно на сухій сковороді на малому вогні до легкого зміни відтінку (приблизно 2-4 хвилини), перемішуючи лопаткою. Лук очистимо й наріжемо дрібно. Наріжемо куряче філе невеликими кубиками, злегка підсолимо і обсмажимо в сковороді на рослинній олії з обох сторін до апетитного золотисто-коричневого відтінку скоринки. За час обсмажування курячого філе в окремій сковороді обсмажимо цибулю на рослинній олії до золотистого відтінку на середньому вогні. Розмішуєм у склянці вершків пасероване борошно виделкою або вінчиком. Грудочок бути не повинно. Додамо в сковороду з обсмаженими шматочками курки обсмажену цибулю, суху суміш каррі і наллємо вершково-борошняну суміш. Ретельно все перемішати і будемо тушкувати на малому вогні до загусання соусу (приблизно 20 хвилин). Можна злегка приправити все часником.
Страви з каррі - це смачно
Готове куряче філе в соусі каррі добре подавати з молодим відварною картоплею, рисом, зі спаржею, молодої стручкової квасолею та іншими бобовими. Обов'язково прикрасьте блюдо гілочками зелені. Не менш смачно з каррі виходять страви з будь-яких інших видів м'яса, птиці, риби та багатьох злаків, бобових і овочів. Така ароматна, смачна і корисна приправа, яка використовується, зрозуміло, в розумних межах, здатна приємним чином змінити смак навіть самих нудних страв в кращу сторону.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох
Курка каррі - рецепт
Курка каррі відноситься до індійської кухні, а тому має досить незвичний пряний смак. Але багатьом це блюдо по душі, а тому ми вирішили розповісти,
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І
Куряче каррі з вершками
Каррі - це популярна індійська приправа, дуже корисна для організму людини. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо,